Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ №29




1. Які основні причини несправностей та необхідний при цьому ремонт накопичувачів на жорстких дисках?

1) Вихід з ладу контролера накопичувача.
Найбільш частими причинами згоряння контролера флеш-накопичувачів є пробій статичною електрикою, неправильне підключення USB роз'єм, проблеми з харчуванням. В результаті згоряння контролера накопичувача робиться неможливим будь доступ до вмісту мікросхем флеш-пам'яті.

2) Руйнування службової інформації, трансляторів
Перешкоди або короткочасні збої живлення можуть сприяти збою при запису даних на мікросхеми пам'яті, в результаті чого порушується логічна структура транслятора, що також унеможливлює доступ до даних.

3) Вихід з ладу мікросхем NAND пам'яті.
При виході з ладу мікросхем NAND пам'яті, відновлення даних не представляється можливим.

4) Фізичні ушкодження.
При пошкодженнях USB роз'єму або корпусу контролера, флеш-накопичувач не слід підключати до комп'ютера. Це може призвести до повного вигоряння мікросхем контролера і пам'яті самого флеш-накопичувача, а також до виходу з ладу південного мосту на системній платі комп'ютера, що не тільки не дозволить Вам відновити дані з флешки, але й принесе додаткові клопоти з ремонтом комп'ютера.

2. Пpизначення каналiв таймеpа на системнiй платi IBM PC.

В комп'ютерах IBM PC/XT/AT/PS2 задіяні всі три каналу таймера.
Канал 0 використовується в системному годиннику часу доби. Цей канал працює в режимі 3 (опис режимів див. в п.5.2.) і використовується як генератор імпульсів з частотою приблизно 18,2 Гц. Канал 1 використовується для регенерації вмісту динамічної пам'яті комп'ютера/

Кожен канал таймера може працювати в одному з шести режимів.
Режим 0 - переривання термінального рахунку. Після завантаження PSW сигнал OUT встановлюється в 0. Запис константи не впливає на OUT. Рахунок дозволяється сигналом GATE=1 і забороняється GATE=0. При GATE=1 і фронту першого CLK константа рахунку N завантажується з CR в CE, а з другого CLK починається рахунок. OUT утримується в нулі до кінця рахунку, тобто на час (N+1)*T сек. після чого повертається в 1.

Режим 1 - програмований режим мультивібратор. На виході OUT формується сигнал низького рівня тривалістю T=Tclk*N (N - константа перерахунку; Tclk - період синхроімпульсів). Рахунок починається (OUT встановлюється в 0) по позитивному фронту GATE, і OUT стає дорівнює 1 по завершенню рахунку. Даний режим є режимом з перезапуском.

Режим 2 - імпульсний генератор частоти. Канал виконує функцію програмованого дільника вхідної частоти Fclk . Відразу після завантаження PSW вихід OUT стає рівним 1 і при утриманні GATE=1 сигнал OUT тримається в стан 1 у плині часу (N-1)*Tclk, після чого переходить до 0 і утримується в цьому стані на час Tclk. По закінченні зазначеного циклу виконується автозавантаження CE з CR і цикл повторюється.

Режим 3 - генератор меандру. Режим аналогічний режиму 2, але на виході формуються імпульси тривалістю напівперіоду N/2*Tclk при парнім N. При непарному N позитивний імпульс (OUT=1) має тривалість (N+1)/2*Tclk, а негативний імпульс(OUT =0) має тривалість (N-1)/2*Tclk. Генератор не працює,якщо N=3.

Режим 4 - програмно формується строб. Сигнал OUT встановлюється рівним 1, після завантаження PSW і утримується до кінця рахунку, після чого на виході OUT встановлюється 0 на період Tclk і повертається в 1, таким чином цикл роботи має тривалість (N+1)*Tclk сек. По дії сигналу GATE та режиму роботи (одноразове виконання функції) він аналогічний режиму 0.

Режим 5 - апаратно формується строб. По вихідному сигналу режим аналогічний режиму 4 (OUT=1 після завантаження PSW до кінця рахунку та OUT=0 протягом Tclk після закінчення рахунку), а за дії GATE режиму 1, тобто запуск рахунку виконується по передньому фронту сигналу GATE.

3. Надайте загальну характеристику та класифікацію безпровідним мережам.

Безпровідний доступ останнім часом отримує велику популярність як у стільникових

мережах зв’язку, так і в безпровідних локальних мережах WLANs (wireless local area

networks), що, звичайно, асоціюються із сімейством стандарту IEEE 802.11 (названого попу-

лярно Wi-Fi). Одна із найпомітніших тенденцій останніх років у Європі – надзвичайно, шви-

дкий ріст безпровідних мереж, підкріплюваний споживчим попитом на ноутбуки з вбудова-

ною підтримкою Wi-Fi.

Дані технології (зовсім різні за принципами побудови) призначені для забезпечення

зв’язності між абонентами і можуть знайти застосування значній кількості додатків. Однак

перетворення Wi-Fi у діючий інструмент корпоративної комунікації і, справді, масову техно-

логію обміну даними ставить перед розробниками серйозну проблему „безшовного” міжме-

режевого роумінгу. Ця проблема вирішується в рамках чарункової (mesh) архітектури і саме

з її впровадженням аналітики зв’язують черговий виток росту безпровідних мереж [1, 2].

Стільникові мережі (рис. 1) при відносно великому покритті забезпечують відносно

невисоку швидкість передачі інформації. Навіть третє покоління мереж 3G забезпечує відно-

сно невисоку швидкість передачі даних (не більш 2 Мб/c) у порівнянні зі швидкостями в

безпровідних локальних мережах (більш 50 Мб/c для протоколів IEEE 802.11a, IEEE 802.11g

і інших подібних рішень). З іншого боку WLANs здебільшого мають менше покриття і, від-

повідно, обмежують мобільність абонентів. Крім цього, для збільшення покриття WLANs

необхідна побудова відповідної провідної магістралі.

 

1) 1 Безпровідні мережі

2) 2Однострибкові Багатострибкові (MANET)

3) 3Стільникові

4) мережі

5) 4Безпровідні локальні (WLAN)

6) та міськи мережі (WMAN)

7) 5Безпровідні

8) сенсорні мережі

 

4. Розкажіть про вивантаження резидентної програми з пам’яті

Слід зауважити, що в DOS відсутні кошти вивантаження резидентних програм. Єдиний передбачений для цього механізм - перезавантаження комп'ютера. Практично, однак, більшість резидентних

програмних продуктів мають вбудовані засоби вивантаження. Зазвичай вивантаження резидентної програми здійснюється відповідної командою, яка подається з клавіатури і сприймається резидентну програму. Для цього резидентна програма повинна перехоплювати переривання, що надходять з клавіатури, і "виловлювати" команди вивантаження. Інший, боже простий спосіб полягає у запуску деякої програми, яка за допомогою, наприклад, мультиплексного переривання 2Fh передає резидентної програмі команду вивантаження. Найчастіше в якості "вивантажуються" використовують саму резидентну програму, точніше, її другий копію, яка, якщо її запустити в певному режимі, не тільки не намагається залишитися в пам'яті, але, навпаки, вивантажує з пам'яті свою першу копію.

вивантаження резидентної програми з пам'яті можна здійснити різними способами. Найпростіший - звільнити блоки пам'яті, які займає програмою (власне програмою та її оточенням) за допомогою функції DOS 49h. Другий, більш складний -- використовувати в вивантажуються програмі функцію завершення 4Ch, змусивши її завершити не саму вивантажують, а резидентну програму, та ще й після цього повернути управління в вивантажують. У будь-якому випадку перед звільненням пам'яті необхідно відновити всі вектори переривань, перехоплені резидентну програму. Слід підкреслити, що відновлення векторів представляє в загальному випадку значну і іноді навіть нерозв'язну проблему. По-перше, старе вміст вектора, яке зберігається десь у полях даних резидентної програми, неможливо витягнути "зовні", з іншої програми, тому що немає ніяких способів визначити, де саме його сховала резидентна програма в процесі ініціалізації. Тому вивантаження резидентної програми легше здійснити з неї самої, ніж з іншої програми. По-друге, навіть якщо вивантаження здійснює сама резидентна програма, вона може правильно відновити старе вміст вектора лише в тому випадку, якщо цей вектор не був пізніше перехоплений інший резидентну програму. Якщо ж це сталося, в таблиці векторів знаходиться вже адресу не вивантажується, а наступної резидентної програми, і якщо відновити старе вміст вектора, ця наступна програма "зависне", позбавивши засобів свого запуску. Тому надійно можна вивантажити тільки останню із завантажених резидентних програм.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 50; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты