Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Загальні положення. Весь особовий склад, який приймає участь у виготовленні мостових конструкцій та будівництві мостів, повинен твердо знати




Весь особовий склад, який приймає участь у виготовленні мостових конструкцій та будівництві мостів, повинен твердо знати, у частині, яка їх стосується, правила експлуатації та заходи безпеки під час використання лісозаготовчих, лісопильних, мостобудівельних, вантажопідйомних, електротехнічних та інших засобів та суворо їх дотримуватися.

Контроль за виконанням вказаних правил покладається на начальників будівництва моста та пункту механізованої заготівлі конструкцій, командирів підрозділів та старших обслуг, які призначаються у кожній окремій групі військовослужбовців.

Перед початком виконання завдання командири підрозділів зобов’язані організувати перевірку технічного стану засобів, що застосовуються, та усунення виявлених при цьому несправностей.

У випадку порушення встановлених правил експлуатації і заходів безпеки або виникненні несправностей, що становлять небезпеку для людей і техніки, командир підрозділу або старший обслуги повинен провести заходи для усунення виявлених недоліків та доповісти про це своєму безпосередньому начальнику.

Кожен, хто виявив порушення заходів безпеки або серйозні несправності, повинен негайно доповісти про це командиру підрозділу або старшому обслуги, а у випадку крайньої необхідності подати команду “Стоп”, за якою виконання роботи (операції), що пов’язана з небезпекою для особового складу негайно припиняється.

До виконання робіт на лісозаготовчих, лісопильних, мостобудівельних, вантажопідйомних, електротехнічних засобах та зварювальному обладнанні допускаються особи, які пройшли підготовку за відповідними програмами навчання, успішно склали іспити (заліки), пройшли інструктаж по заходах безпеки, мають посвідчення встановленого зразка на право роботи та допущені до виконання обов’язків наказом по частині. Командири підрозділів зобов’язані проводити інструктажі по заходах безпеки під підпис у відповідному журналі під час призначенні їх на посади, потім періодично, не менше одного разу на три місяці.

Виконання робіт або операцій проводиться тільки за сигналами або командами командирів підрозділів або старших обслуг.

Перед подачею команди для пересування машини або переправних засобів, переміщенні вантажів, вмиканні джерел електропостачання, електроагрегатів та інших механізмів, необхідно впевнитися в тому, що безпека працюючого особового складу забезпечується у повній мірі.

Для надання першої допомоги постраждалим в районах будівництва моста та заготівлі мостових конструкцій призначається медичний персонал та необхідні транспортні засоби.

Весь особовий склад повинен бути навчений правилам надання першої допомоги постраждалим від електричного струму, на воді при опіках та травмах.

Під час проведення робіт на водній перешкоді весь особовий склад повинен мати рятувальні жилети. У разі необхідності організується рятувальна служба, на яку покладаються обов’язки, крім надання допомоги тим, які тонуть, оповіщення підрозділів про можливі паводки та плаваючі предмети, що становлять загрозу.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты