Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Подання роботи на нормоконтроль




Нормоконтроль – це перевірка дотримання вимог щодо оформлення дипломної роботи спеціалістів. Нормоконтроль не передбачає перевірку змісту та суті роботи.

Відповідального за нормоконтроль дипломних робіт призначає завідуючий кафедри обліку і аудиту з Академії митної служби України з числа викладачів кафедри.

На нормоконтроль подається дипломна робота курсанта (слухача), яка у повному обсязі перевірена керівником роботи.

В обов’язковому порядку до роботи повинно докладатися заповнене за єдиним зразком завдання на дипломну роботу, оформлене та підписане керівником роботи. У разі призначення до роботи консультанта – обов’язковий підпис та запис розділів, які ним перевірені у п.6 Завдання.

На перевірку на нормоконтроль приймаються роботи в оригіналі (чистовий варіант роботи). Чорнові копії, а також електронні копії робіт не приймаються для перевірки. Робота подається на нормоконтроль особисто курсантом (студентом).

За результатами успішного проходження нормоконтролю на зворотньому боці Завдання на дипломну роботу проставляється печатка відповідальної за нормоконтроль особи із зазначенням дати його проходження та підпису відповідальної особи. Тільки при наявності відмітки про перевірку на нормоконтроль робота зшивається відповідно до вимог і подається на підпис начальнику кафедри обліку і аудиту.

 

7. Підготовка відгуку, рецензії та допуску роботи до захисту

Закінчена дипломна робота спеціалістів підписується курсантом (студентом) та подається керівникові для перевірки і підготовки відгуку. Після ознайомлення і схвалення дипломної роботи керівник дає детальний відгук про її зміст, підписує та представляє роботу завідуючому кафедрою не пізніше, ніж за 10 днів до встановленого строку захисту.

У відгуку відмічаються актуальність роботи, теоретичний рівень і практичну значимість, глибину розробки, правильність та обґрунтування висновків, підготовленість курсанта або студента до самостійної практичної діяльності. Відгук повинен містити характеристику кожного розділу виконаної роботи. Приклад оформлення відгуку наведено в додатку М.

Після проходження нормоконтролю та на підставі відгуку керівника та ознайомлення з дипломною роботою спеціаліста завідуючий кафедрою вирішує питання про допуск її до захисту, підписує титульний аркуш роботи. Дипломна робота спеціалістів, допущена завідуючим кафедрою до захисту, направляється на рецензію.

Рецензентами можуть бути висококваліфіковані фахівці, що працюють у митних установах, в інших бюджетних установах та підприємствах, у вищих навчальних закладах (з науковим ступенем), науково-дослідних інститутах (з науковим ступенем), що мають вищу освіту за спеціальністю “Облік і аудит”. В склад рецензентів в першу чергу включаються працівники митних органів – баз переддипломної практики. Рецензент повинен бути спеціалістом як за проблемою дипломної роботи, так і відповідної галузі, за матеріалами якої виконана дипломна робота.

Рецензент після ознайомлення з дипломною роботою складає рецензію (в письмовому вигляді або надрукованому) за встановленою формою (додаток Н). Після рецензування дипломної роботи ніякі виправлення в ній не допускаються.

Відгук керівника та рецензію подають окремо в конверті, який розміщують на зворотній стороні титульної твердої обкладинки.

При незадовільній оцінці дипломної роботи рецензентом, завідуючий кафедрою направляє її на додатковий розгляд одному із ведучих викладачів кафедри, після чого на засіданні кафедри з участю керівника та дипломника приймається заключне рішення. Якщо кафедра вважає неможливим допустити студента до захисту дипломної роботи, то оформляється виписка з протоколу засідання кафедри та представляється декану факультету.

До засідання державної екзаменаційної комісії (ДЕК) студент повинен ознайомитись зі змістом рецензії.

Дипломна робота з відгуком та рецензією передається до ДЕК для захисту.

8. Підготовка до захисту дипломної роботи спеціаліста

Захист дипломної роботи проводиться на відкритому засіданні державної екзаменаційної комісії.

До захисту дипломної роботи курсанти (студенти) зобов’язані підготувати коротку доповідь. Доповідь розраховується на 7-10 хвилин. На початку рекомендується коротко охарактеризувати актуальність теми та об`єкт дослідження. Після цього доцільно перейти до викладення основного змісту роботи: вибрати 2-3 ключових питання, які доповідають за такою схемою:

- сучасний стан (недоліки, виявлені в ході дослідження та аналізу),

- заходи, що пропонуються для усунення недоліків,

- вірогідна ефективність пропонованих рекомендацій.

Під час доповіді треба використовувати ілюстративний матеріал (таблиці), пояснюючи їх зміст членам комісії та присутнім на прилюдному захисті. Для цього можуть бути використані окремі папки-файли з демонстраційним матеріалом, які роздають кожному члену ДЕК, а демонстрація їх за допомогою мультимедіа є обов’язковою.

Після доповіді курсанти та студенти відповідають на запитання членів комісії, а також бажаючих, що присутні на захисті. Секретар ДЕК оголошує присутнім відзив керівника та зміст рецензії, після чого надається слово дипломнику для відповіді на зауваження керівника та рецензента. Присутність керівника на захисті дипломної роботи є обов’язковою.

Після публічного захисту проводиться закрите засідання членів державної комісії, де обговорюються результати та визначається загальна оцінка випускної роботи за 100-бальною системою.

Підсумки захисту та оцінки дипломних робіт оголошує голова ДЕК після їх обговорення на закритому засіданні комісії.

Курсант (студент), який не виконав дипломну роботу спеціаліста у визначений термін, виключається з академії за неуспішність. Курсант (студент), який не з’явився на захист без поважної причини, або одержав на захисті незадовільну оцінку, має право повторного захисту упродовж трьох років після закінчення ВУЗу за умови надання позитивної характеристики з місця роботи, що відповідає профілю Академії.

9. Критерії оцінювання дипломної роботи спеціаліста

У процесі визначення оцінки враховується низка важливих показників якості дипломної роботи спеціаліста:

- виконання календарного плану написання та оформлення дипломної роботи спеціаліста;

- повнота відображення в роботі нових досягнень теорії та практики з обраної теми;

- глибина розкриття теми в цілому і за окремими частинами роботи;

- використання нової спеціальної літератури та практичних матеріалів митного органу (підприємства);

- здібність курсанта (студента) узагальнювати теоретичний матеріал, якість аналітичних досліджень;

- спрямованість роботи на розробку реальних практичних рекомендацій;

- відповідність логічної побудови роботи поставленим цілям і завданням;

- широта й адекватність методологічного та діагностичного апарату;

- наявність альтернативних підходів до вирішення певних проблем;

- ступінь самостійності проведення дослідження;

- обґрунтованість висновків, практична спрямованість пропозицій;

- наявність наукової публікації з теми дослідження;

- дотримання вимог оформлення дипломної роботи спеціаліста;

- чіткість докладу на захисті, грамотність та ясність відповіді на зауваження наукового керівника та рецензента, питання членів комісії.

Підсумкову, диференційовану за 100-бальною шкалою оцінку дипломної роботи спеціаліста визначає державна екзаменаційна комісія, її рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. Крок накопичувальної шкали складає 1 бал, мінімальний бал – 0, мінімальний бал для отримання позитивної оцінки – 50, максимальний бал – 100.

Оцінка дипломної роботи спеціаліста включає складові:

Складові оцінки Бали
1. Своєчасність подачі завершеної та належним чином оформленої роботи на кафедру для подальшого її допуску (або недопуску) завідувачем кафедри обліку і аудиту 0-10
2. Оцінка за результатами проходження нормоконтролю 0-10
3. Оцінка рецензента 0-10
4. Оцінка керівника, зазначена у відгуку 0-20
5. Результати захисту дипломної роботи спеціаліста, в т.ч.  
– якість доповіді та володіння матеріалом 0-10
– якість презентації (демонстраційного матеріалу) 0-20
– відповіді на питання членів ДЕК 0-20
Всього 0-100

 

Підсумкова оцінка, виражена за 100-бальною шкалою, переводиться в оцінку за розширеною шкалою підсумкового контролю, рекомендованою МОН України, та шкалою ЄКТС:

Оцінка за бальною шкалою Оцінка за розширеною шкалою Оцінка за шкалою МОН Оцінка за шкалою ЄКТС
90-100 відмінно – видатна робота з мінімальними помилками A
80-89 дуже добре– вище середнього стандарту, але з деякими поширеними помилками B
65-79 добре – в цілому хороша робота, але з помітними помилками C
55-64 задовільно – пристойно, але зі значними помилками D
50-54 достатньо –задовольняє мінімальним вимогам E
35-49 незадовільно – з можливістю повторного складання FX
0-34 неприйнятно –потребує повторного вивчення F

 

Остаточна оцінка, отримана за результатами захисту дипломної роботи спеціаліста, заноситься до протоколу засідання ДЕК та відомості контролю успішності.

Дипломна робота спеціаліста до захисту не допускається,якщо вона подана на перевірку науковому керівникові або на будь-який подальший етап проходження з порушенням строків, установлених регламентом, написана на тему, яка своєчасно не була затверджена Наказом по Академії. Виконана не самостійно. Структура не відповідає вимогам. Відсутнє економічне обґрунтування пропонованих заходів. Не оправлена у тверду палітурку, недбало оформлена, написана нерозбірливим почерком.

10. Роль керівника під час написання дипломної роботи

Керівництво дипломною роботою спеціаліста здійснює керівник, який призначається наказом ректора АМСУ одночасно із затвердженням тем дипломних робіт. За окремими розділами або питаннями дипломної роботи наказом можуть призначатися консультанти (наприклад, по застосуванню засобів обчислювальної техніки тощо).

Керівник дипломної роботи повинен систематично контролювати виконання календарного плану виконання дипломної роботи.

Керівник повинен забезпечити:

- складання календарного плану-графіку написання дипломної роботи та затвердити його у завідувача кафедрою;

- своєчасну видачу курсантам (студентам) індивідуального завдання на дипломну роботу та правильне його оформлення;

- регулярне проведення із курсантом (студентом) бесіди та консультації за темою його досліджень;

- перевірку виконання роботи (в частинах та в цілому);

- виклик на засідання кафедри курсантів (студентів), що не додержуються календарного плану-графіку написання дипломної роботи;

- оформлення дипломної роботи згідно з діючими державними стандартами.

Після проходження курсантом (студентом) нормоконтролю, керівник складає відгук на дипломну роботу.

За зміст дипломної роботи, достовірність та об’єктивність всіх даних відповідає курсант (студент) - автор роботи.

 


Додаток А

Тематика дипломних робіт

 

1. Стан і шляхи вдосконалення організації бухгалтерського обліку в бюджетних установах.

2. Організація обліку, аналіз та контроль формування і використання бюджетних коштів.

3. Організація обліку, аналіз та контроль нематеріальних активів.

4. Організація обліку, аналіз та контроль ефективності використання основних засобів.

5. Організація обліку, аналіз та контроль ефективності використання оборотних активів.

6. Організація обліку, аналіз та контроль необоротних активів.

7. Організація обліку, аналіз та контроль матеріальних запасів.

8. Організація обліку, аналіз та контроль розрахункових операцій.

9. Організація обліку, аналіз та контроль оплати праці та соціальних виплат.

10. Організація обліку , аналіз та контроль розрахунків з оплати праці.

12. Організація обліку праці, аналіз та контроль ефективності використання трудових ресурсів.

13. Організація обліку, контроль грошових коштів та аналіз грошових потоків в митних установах.

14. Організація інформаційних систем обліку, контролю і аудиту.

15. Форми організації бухгалтерського обліку та їх удосконалення.

16. Організація обліку, контроль і аналіз фінансово-господарської діяльності митних установ з використанням комп’ютерних програм.

17. Стан і шляхи удосконалення організації обліку та контролю в бюджетних організаціях в умовах переходу України до міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

18. Стан та перспективи вдосконалення документального забезпечення оперативного та фінансового обліку у митному органі.

19. Організація первинного обліку та використання його даних в управлінні, контролі, фінансовій і правовій роботі.

20. Автоматизовані системи бухгалтерського обліку та перспективи їх вдосконалення в митних установах.

21. Організація оперативного та статистичного обліку митних доходів і платежів.

22. Організація обліку, оцінка та контроль конфіскованого майна, що переходить у власність держави.

23. Організація обліку та основні напрямки контролю операцій з давальницькою сировиною в зовнішньоекономічній діяльності підприємства.

24. Організація обліку і аудит наявності й руху основних засобів та аналіз ефективності їх використання.

25. Організація обліку, контроль та аналіз витрат на ремонт і модернізацію основних засобів та джерел їх фінансування.

26. Організація обліку і аналіз наявності та руху виробничих запасів з використанням ПЕОМ.

27. Організація обліку та аналіз руху і ефективності використання матеріальних запасів та МШП.

28. Організація обліку наявності та руху валютних коштів на власних і транзитних рахунках митних органів.

29. Організація обліку, аналіз і аудит безготівкових розрахунків у іноземній валюті.

30. Організація обліку, аналіз і аудит безготівкових розрахунків у національній валюті

31. Організація обліку, аналіз і аудит готівкових розрахунків у митних установах.

32. Організація обліку, аналіз і контроль розрахунків з персоналом та використання фонду оплати праці в умовах автоматизації обліку.

33. Організація обліку, аналіз та контроль розрахунків митного органу з бюджетом.

34. Організація обліку, аналіз та аудит витрат фінансово-господарської діяльності митного органу.

35. Організація обліку, аналіз та аудит імпортно-експортних операцій та проведення безготівкових розрахунків в іноземній валюті.

36. Методика складання фінансової звітності та шляхи її вдосконалення.

37. Організація обліку бюджетних асигнувань, їх аналіз та контроль за їх використанням.

38. Митно-тарифне регулювання та організація обліку зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

39. Нетарифне регулювання та організація обліку зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

40. Митне регулювання та організація обліку експортно-імпортних операцій.

41. Митне регулювання та організація обліку операцій з давальницькою сировиною.

42. Комп`ютерні технології в обліку і аудиті.

43. Концептуальні напрями вдосконалення обліку, аналізу та контролю.

44. Методика та організація обліку, аналізу та аудиту основних засобів.

45. Фінансова звітність установи та аналіз ії показників.

46. Методологія та організація бухгалтерського обліку в Україні відповідно до Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку (МСБО).

47. Методологія та організація позабалансованого обліку в бюджетних установах.

48. Методологія та організація обліку, контролю та аналізу в бюджетних установах.

49. Методологія обліку в бюджетних організаціях та установах.

50. Облік, аудит і аналіз зовнішньоекономічної діяльності підприємств.

51. Організація обліку і аналіз формування і використання необоротних активів.

52. Формування та організація обліку власного капіталу бюджетних установ. та його вдосконалення.

53. Організація обліку , аналіз та контроль формування та використання бюджетних коштів.

54. Організація обліку, аналіз і контроль нематеріальних активів.

55. Організація обліку та аналіз ефективності використання оборотних засобів.

56. Організація обліку, контроль та аналіз зобов’язань і розрахунків.

57. Організація обліку, контроль та аналіз матеріальних запасів.

58.Організація обліку , аналіз та контроль розрахунків з оплати праці.

59. Облікова політика установи (організації) та її вплив на систему управління.

60. Організація і методика аудиту в митних установах.

61. Організація інформаційних систем обліку, контролю і аудиту.

62. План рахунків в системі бухгалтерського обліку бюджетних установ та шляхи його вдосконалення.

63. Механізм оподаткування та облік розрахунків з бюджетом по зовнішньоекономічним операціям (на прикладі підприємства - суб’єкта ЗЕД).

64. Організація безготівкових розрахунків в національній валюті, їх облік, аналіз та аудит (на прикладі митниці).

65. Загальні принципи організації готівкових розрахунків в митних установах, їх облік, аналіз та аудит.

 

 

Додаток Б

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты