Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Патентування винаходу в іноземних державах за процедурою договору про патентну кооперацію




Процедура патентування винаходів згідно з Договором РСТ складається з двох етапів: міжнародної фази та національної фази.

Міжнародна фаза включає: подання міжнародної заявки,

проведення пошуку, міжнародну публікацію та міжнародну попе­редню експертизу (остання не с обов'язковою і проводиться за ба­жанням заявника).

Національна фаза — це процедура розгляду міжнародних заявок у патентних відомствах тих держав, які були вказані та відібрані з урахуванням результатів міжнародного пошуку та міжнародної попередньої експертизи.

Міжнародна заявка складається відповідно до вимог, перед­бачених Договором РСТ та Інструкцією до нього. Вона повинна містити: заяву, опис винаходу, один або декілька пунктів форму­ли, креслення (у разі потреби) та реферат. Заявники України мо­жуть складати заявку російською або англійською мовою. Це за­лежить від вибору заявником міжнародного пошукового органу, яким с Федеральний інститут промислової власності (Росія) або ЄПВ. Подається заявка в одержуюче відомство. Українські заявники подають заявки до Установи (відділ міжнародних заявок на винаходи).

Пріоритет міжнародної заявки встановлюється за датою по­дання міжнародної або за датою подання попередньої заявки.

Подання міжнародної заявки супроводжується сплатою ми­та па користь Міжнародного бюро ВОІВ (міжнародне мито), міжнародного пошукового органу (мито за пошук) та одержуючо­го відомства (мито за пересилання).

Патентування винаходу за процедурою РСТ має ряд переваг

• заявка подається українським заявником до Установи однією мовою (на цьому етапі не треба перекладати заявку на мови вказаних держав);

• за результатами міжнародного пошуку можна вирішити пи­тання стосовно доцільності подальшого патентування винахо­ду у визначених державах-учасницях, і тільки після одержання позитивного результату пошуку подавати заявки з їх перекла­дом до національних патентних відомств (національна фаза).

Недолік цієї процедури полягає у порівняно високій вар­тості, тому патентувати за процедурою РСТ доцільно лише тоді, коли патенти необхідно одержати не менш, ніж у чотирьох—п'яти державах. За цієї умови загальна вартість патентування буде мен­шою, ніж подання заявки в кожну окрему державу за тра­диційною процедурою.

До відома: На 1 травня 1998р. учасниками Договору РСТ було 96 держав. Україна є учасницею Договору РСТ і в міжнарод­них заявках може бути як вказаною, так і вибраною державою.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты