Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Виготовлення прогонів вручну.




Робочий майданчик для виготовлення поточних простих прогонів вручну обладнують елементами, які вкладають безпосередньо на землю чи на підкладки. З одного кінця майданчика на слегах розташовуються колоди, які подаються з розкряжувального майданчика. В середній частині довжиною не менше 4 м виготовляють прогони, а на іншому кінці складають готові прогони. Відстань між слегами приймають на 1,5 м менше від повної довжини прогону, а довжину майданчика призначають 8-10 м.

Для виготовлення прогонів назначають обслугу у складі 6 чоловік, з яких 3 номера в ручну попарно чи електрорубанком знімають у колоди верхній кант, кожний на своєму прогоні, два номери спилюють кінці прогонів на клин і підтісують прогін знизу, а останній номер свердлить отвори для штирів по кінцям прогонів.

Прогони виготовляються в такій послідовності:

• колода вкладається на слеги і тимчасово кріпиться до них скобами;

• вирівнюють тесанням сокирою з боку чи електрорубанком зверху
верхню частину колоди з обов'язковим здиранням кори;

• по шаблону розмічають лінію тесання кінця прогону знизу на
довжині 60-70 см і сокирою зникають лишню деревину;

• прогон кантують, розмічають опиловку кінців прогонів, на клин по
шаблону, обпилюють кінці прогону і свердлить, в них отвори,
осувають прогін на кінець майданчика.

Тема №5: „Будівництво військових мостів.”

До складу завдань, що виконуються на перешкоді під час будівництва моста, входять: підготовка шляхів під’їзду до мосту, підготовка місць розвантаження і складування мостових конструкцій, розбивка осей моста й осей опор, розгортання засобів механізації для будівництва моста, зведення в’їздних пристроїв, зведення проміжних опор, укладання прольотних споруд на опори, встановлення повздовжніх пов’язей, замикання мосту.

Крім того, може проводитися збирання рамних (клітинних) опор висотою за місцем їх встановлення і виготовлення окремих елементів (прогонів) замикаючої прольотної споруди, підкладок, малих паль тощо.

Для виконання завдань по будівництву моста на ділянці річки, з берегами, що прилягають до неї, обладнується будівельний майданчик, на якому розгортаються мостобудівельні засоби.

Будівництво моста, в залежності від його довжини, наявних сил та мостобудівельних засобів здійснюється однією або декількома ділянками. Зведення моста при двох ділянках ведеться від берегів до середини перешкоди.

Зведення мостів здійснюється з використанням мостобідівельних засобів УСМ-2, КМС-1Е та автомобільних кранів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты