Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тісне ув'язування цілей, етапів і термінів реалізації стра­тегії з прогнозованими параметрами стадій життєвого циклу нововведення.




Це означає, що етапи фінансування інновацій мають відповідати стадіям життєвого циклу нововведен­ня, починаючи з формулювання його ідеї і закінчуючи етапом виве­дення на ринок та пошуком ідеї наступної новації.

У ширшому розумінні це означає, що стратегія повинна забез­печувати ефективний розподіл і використання ресурсів та адаптацію інноваційного процесу до умов, які змінюються на різних стадіях життєвого циклу нововведення. Оскільки нововведення з часом му­сить заміняти попереднє, а основу зміни їхніх поколінь слід готува­ти заздалегідь, то стратегія інноваційної діяльності за сутністю сво­єю має циклічний характер, і тривалість циклу залежить від трива­лості життєвого циклу конкретних інновацій. При цьому новий цикл зазвичай починається від моменту виведення інновації на ринок, і водночас паралельно починається робота над наступною інновацією і т. ін.

Інноватори-лідери хоча й функціонують в умовах підвищеного ризику, та за вдалої реалізації нового продукту формують запас «економічної міцності», тобто портфель нової конкурентоспромож­ної продукції, і характеризується більш низькими порівняно із серед­німи питомими витратами виробництва. їхні послідовники ризи­кують менше, проте умови конкуренції для них важчі, відповідно гірші й їхні економічні показники.

Нова продукція доповнює товарний асортимент підприємства і надає йому можливість конкурувати з продукцією інших виробни­ків, пропонуючи споживачам більше, ніж конкуренти, як із погляду асортименту товарів, так і способів та умов їхньої реалізації, а також перед- і післяпродажного сервісу. Варто також зважати на те, що підприємство, яке постійно здійснює технологічні і технічні зміни чи зрушення на ринках, не буде захоплене зненацька, коли існуючий товар застаріє. Якщо підприємство випускає більш-менш широку номенклатуру продукції, окремі товари (асортиментні групи) пере­бувають при цьому на різних стадіях життєвого циклу й оновлення продукції відбувається постійно, завантаження його виробничих потужностей і стабільність прибутку будуть забезпечені практично завжди. Більше того, виробництво різноманітних за призначенням, а також за сферами їхнього застосування товарів надає змогу за зміни кон'юнктури споживчого попиту отримувати більш-менш стабіль­ний прибуток по черзі за рахунок різних товарів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты