Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ




Розробити блок-схему алгоритму процесу розгалуження та циклів. Для вводу вхідних даних передбачити на екрані вікно діалогу з відповідною підказкою стосовного даного, що вводиться. Результати обчислень вивести в окремому вікні діалогу. Скласти програму вирішення задачі та протестувати її. Обчислити значення функції відповідно до завдання,


ДОДАТКОВИЙ МАТЕРІАЛ

ОСНОВИ МОВИ ПРОГРАМУВАННЯ НА VBA

Керуючі структури

Керуючі структури – це набір операторів, що призначені для керування процесом виконання програм. Керуючі структури VBA для прийняття логічних рішень: оператори розгалуження, оператори циклів.

Оператори розгалуження

Оператори розгалуження перевіряють, чи має умова значення Истина (True)та Ложь (False), і залежно від результату, вказують одну чи кілька подальших інструкцій. Звичайна умова є виразом, що використовує оператор порівняння для порівняння одного значення змінної з іншим.

Оператор If ... Thenперевіряє одну умову та виконує один або декілька операторів, якщо умова істинна. У VBA використовуються дві форми синтаксису даного оператора – однорядковий та багаторядковий. Синтаксис:

If<умова> Then<оператор>або

If<умова>Then

<Блок операторів>

End If

Пояснення щодо використання ключових слів та елементів синтаксису та приклади дивись у літературі [1, C.69-70].

Оператор If ... Then ... Else(розгалуження за умовою) перевіряє одну умову та виконує один із двох блоків операторів. Перший блок операторів виконується, якщо умова має значення True, і другий – якщо False. Під розгалуженням за умовою розуміється програмна структура, у якій деякі оператори конструкції виконуються або не виконуються залежно від умови. Синтаксис:

If <умова> Then

<Блок операторів1>

Else

<Блок операторів2>

End If

Оператор If ... Then ... ElseIf перевіряється кілька умов і виконується один із декількох блоків операторів. Блокова форма оператора має такий синтаксис:

If <умова1> Then

<Блок операторів1>

ElseIf<умова2> Then

<Блок операторів2>

ElseIf<умова3> Then

<Блок операторів3>

ElseIf<умова_n> Then

<Блок операторів_n>

End If

Пояснення щодо використання ключових слів та елементів синтаксису та приклади дивись у літературі [1, C.71-76].

Використання ключового слова Elself у конструкції If...Then... EndIfдозволяє збільшити число напрямків розгалуження, при цьому рядок Elseможна вилучати. Цю задачу можна вирішити також за допомогою оператора Select Case.

Оператор виборуSelect Caseперевіряє декілька умов та виконує один із декількох блоків операторів. Оператор Select Case замінює оператор If...Then... ElseIf, якщо в усіх умовах останнього один вираз порівнюється з декількома різними значеннями. Синтаксис:

Select Case <Вираз>

Case <СписокВиразів>

[БлокОператорів1

Case <СписокВиразів>

БлокОператорів2


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты