Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Стройове положення зі зброєю




 

На першому занятті зі зброєю командир відділення повинен показати військовослужбовцю, як приймається стройове положення з їх штатною зброєю - автоматом, кулеметом, гранатометом, снайперською гвинтівкою або карабіном (мал. 20).

 

Мал. 20. Стройове положення зі зброєю:

а - з автоматом з дерев'яним прикладом; б - з автоматом зі складаним прикладом; в - з карабіном (зі снайперською гвинтівкою); г - з ручним гранатометом; д - з ручним (ротним) кулеметом.

 

Для навчання стройовому положенню зі зброєю командир шикує відділення в одну шеренгу і показує, як потрібно приймати стройове положення з різними видами зброї. При цьому командир відділення кожний раз стає в стройове положення так, щоб військовослужбовці мали змогу бачити його спереду, збоку і позаду.

Після показу і одночасного пояснення стройового положення зі зброєю командир розмикає відділення на чотири кроки по периметру стройового майданчика і наказує кожному військовослужбовцю самостійно прийняти стройове положення. Потім командир відділення подає команду "Струнко" і перевіряє правильність дій військовослужбовців. Командир відділення звертає увагу на підняття грудей і положення кисті правої руки (у автоматників), яка повинна торкатися верхнього зрізу ременя. Для більш правильної перевірки стройового положення відділення треба повернути праворуч, ліворуч і кругом.

 

Виконання прийому "Ремінь" - ПОСЛАБИТИ "ПІДТЯГТИ"

 

До того як приступити до відпрацювання прийомів зі зброєю, необхідно перевірити довжину ременя. Для виконання стройових прийомів зі зброєю часто доводиться змінювати довжину ременя (збільшувати або зменшувати). Тому доцільно спочатку вивчити прийоми послаблення і підтягнення ременя.

Цей прийом є єдиним для всіх видів стрілецької зброї і розучується за розподілом.

Для послаблення і підтягнення ременя подається команда "Ремінь -ПОСЛАБИТИ (підтягти)". Командир відділення показує порядок виконання прийому в цілому, а потім за розподілом з коротким поясненням. Після показу командир розмикає відділення на чотири кроки і приступає до розучування прийому на сім рахунків: на рахунок "роби - РАЗ" подати праву руку за ременем трохи вгору, зняти автомат із плеча й, підхопивши його лівою рукою за ложе й ствольну накладку, тримати перед собою вертикально магазином ліворуч, дульним зрізом на висоті підборіддя. На рахунок "роби - ДВА" взяти правою рукою за ложе й ствольну накладку вище лівої кисті. На рахунок "роби - ТРИ" ліву руку опустити вздовж лівого стегна, а праву з автоматом - вздовж правого стегна. На рахунок "роби - ЧОТИРИ" зробити півоберта праворуч, одночасно відставити ліву ногу на крок ліворуч так, щоб ступні обох ніг були паралельні (мал. 21, а). На рахунок "роби - П'ЯТЬ", нахилившись уперед, уперти зброю прикладом у стопу лівої ноги, а стволом покласти на згин правого ліктя; ноги в колінах не згинати; тримаючи правою рукою пряжку ременя, лівою рукою підтягти (послабити) ремінь (мал.21,6). На рахунок "роби - ШІСТЬ" зробити півоберта ліворуч і приставити ліву ногу до правої, автомат тримати правою рукою вздовж стегна. На рахунок "роби - СІМ" автомат закинути за праве плече в положення "на ремінь", а ліву руку швидко опустити та самостійно прийняти стройове положення.

 

 

Мал. 21. Послаблення ременя:

а - крок ліворуч; б - нахилитися і послабити ремінь.

 

Після показу прийому за розподілом командир відділення показує прийом в цілому. Тренування військовослужбовців з виконання прийомів може проводитися індивідуально, попарно або у складі відділення за командою командира.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 97; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты