Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розрахунок і вибір арматур




На казані встановлюється запобіжний клапан(на ПВК).Його прохідний перетин повинне пропустити годинну продуктивність.

Сумарна площа f,мм2,вільного проходу предахранительного клапана повинна бути не менш обумовленої по формулі для насиченої пари

Де G=33840кг/ ч-розрахункова паропродуктивність;Pw=4.5 Мпа-Робочий тиск;ДО=1.25-коефіцієнт гідравлічного опору.

 

 

Миимальный діаметр клапана

мм.

На котлі встановлюється два запобіжні клапани. На ПВК установлюється головний стопорний клапан і живильний клапан.Прохідний перетин цих клапанів (з рівняння безперервності середовища)

Де -припустима швидкість середовища в клапані (для води-2..5м/с,для пари-20...50…50м/с); D-Витрата середовища кг/з; V-питомий об’єм середовища,м3/кг.

-для головного стопорного клапана при Wдоп=30м/с,V=0.04978м3/кг

 

 

 

-для живильного клапана витрата середовища при Wдоп=2м/с,V=1.006 10-3 м3/кг

D=Dk+Dпродувки=1.005 D=1.005 9.44=9.4872кг/с.

 

На кожному котлі повинне бути встановлене не менш двох водовказівних приладів. Вибір типу приладу роблять залежно від робочого тиску.

Водовказівні прилади водотрубних котлів із що обігрівається опуском повинні розташовуватися таким чином, щоб нижній проріз скла перебував на 50 мм вище крайок найбільше високо розташованих трубок. У котлах снеобогреваемым опуском положення колонок визначається рівнем води, прийнятим з умови забезпечення надійності циркуляції.

Діаметр клапана верхнього продування приймається рівним 20...40 мм залежно від паропродуктивності котла. Цей клапан установлюється на обичайці пароводяного колектора поблизу робочого рівня для видалення піни й шламу з усією поверхні випару.

Діаметр клапана нижнього продування приймається рівним діаметру клапана верхнього продування; діаметр клапана продування пароперегрівників - рівним 15...25 мм; діаметр клапана для випуску повітря з котла - 6...10 мм. У клапана для приєднання манометра повинен бути діаметр не менше 8 мм, звичайно він дорівнює 10 мм. Діаметр клапана для відбору проб приймається 8...10мм.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 48; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты