Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Автоматичне керування пневматичною системою преса




Автоматичне керування пневматичною системою преса здійснюється на основі використання часової програми процесу пресування. Системи керування циклами роботи пресів для гарячого пресування різних виробів мають однакову принципову побудову і реалізують автоматичну координацію циклічних операцій. На першій стадії автоматичний пристрій визначає момент початку пресування. На другій стадії забезпечується виконання технологічних режимів змикання плит преса та їх витримка під тиском згідно з встановленим графіком пресування. На третій стадії, після завершення процесу пресування, автоматичні пристрої вмикають механізми розмикання плит.

Пневматичну схему преса зображено на рис. 4.1. Згідно зазначеної схеми пневматична система має три контури: розріджувальний, нагнітальний та контур продувки.

Розріджувальний контур (рис. 4.1, а) працює при зімкнутих плитах і функціонує у двох режимах. У першому режимі вакуумний насос 26 створює розрідження спочатку у вакуумному резервуарі 23, а потім у пневмомагістралі, що сполучається з багатофункціональною рамкою 28. Манометром 21 фіксується розрідження, що створюється між внутрішньою поверхнею облицювальної плівки та нижньою нагрівальною плитою 27, причому магнітні клапани 4, 9 у даний момент відкриті, а магнітні клапани 3. 8 закриті. У другому режимі вакуумний насос 26 створює розрідження спочатку у вакуумному резервуарі 23, а потім у пневмомагістралі, що сполучається з притискною рамкою 30, причому магнітні клапани 4, 9 у даний момент закриті, а магнітний клапан 3 відкритий. Аналогічно манометром 21 фіксується розрідження, що створюється між внутрішньою поверхнею мембрани 29 та притискною рамкою 30. Часова програма керування після завершення роботи розріджувального контуру вмикає магнітний клапан 8 та вирівнює тиск.

Нагнітальний контур (рис. 4.1, б) працює при зімкнутих плитах в одному режимі. Від зовнішнього компресора надходить стиснуте повітря (за робочого тиску 8-10 bar) до приєднувального пристрою 33 через фільтр-вологовідділювач 34, пневмоклапан 19 та мастилорозпилювач 35 до пневмомагістралі, що сполучається з багатофункціональною рамкою 28, причому магнітні клапани 6, 10 у даний момент закриті, а магнітний клапан 5 відкритий. Таким чином створюється надлишковий тиск (фіксується манометром 14) між зовнішньою поверхнею облицювальної плівки та мембраною 29, що покращує умови роз’єднання їх поверхонь. Коли автоматичні пристрої вмикають механізми розмикання плит, магнітний клапан 6 відкривається (при закритому магнітному клапані 5) і видаляє назовні надлишок повітря через односторонній клапан 18 і глушник 16.

Контур продувки (рис. 4.1, в) працює при зімкнутих плитах в одному режимі. За допомогою електродвигуна 25, що обертає турбіну 32 повітря нагнітається із зовнішнього середовища у пневмомагістраль при закритому вентилі 22. Проходячи через електронагрівач 24 повітря набуває підвищеної температури та надходить при відкритому магнітному клапані 1 і закритому магнітному клапані 2 до притискної рамки 30, а саме у міжмембранний простір, створюючи в ньому надлишковий тиск, який фіксується манометром 14. Коли витримка під тиском завершується, програма керування відкриває магнітний клапан 2 і повітря надходить у зворотному напрямку до турбіни 32.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты