Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Військове вітання з автоматом.




 

Командир відділення показує прийом виконання військового вітання під час руху зі зброєю при знаходженні начальника на місці та під час руху військовослужбовця назустріч начальнику, що йде.

Командир відділення, показуючи та пояснюючи правила виконання військового вітання, звертає увагу військовослужбовців на те, що на місці поза ' строєм зі зброєю військове вітання виконується так само, як і без зброї; зі зброєю в положенні "за спину" військове вітання слід виконувати, прикладаючи праву руку до головного убору; а в положенні автомата "на ремінь" і "на груди" - повертають голову.

Для виконання військового вітання під час руху поза строєм зі зброєю "на ремінь" або "на груди" за п'ять-шість кроків до начальника одночасно із поставленням ноги повернути голову в його бік і припинити рух вільною рукою. Після того як начальник мине того, хто вітав, слід голову повернути прямо й продовжувати рух лівою рукою.

В положенні "за спину" за п'ять-шість кроків до начальника одночасно із поставленням ноги на землю повернути голову в його бік і прикласти праву руку до головного убору, ліву руку тримати нерухомо біля стегна. Пройшовши повз начальника, одночасно з поставленням лівої ноги на землю голову повернути прямо, а праву руку опустити і продовжувати рух руками.

Після показу й пояснення всіх прийомів командир відділення тренує військовослужбовців виконанню військового вітання зі зброєю.

Вивчивши кожний з варіантів, командир відділення приступає до тренування у складі відділення, попередньо шикує відділення в колону по одному, пропускає повз себе кожного військовослужбовця і перевіряє його дії. Під час тренування періодично змінюється положення тих, хто навчається, і начальника. Спочатку військовослужбовець знаходиться на місці, а начальник йде, потім навпаки і, нарешті, коли вони йдуть один одному назустріч.

 

Виконання прийомів "покласти зброю", "до зброї", "за зброю"

На початку заняття командир відділення пояснює військовослужбовцям, що зброя кладеться на землю і береться за командою і самостійно без команди, коли військовослужбовцю треба буде виконувати дії без зброї, одночасно відділення тренується у виконанні команд, наприклад: "Відділення, покласти -ЗБРОЮ", "Відділення - ДО ЗБРОЇ", а потім "ЗА ЗБРОЮ".

Для навчання прийомам подається команда "Покласти зброю, за розподілом: роби - РАЗ, роби - ДВА, роби - ТРИ".

На рахунок "роби - РАЗ" автомат (гранатомет) береться у праву руку (мал. 26, а), карабін і кулемет - до ноги; у кулемета, крім того, відкидають сошку.

На рахунок "роби - ДВА" роблять лівою ногою крок уперед, кладуть зброю на землю ручкою затвора (затворної рами) вниз, затильником приклада біля носка правої ноги (мал. 26, б) (права нога в коліні не згинається). Ручні гранатомети кладуться на землю ручкою ствола ліворуч, кулемети ставляться на сошки.

На рахунок "роби - ТРИ" вирівнюються, приставляють ліву ногу до правої і приймають стройове положення (мал. 26, в).

Командир відділення попередньо розмикає відділення на чотири кроки з обох сторін стройового майданчика і приступає до тренування у складі відділення.

Під час тренування з виконання прийому "покласти зброю" командир відділення звертає особливу увагу на те, щоб військовослужбовці за підготовчою командою брали зброю в праву руку без нахилу корпусу, а за виконавчою - робили повний крок лівою ногою вперед, не згинаючи праву ногу в коліні, і дивились уперед.

Після того, як вивчено прийом "покласти зброю", командир приступає до розучування прийомів "до зброї" і "за зброю".

За командою "до зброї" військовослужбовці стають ліворуч від зброї і приймають стройове положення, при цьому носок правої ноги повинен знаходитися на лінії затильника приклада. Оскільки цей прийом простий і не вимагає розучування за розподілом, тому увага звертається на те, щоб військовослужбовці за командою "До зброї" швидко займали місця біля своєї зброї.

 

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты