Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття в роті




 

Перед виходом на заняття командир роти, прийнявши рапорт від командира першого взводу про готовність особового складу роти до занять, виводить роту на місце занять. До місця занять рота виходить похідним строєм з піснею або під барабан. Прибувши до місця занять, командир роти вишиковує роту в розгорнутий двошеренговий стрій. Потім оголошує тему, мету заняття і навчальні питання, вказує кожному взводу місце для заняття і наказує командирам взводів розвести взводи за місцями занять. При виході взводів у вказані місця кожний командир взводу вказує "місце для заняття кожному відділенню. Командири відділень розводять відділення за місцями. Коли всі підрозділи займуть свої навчальні місця, командир роти подає команду:" До проведення заняття - ПРИСТУПИТИ".

Командири відділень, вийшовши на середину строю, починають заняття з повторення раніше вивчених прийомів, а потім приступають до вивчення нового прийому і тренування. Розучування нового стройового прийому (дії) командир відділення починає з показу його в цілому, а потім за елементами в повільному І уставному темпі, закінчивши показ І встановивши, що ті, хто навчається, зрозуміли прийом, командир відділення приступає до розучування стройового прийому з підлеглими спочатку за елементами в повільному темпі, а потім в цілому. Коли прийом розучений, за вказівкою командира взводу відділення приступає до тренування попарно і самостійно.

Для проведення тренування за командою командир відділення стає в центрі стройової площадки, а по її периметру з інтервалом чотири кроки вишиковує військовослужбовців відділення. Помітивши помилку у виконанні прийому одним із військовослужбовців, командир підходить до нього, і знаходячись поруч з ним, тренує (навчає) його, а решта особового складу відділення в цей час продовжує тренування самостійно. Якщо в ході тренування одну й ту ж помилку допускають декілька військовослужбовців, командир припиняє тренування відділення і знову показує прийом, після чого тренування продовжується.

При проведенні тренування парами військовослужбовці (в парі) по черзі виступають у ролі командира. Командир відділення контролює дії військовослужбовців, переходячи від однієї пари до іншої, виправляє допущені ними помилки.

Командир взводу, слідкуючи за діями командирів відділень і військовослужбовців, що навчаються, по черзі надає їм допомогу в навчанні та усуненні допущених ними помилок. Слабо підготовлених військовослужбовців він може викликати до себе і особисто навчати правильному виконанню стройового прийому або дії.

Командир роти, переходячи від взводу до взводу, контролює хід заняття, правильність навчання, дає рекомендації командирам взводів і відділень як краще усунути помилки які допускають військовослужбовці. При необхідності надає допомогу одному з командирів взводів (відділень) у проведенні занять.

При переході до тренування під барабан командир рот й стає в центрі плацу, викликає до себе барабанщика і, подаючи йому команди, керує тренуванням, у цьому випадку командири взводів і відділень слідкують за діями тих, хто навчається, і усувають допущені ними помилки по ходу тренування.

У кінці занять командир відділення вказує кожному військовослужбовцю, що і в який термін доопрацювати, а також дає вказівки щодо підготовки до чергового заняття. Командир взводу під час проведення розбору відмічає краще відділення військовослужбовців, підводить підсумки заняття. Командир роти проводить розбір з усім особовим складом та окремо з офіцерами, прапорщиками і сержантами. На загальному розборі він вказує ступінь відпрацювання прийому (дії), що вивчається, у взводах, підводить
підсумки змагання і дає вказівки щодо удосконалення виконання цього прийому в повсякденному житті. При проведенні розбору з офіцерами, прапорщиками, сержантами командир роти відмічає позитивне у проведенні заняття і недоліки, допущені при навчанні, та дає вказівки з підготовки до наступного заняття.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты