Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Види Збройних Сил України




Україна не визнає жодну країну світу, близьку чи далеку, як потенційного ворога.

В Україні в законодавчому порядку передбачено витрати на оборону, визначено структуру Збройних Сил та їх чисельність, відображено права й обов’язки особового складу Збройних Сил.

 

Збройних Сил України проводять свою діяльність на засадах:

вірності конституційному обов’язку та військовій присязі;

верховенства права, законності та гуманності, поваги до людини, її конституційних прав і свобод;

гласності, відкритості для демократичного цивільного контролю;

поєднання єдиноначальності та колегіального розроблення найбільш важливих рішень;

комплектування шляхом призову громадян на військову службу та прийняття на військову службу за контрактом;

постійної бойової та мобілізаційної готовності, збереження державної та військової таємниці;

виховання військовослужбовців на патріотичних, бойових традиціях українського народу, додерження військової дисципліни;

забезпечення державного соціально-економічногота соціально-правового захисту громадян, які перебувають на службі у Збройних Силах України, а також членів їх сімей;

заборони створення і діяльності організаційних структур політичних партій.

 

Структура Збройних Сил України

Відповідно до характеру покладених на них завдань Збройні Сили України мають таку структуру:

Міністерство оборони – центральний орган виконавчої влади й військового управління;

Генеральний штаб Збройних Сил України – основний орган військового управління;

три види Збройних Сил України:

- Сухопутні війська є найбільш чисельними і потужними (становлять до 40% від загальної чисельності військ);

- Повітряні Сили (до 24%);

- Військово-Морські Сили (до 8%);

- об’єднання, з’єднання, військові частини, військові заклади, установи та організації, що не належать до видів Збройних Сил України (до 28%).

 

 

Види Збройних Сил України

Сухопутні війська – найбільш чисельний, різнобічний за озброєнням і способом ведення бойових дій вид Збройних Сил, призначений для відбиття ударів і розгрому угрупувань військ агресора на континентальних театрах воєнних дій, утримання територій, районів, рубежів та оволодіння територією противника.

Повітряні Сили – найбільш мобільний вид Збройних Сил, призначений для ураження з повітря авіаційних, сухопутних і морських угруповань противника, об’єктів тилу і військово-економічного потенціалу, транспортних комунікацій, авіаційної підтримки Сухопутних військ, десантування повітряних десантів, перевезення військ і матеріальних засобів повітрям, ведення повітряної розвідки і виконання інших завдань. Їм належить вирішальна роль у завоюванні панування в повітрі. З’єднання і військові частини Повітряних Сил призначені для захисту адміністративно-політичних, промислово-економічних центрів і районів держави, угрупувань збройних сил, важливих військових й інших об’єктів від ударів противника з повітря. Основними їхніми завданнями є встановлення початку повітряно-космічного нападу противника, попередження про нього та знищення його ударних сил і засобів у повітрі й ближньому космосі.

Військово-Морські Сили призначається для ураження об’єктів військового і військово-економічного потенціалів противника та розгрому його військово-морських сил на океанських і морських театрах воєнних дій.

 

Військова служба є не тільки конституційним обов’язком кожного громадянина України, але й виявом з його боку високого почуття любові до своєї держави і бажання віддано захищати її інтереси.

З самого початку створення Збройних Сил України їх комплектування здійснюється за рахунок призову громадян України на строкову військову службу та прийняттям громадян на військову службу за контрактом. Саме такий підхід сприяє забезпеченню потреб Збройних Сил у фахівцях високої кваліфікації, здатних швидко опанувати та ефективно використовувати складну військову техніку і, водночас, дозволяє забезпечити підготовку високонавчених резервів.

Таким чином було започатковано планомірний перехід до комплектування ЗС України військовослужбовцями-професіоналами і на сьогоднішній день військова служба за контрактом входить до загальної системи розвитку Збройних Сил України.

Подальша перспектива Збройних Сил України – поступове та планомірне їх переведення на 100% комплектування за контрактом, у зв’язку з чим у Міністерстві оборони України відпрацьовуються питання поетапного переходу Збройних Сил до професійної армії.

Особовий склад Сухопутних військ ЗС України , усвідомлюючи своє високе призначення захисників українського народу, наполегливо втілює в життя курс на освоєння способів виконання навчально-бойових завдань меншими силами і засобами шляхом підвищення військового мистецтва командирів і штабів, високого морального духу та майстерності військовослужбовців.

2-е питання: Організаційна структура та бойовий склад Сухопутних військ


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты