Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Маски військового виготовлення




З маскувальних засобів військового виготовлення найбільше застосування для приховання техніки й споруджень знаходять:

- маски-перекриття,

- вертикальні, горизонтальні й деформуючі маски.

Вони виготовляються на місці їхньої установки тільки з місцевих матеріалів або з використанням покриттів табельних маскувальних комплектів.

Маски-перекриття призначені для маскування об’єктів від наземної й повітряної розвідки.

Вони можуть бути:

- опуклими,

- увігнутими,

- й плоскими.

Покриття таких масок по всьому контуру повинні примикати до поверхні землі, а контури - маскуватися присипками з місцевих матеріалів або накиданням рослинності.

Особливу увагу слід звертати на необхідність вписування масок у фон навколишньої місцевості. Це досягається шляхом присипки й накидання на покриття масок місцевих маскувальних матеріалів (гілок, трави й ін.). Для зменшення помітності техніки від теплових засобів розвідки над поверхнями, що випромінюють тепло, додатково можуть улаштовуватися теплові екрани.

Вертикальні маски призначені для маскування від наземної розвідки противника техніки, озброєння, особового складу і споруджень на позиціях військ, а також для маскування руху по відкритих ділянках доріг і колонних шляхів.

Вони підрозділяються на:

- дорожні,

- траншейні,

- маски-забори.

Дорожні маски залежно від напрямку спостереження противника можуть улаштовуватися:

- уздовж доріг (пришляхові маски)

- або над дорогами (наддорожні маски).

Для влаштування полотна масок використовують покриття табельних маскувальних комплектів або місцеві матеріали. З покриття одного табельного маскувального комплекту влаштовують полотно пришляхової маски довжиною 72 м і висотою 3-3,5 м. При пристрою наддорожніх масок відстань між ними повинна бути такою, щоб рух по дорозі не проглядався зі спостережних пунктів противника. На пересиченій місцевості згадана відстань звичайно становить 80-100 м.

 

Маска-перекриття з тепловим екраном:

1 - тепловий екран;

2 - плетінка з гілок з листами;

3 - брезент або маскувальне покриття в чотири шари;

4 - дошка;

5 - толь (фанера)

 

 

 

Дорожні маски:

а - придорожні; б – наддорожні; в - визначення місць установки наддорожніх масок

 

Траншейні маски застосовують для маскування вогневих засобів, а також для маскування пересування особового складу по траншеях і ходам сполучення неповного профілю.

Їх улаштовують із місцевих матеріалів висотою 50-70 см і розташовують уздовж траншів суцільною лінією або окремими ділянками.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 86; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты