Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Види Збройних Сил України. Структура Збройних Сил України




Структура Збройних Сил України

Міністерство оборони – центральний орган виконавчої влади й військового управління;

Генеральний штаб Збройних Сил України – основний орган військового управління;

три види Збройних Сил України:

- Сухопутні війська є найбільш чисельними і потужними (становлять до 40% від загальної чисельності військ);

- Повітряні Сили (до 24%);

- Військово-Морські Сили (до 8%);

- об’єднання, з’єднання, військові частини, військові заклади, установи та організації, що не належать до видів Збройних Сил України (до 28%).

 

Види Збройних Сил України

Сухопутні війська– найбільш чисельний, різнобічний за озброєнням і способом ведення бойових дій вид Збройних Сил, призначений для відбиття ударів і розгрому угрупувань військ агресора на континентальних театрах воєнних дій, утримання територій, районів, рубежів та оволодіння територією противника.

Повітряні Сили – найбільш мобільний вид Збройних Сил, призначений для ураження з повітря авіаційних, сухопутних і морських угруповань противника, об’єктів тилу і військово-економічного потенціалу, транспортних комунікацій, авіаційної підтримки Сухопутних військ, десантування повітряних десантів, перевезення військ і матеріальних засобів повітрям, ведення повітряної розвідки і виконання інших завдань. Їм належить вирішальна роль у завоюванні панування в повітрі. З’єднання і військові частини Повітряних Сил призначені для захисту адміністративно-політичних, промислово-економічних центрів і районів держави, угрупувань збройних сил, важливих військових й інших об’єктів від ударів противника з повітря. Основними їхніми завданнями є встановлення початку повітряно-космічного нападу противника, попередження про нього та знищення його ударних сил і засобів у повітрі й ближньому космосі.

Військово-Морські Сили призначається для ураження об’єктів військового і військово-економічного потенціалів противника та розгрому його військово-морських сил на океанських і морських театрах воєнних дій.

 

2-е питання: Організаційна структура та бойовий склад Сухопутних військ

Роди військ і спеціальні війська Сухопутних військ:

Ø механізовані війська;

Ø танкові війська;

Ø аеромобільні війська;

Ø ракетні війська та артилерія;

Ø війська протиповітряної оборони Сухопутних військ;

Ø армійська авіація;

Ø спеціальні війська та війська тилу.

До складу спеціальних військ належать:

Ø війська військової розвідки;

Ø війська зв’язку;

Ø інженерні війська;

Ø війська радіаційного, хімічного, бактеріологічного (біологічного) захисту;

Ø війська радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Основою Сухопутних військ є механізовані і танкові війська, які виконують головні завдання в основних видах бою. Вони володіють високою бойовою самостійністю й універсальністю, можуть виконувати покладені на них завдання в різних умовах і за будь-якої погоди, на головних або другорядних напрямках, у першому або другому ешелоні, у складі резервів, морських і повітряних десантів. Основою механізованих і танкових військ є військові частини та з’єднання. Вони призначені:

Ø в обороні - для утримання районів, рубежів і позицій займаних військами, відбиття ударів противника і нанесення ураження його наступаючим військам.

Ø у наступі - для прориву оборони противника; знищення його угруповань; захоплення важливих районів (рубежів) і об'єктів; форсування водяних перешкод; переслідування противника, що відходить; ведення зустрічного бою; бойових дій у складі морських і повітряних десантів.

Механізовані війська є найбільш масовим родом військ Сухопутних військ. Вони призначені для ведення бойових дій самостійно або разом з іншими родами військ і спеціальних військ.

Механізовані війська, володіючи високою бойовою самостійністю, призначені для вирішення задач по утриманню районів, рубежів і позицій, відбиття ударів противника і нанесення ураження його наступаючим військам. Механізовані війська здатні у взаємодії з іншими родами військ вести активні наступальні дії, форсувати водяні перешкоди і переслідувати противника, що відходить, вести зустрічні бої і оборонні бої. Вони можуть також використовуватися в якості повітряних і морських десантів. Механізовані війська здатні вести бойові дії в будь-яких погодних і кліматичних умовах і в будь-якій обстановці, а також в умовах застосування противником зброї масового ураження.

Танкові війська - основна ударна сила Сухопутних військ. Вони застосовуються переважно на головному напрямку, для нанесення противнику могутніх, глибоких ударів у взаємодії з іншими родами військ і самостійно. Володіючи великою вогневою міццю, надійним броньовим захистом, високою рухливістю і маневреністю, танкові війська здатні найбільше повно використовувати результати вогневої ураження противника й у короткий термін досягати кінцевої мети бою.

Аеромобільні війська– високомобільний род військ, призначений для бойових дій у тилу противника. Він складається з аеромобільних з'єднань і частин, артилерійських частин і підрозділів, частин і підрозділів спеціальних військ, тилу.

Аеромобільні війська здатні раптово наносити удари противнику, швидко захоплювати й утримувати важливі райони в глибокому тилу противника, порушувати його державне і військове управління, опановувати островами, ділянками морського узбережжя, базами, сприяти наступаючим військам у форсуванні з ходу великих водяних перешкод і швидкому подоланні гірських районів, знищувати важливі об'єкти противника. Аеромобільні війська можуть взаємодіяти з з'єднаннями і частинами різних видів ЗС і родів військ.

Ракетні війська й артилерія - основні вогневі засоби Сухопутних військ.

Ракетні війська призначені для ураження засобів ядерного і хімічного нападу, основних угруповань військ, авіації на аеродромах, засобів протиповітряної оборони, пунктів управління та інших важливих об'єктів противника на всю глибину його оперативної побудови, а на приморських напрямках ураження пунктів базування Військово-морських сил противника, знищення його бойових кораблів і судів.

Ракетні війська складаються з:

Ø з'єднань і частин оперативно-тактичних ракет;

Ø з'єднань і частин тактичних ракет;

Ø ракетно-технічних частин.

Артилерія призначена для знищення і подавлення засобів ядерного і хімічного нападу, артилерії, танків, бойових машин піхоти, вертольотів на площадках, протитанкових і інших вогневих засобів, живої сили, пунктів управління, засобів протиповітряної оборони, радіоелектронних засобів, руйнування фортифікаційних споруд противника, дистанційного мінування місцевості, виконання задач світлового забезпечення.

Артилерія складаєтьсяз:

Ø з'єднань і підрозділів гаубичної артилерії;

Ø частин і підрозділів реактивної артилерії;

Ø підрозділів протитанкової артилерії;

Ø підрозділів мінометів;

Ø підрозділів протитанкових керованих ракет;

Ø підрозділів артилерійської розвідки.

Війська протиповітряної оборони Сухопутних військ організаційно входять до складу загальновійськових з'єднань, частин і підрозділів. Вони є одним з найважливіших засобів боротьби з повітряним противником і складаються з наступних частин і підрозділів:

Ø зенітно-ракетних;

Ø зенітних ракетно-артилерійських;

Ø зенітно-артилерійських;

Ø радіотехнічних.

Війська ППО СВ призначені для ураження повітряного противника на всіх можливих висотах у будь-яку погоду, вдень і вночі, в умовах активних радіоперешкод, заборони ведення противником повітряної розвідки, боротьби з повітряними десантами на маршрутах їхнього польоту і під час висадження, знищення вертольотів вогневої підтримки діючих із засідок, своєчасного оповіщення військ про дії повітряного противника; прикриття угруповань військ, пунктів управління, аеродромів, тилових і інших об'єктів від ударів противника з повітря, а також при перегрупуваннях (переміщеннях, пересуваннях) військ і розміщенні їх на місці.

Армійська авіація призначена для авіаційної підтримки військ: знищення наземних об'єктів противника на передньому краї й у глибині оборони; знищення повітряних десантів; мінування місцевості; ведення повітряної розвідки і виконання задач всебічного забезпечення бою.

Армійська авіація оснащена:

Ø бойовими вертольотами;

Ø транспортно-бойовими вертольотами;

Ø десантними вертольотами;

Ø різноманітними літаками і спеціальною авіацією.

 

Спеціальні війська призначені для виконання задач по забезпеченню бойових дій військ.

Війська тилу Сухопутних військ забезпечують війська усіма видами матеріальних засобів і зберігають їх запаси, забезпечують військові перевезення і т.п.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 112; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты