Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зміст рішення командира взводу




 

Задум дій;завдання підрозділам;основні питання взаємодій і порядок всебічного забезпечення; організація управління.Основу рішення складає задум дій,в якому визначається: послідовність та спосіб виконання завдання; маршрути розвідки відділень та місця розгортання пунктів РХБ спостереження, місце розташування пунктів управління взводу, порядок дій при зустрічі з противником та при виявленні заданих потужностей доз випромінення або 500 рад/год. і вище, порядок організації взаімодії, всебічного забезпечення та зв”язку з відділеннями, з командиром (начальником), виславшим взвод у розвідку, необхідні сили та засоби.Рішення оформлюють на робочій карті,а тестуально – у вигляді наказу

Заслухав варіанти рішення 2-3 студентів і дав час на його оформлення.

У бойовому наказі командир вказує : відділенням,які призначені для ведення розвідки – маршрути, вихідні та кінцеві пункти розвідки,порядок її ведення та позначання кордонів районів зараження, порядок дій при зустрічі з противником та при виявленні високих рівнів радіації, відбору проб,порядок підтримання зв”язку, час початку і закінчення розвідки, пункт сбору взводу після виконання завдання.

Пункти бойового наказу командира взводу:

1.Короткі відомості про противника та характер його дій.

2.Завдання своїх військ.

3.Завдання взводу.

4.Задум дій.

Після слова “Наказуюставить завдання:

1.Відділенням,які призначені для ведення РХБ розвідки- райони,маршрути,орієнтири,вихідні та кінцеві пункти розвідки,порядок її ведення та позначення кордонів районів (ділянки) зараження; порядок дій при зустрічі з противником та при виявленні високих рівнів радіації, відбору проб,порядок підтримання зв”язку;час початку і закінчення розвідки;пункт сбору взводу після виконання завдання.

2.Маршрут переміщення та місця можливого розгортання відділень спецобробки.

3.Час готовності до виконання завдання.

4.Порядок організації зв”язку

5.Сигнали управління та оповіщення.

6.Своє місце знаходження та свого замісника.

Бойовий наказ командира взводу РХБ захисту (варіант)

 

1.Противник ,8 мд відтиснув наші війська і веде бої на рубежі: Кубрицино ( 8682 ), Клемент ( 7880 ),Поселок (7476 ),Заря ( 6876 ),Лунево ( 6476 ), Орехово (6078 ). У ході боїв широко застосовується ядерна та хімічна зброя.

2.6 мп після здійснення маршу ,до 13,00 зосереджен у районі: Грасино ( 8434 ), викл.Мураши ( 8230 ), Скалино (8028 ), Алферово ( 7630 ), із завданням з 18.15 перейти до бойових дій з рубіжу Рукавово ( 8884 ), Низовое ( 8484 ),Туницы ( 7882 ),Ухов ( 7278 ), Витов ( 7080 ). КП 6мп – півн.окол. Содорино (8030), к 18.00 – Борхино ( 7690 ). Висування до рубежу здійснити трьома маршрутами.Вихідний рубіж міст (78269),міст (78266) пройти головою колони у 15.30.

3. Взвод одержав завдання: вести РХБ спостереження на КП 6 мп ,з 15.00 вести РХБ розвідку маршрутів висування підрозділів полку до рубежу вступу у бой та районів зосередження . Вихідний рубіж пройти у 15.00.

Маршрути висунення підрозділів полку:

НАКАЗУЮ:

1.Першому відділенню РХБР вести спостереження у районі КП 6мп,а з 15.00- розвідку маршрута висування № 2, у готовності з 18.00 до ведення спостереження на КП полку у районі БОРХІНО ( 7690 ).

Другому відділенню РХБР з 15.00 вести розвідку маршруту №1.

Третьому відділенню РХБР з 15.00 вести розвідку маршруту № 3.

2.Відділенням СО у 15.30 здійснити марш по маршруту № 2 у складі колони тилу полкуі до 18.00бутим на поготові розгорнути РСО у районі відм.322,4 для обробки техніки.

3.Час готовності до висунення підрозділів РХБР – 14.50, відділенням СО – 15.20.заміри рівнів радіації проводити через 1,5 – 2 км.

4.Зв”язок здійснювати по радіо при суворому додержуватись вимогам ПУВ. ( Вказує позивні та частоти робочу і запасну).

5.Сигнали управління,оповіщення та взаімодії – діючі.

6.Я знаходжусь ____, мій заступник – командир другого відділення РХБР

Після заслуховування докладів ,викладач нагадує студентам ,що у ході розвідки командир взводу,діє на більш важливому напрямку,управляє діями відділень,одержує від них дані та доповідає о них по радіо командиру (начальнику ),який поставив бойове завдання.

Після виконання завдання командир взводу узагальнює дані розвідки,уточнює та наносить їх на карту і доповідає старшому командиру ( начальнику).

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ПО ВІДПРАЦЬОВУВАННЮ ТРЕТЬОГО НАВЧАЛЬНОГО ПИТАННЯ

 

3.Дії взводу РХБЗ при веденні розвідки районів розташування військ та маршрутів висування

 

Керівник заняття оголошує учбове питання і вводить студентів в тактичну обстановку.

“Противник продовжує вести оборонні бої в 40-50 км південно-західніше, приміняючи ядерну та хімічну зброю. 5 МСП знаходиться у вихідному районі для наступу в готовності до входу в бій. ВХЗ розташований 1,5 км західніше КП 5 МСП.

Перше відділення РХР ВХЗ веде радіаційне та хімічне спостереження на КП.

Потім керівник заняття вчить студентів правильним діям у ролі командира взводу та відділення. Він нагадує ,що при веденні розвідки на маршрутах пересування військ взводу призначається для розвідки не більш двох – трьох маршрутів протяжністю до 30 км.Відділення через 2 – 3 години об”їзджають та контролюєзаданий їм маршрут.Дистанційні засоби розвідки виявляють обстановку у круговому режимі.

Переконавшись, що студенти усвоїли порядок ведення радіаційної, хімічної та біологічної розвідки, керівник заняття пояснює студентам порядок ведення РХБ розвідки при аваріях на підприємствах атомної енергетики та хімічної промисловості.

Проводить частковий розбір відпрацьованного учбового питання.

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ПО ЗАКЛЮЧНІЙ ЧАСТИНІ

 

1.Викладач нагадує тему заняття,навчальні та вихівні цілі, навчальні питання заняття. Відмічає ступень їх засвоєння.Особову увагу приділяє на вміння навчаємих робити вірні висновки з оцінки обстановки і обгрунтовувати приймані ними рішення.Оцінює доклади навчаємих та оголосити оцінки.

2.Дає завдання на самопідготовку.

3.Відповідає на питання.

4.Перевіряє наявність матеріального забезпечення Організує здачу майна.

 

 

.

 

Викладач кафедри Теплоухов Б.П.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 130; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты