Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПЕРЕДМОВА.




МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК

ЗІ СТРОЙОВОЇ ПІДГОТОВКИ

 

 

ПЕРЕДМОВА

 

Стройова підготовка є складовою частиною бойової підготовки, яка впливає на всі сторони життєдіяльності військ. Вона загартовує волю воїнів, удосконалює вміння володіти своїм тілом, розвиває уважність, спостережливість, колективізм, наполегливість, що сприяє додержанню військового порядку та зміцненню дисципліни.

Повчальним у цьому відношенні є висловлювання Міністра оборони України про те, що стройова підготовка - це важливий предмет бойової підготовки, який органічно входить до складу інших предметів навчання та виховання і має великий вплив на формування знань, умінь, навиків та психологічної стійкості, які необхідні в сучасному бою.

На сьогоднішній день, коли підрозділи й частини насичені складною технікою, коли значно зросла роль колективної зброї в бою, рівень стройового вишколу повинен бути особливо високий.

Основою підготовки особового складу підрозділів до спільних дій був, є і залишається стрій. Він, як ніякий інший вид навчання, виховує швидке, точне і одностайне виконання волі командира. Стройова підготовка базується на глибокому розумінні військовослужбовцями необхідності чітких, швидких і вправних дій при виконанні прийомів у складі підрозділу.

Стройовий вишкіл дисциплінує військовослужбовців, сприяє виробленню в них швидких і чітких дій з озброєнням і на бойовій техніці, а також у набутті навиків, які необхідні на заняттях з тактичної, вогневої, спеціальної підготовки та з інших предметів навчання.

Стройова підготовка включає: одиночне стройове навчання без зброї та зі зброєю; стройову злагодженість відділень (обслуги, екіпажів), взводів, рот (батарей), батальйонів (дивізіонів) і полків при діях у пішому порядку та на машинах; стройові огляди підрозділів і частин. Стройове навчання проводиться на планових заняттях і удосконалюється на всіх інших заняттях та у повсякденному житті.

В оволодінні методичною майстерністю вирішальне значення мають вміння командира аналізувати свої досягнення й невдачі, результати кожного заняття, його систематична робота над підвищенням своїх знань. Ось чому бажано, щоб командири, спираючись на рекомендації даного посібника, наполегливо удосконалювали свою майстерність у навчанні підлеглих стройовій підготовці.

В даному методичному посібнику викладено рекомендації щодо навчання військовослужбовців прийомам стройової підготовки та злагодження підрозділів, удосконалення стройового вишколу на інших заняттях та у повсякденному житті. Визначається порядок проведення стройових оглядів, контрольних занять.

Посібник розроблений у відділі розробки статутів та програм Головного управління бойової підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України під редакцією генерал-лейтенанта Дячука Г.І. У розробці брали участь: полковник Полив'яний В.П., полковник Ващенко О.В., майор Петроченков П.Г., капітан Лободін Д.О.

Посібник розрахований на всі категорії військовослужбовців - солдат,

курсантів, сержантів (старшин), прапорщиків (мічманів), офіцерів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты