Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Лабораторна робота №1




Вступ

У міру розвитку техніки й вивільнення людини від виконання важкої фізичної праці функції керування процесами і знаряддями праці не тільки не зменшувались, а навпаки, дедалі більше розширювались і ускладнювались. У багатьох випадках людина втратила можливість керувати без спеціальних додаткових пристроїв механізованим виробництвом. Це й зумовило виникнення та розвиток автоматизації виробництва.

Автоматизація виробництва – це найвищий етап розвитку машинної техніки (установок, пристроїв, потокових ліній), коли виробничі процеси здійснюються без застосування фізичної праці, а тільки під наглядом людини. Незважаючи на відносно довгу свою історію, автоматизація виробництва досягла найбільших успіхів тільки в другій половині ХХ ст.

Складність побудови САК технологічними процесами лісового комплексу пояснюється великою кількістю забруднень, які постійно діють на об’єкт автоматизації, та стохастичним характером тривалостей технологічних операцій лісопереробного й деревообробного виробництв. Такі фактори визначили необхідність встановлення спеціальних автоматичних пристроїв, які склали основу для побудови систем стабілізації, слідкування й програмного керування, і як наслідок, дозволили усунути оператора від участі у виробничих процесах лісопромислового комплексу. Застосування в таких системах комп’ютерної техніки, яка забезпечує збирання, передавання, оброблення й зберігання інформації з недосяжною для людини швидкодією, призвело до впровадження у деревообробний процес досконалих адаптивних САК. Тому для фахового розв’язання багатьох проблемних задач у лісовій та деревообробній галузі і для професійного обслуговування різнотипних засобів автоматизації та систем автоматики потрібні добре підготовлені спеціалісти, які володіють необхідними знаннями з автоматичного керування технологічними процесами.

Лабораторні роботи охоплюють такі теми: “Побудова структурної моделі об’єкта керування на прикладі мембранного преса WEMHÖNER”, “Визначення похибки САК забезпечення температурного режиму технологічного процесу преса WEMHÖNER”, “Визначення передатних коефіцієнтів основного елемента та пристрою зворотного зв’язку”, “Автоматизація циклу пресування та автоматичне регулювання пневматичних параметрів”, “Автоматизація гідравлічної системи преса”.

Кожна лабораторна робота структурно поділяється на такі розділи: мета та завдання роботи, теоретичні відомості, методика виконання, результати досліджень, лабораторне устаткування та контрольні запитання. Захист лабораторних робіт здійснюється після їх виконання та занесення результатів досліджень до таблиць. Успішно захищені лабораторні роботи підписуються викладачем.

Матеріали методичних вказівок ґрунтуються на наведених літературних джерелах.

 

 

Лабораторна робота №1

Побудова структурної моделі об’єкта керування на прикладі мембранного преса WEMHÖNER


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты