Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Форми оперативної фінансової звітності, порядок їх складання




Керівник заняття зосереджує увагу на тому, що начальники фінансових органів бюджетних установ та служб забезпечення оформляють і подають вищим органам управління за підпорядкованістю звіти ( донесення ) про виконання кошторисів, стан розрахунків з постачальниками та покупцями, дебіторську та кредиторську заборгованість, рух коштів спеціального фонду, вартість матеріальних активів тощо за формами, порядком і в терміни, що встановлені Табелем термінових донесень та окремими вказівками Департаменту фінансів Міністерства оборони України і служб забезпечення.

Окремі форми оперативної фінансової звітності, яка подається до Департаменту фінансів Міністерства оборони України приведено у таблиці:

 

Пор № Перелік форм звітності Терміни подання
1. Звіт про фактичні видатки за статтею 0123 (грошове забезпечення) та чисельність особового складу. щоквартально
2. Звіт про нарахування податку з доходів фізичних осіб, що утримується з грошового забезпечення. щоквартально
3. Дані про чисельність працівників ЗСУ та фактично виплачену заробітну плату ( за загальним фондом). щоквартально
4. Звіт про чисельність та фактичні видатки на оплату праці працівників ЗСУ. щоквартально
5. Дані про чисельність особового складу, який отримує грошове забезпечення і заробітну плату. за рік
6. Зведення про виконання кошторисів за загальним фондом. щомісячно
7. Зведення про виконання кошторисів за спеціальним фондом щомісячно
8. Звіт про надходження та використання коштів за спеціальним фондом. щомісячно
9. Звіт про кредиторську заборгованість бюджетних установ  
10. Реєстр зобов’язань розпорядників коштів бюджету. По мірі виникнення зобов’язань
11. Довідка про вартість матеріальних активів, що перебувають на обліку. за рік
12. Довідка про дебіторську та кредиторську заборгованість. щоквартально
13. Довідка про рух коштів за спеціальним фондом щоквартально

 

Звітність складається, як правило, у двох примірниках, підписується керівником бюджетної установи та начальником фінансового органу. До звітів (донесень), при необхідності додаються пояснювальні записки.

Основою для складання цієї звітності є планово – фінансові документи, дані обліку та фінансової звітності, штати та табелі до них, штатні розписи, накази відповідних керівників, норми видів забезпечення особового складу тощо.

Гриф таємності звітних документів визначається за грифом таємності штату бюджетної установи та іншими чинниками, визначеними відповідними керівними документами.

Бухгалтерський облік, забезпечуючи своєчасне і повне відображення усіх здійснюваних фінансово – господарських операцій, є інформаційною базою для складання фінансової звітності з метою достовірного відображення даних про фінансове становище, результати господарської діяльності та рух грошових коштів за певний період.

Якісна інформаційна база є передумовою можливості прийняття управлінських рішень, спрямованих на покращення результатів діяльності бюджетних установ.

З використанням первинних бухгалтерських документів, показників аналітичного і синтетичного обліку та звітності здійснюється фінансовий контроль та економічний аналіз фінансово – майнового стану та результатів діяльності бюджетних установ ЗСУ.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 130; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты