Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основні реквізити журналу




зображення нагород (якщо є);
назва організації вищого рівня (якщо є);
назва виду документа (журнал);
довідкові дані про організацію;
реєстраційний індекс
місце складення або видання;
заголовки;
дата та номер
тексти публікацій

 

4-те питання.

Продовжуваний збірник - видання, що виходить регулярно, під єдиним заголовком, не має запланованого завершення, випускається послідовно з цифровими чи хронологічними позначеннями, але не має затвердження в якості журналу.

Ознаки продовжуваного видання - видається в міру накопичення матеріалу, можлива відсутність постійних розділів, наявність випусків з приватними заголовками, що відображають їх тематичне спрямування, матеріали часто різнорідні, незалежні один від одного.

Продовжувані видання видаються постійно діючим колективом, рідше - видавництвом.

Продовжувані видання дуже різноманітні за цільовим призначення, оформленням, складом, структурою. Видаються наукові, виробничо-практичні, науково-популярні, інформаційні продовжувані видання. Окремі випуски одного і того ж видання можуть бути і збірниками, і моно виданнями, складатися з 1 чи 2 томів. За оформленням деякі продовжувані видання ідентичні журналам, інші майже нічим не відрізняються від неперіодичних видань, прикрашені тисненням, віддруковані на високоякісному папері, ілюстровані й декоровані.

5-те питання.

Бюлетень - вид періодичного і продовжуваного видання. 2 основні ознаки - характер інформації і оперативність виходу у світ.

Бюлетень випускається оперативно, місить короткі офіційні матеріали з питань, що входять до кола ведення організації, яка його випускає.

Періодичні бюлетні мають постійну рубрикацію. В окремих випадках випускаються протягом короткого часу, обмеженого певним заходом. Часто у бюлетенях публікується не лише інформація про законодавчі, нормативні офіційні документи, але і оглядові статті.

Бюлетні присвячені певному колу питань.

Завдання бюлетенів - швидке і регулярне інформування зацікавлених осіб й організацій про те нове, що є в даній сфері чи діяльності установи. Максимальна оперативність виходу у світ - одна з головних ознак бюлетеня як виду видання. Бюлетні включають поточну інформацію і видаються переважно не рідше 1 разу на квартал. Вони містять переважно короткі офіційні матеріали, що використовуються в нормативних, наукових, практичних, довідкових, інформаційних чи рекламних цілях.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 104; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты