Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мал. 17. Виконання військового вітання без головного убору.




Вивчення цього прийому командир відділення починає за розподілом на чотири-шість рахунків. Якщо начальник або старший за військовим званням іде назустріч, прийом вивчається на чотири рахунки; а якщо він знаходиться на місці, прийом виконується на шість рахунків. Прийом вивчається за командою: «Військове вітання під час руху, начальник праворуч (ліворуч), за розподілом: "роби - РАЗ, роби - ДВА " і т.д.

За рахунком "роби — РАЗ" зробити крок лівою ногою, одночасно з поставленням її на землю припинити рух руками і повернути голову в сторону начальника. За рахунком "два, три, чотири (п'ять, шість)" продовжувати рух з притиснутими руками і повернутою головою.

За наступним рахунком "роби - РАЗ" під ліву ногу з одночасним поставленням лівої ноги на землю голову повернути прямо і продовжувати рух руками. Потім, зробивши три вільних кроки, вправу повторити у тому ж порядку з темпом руху 60-70 кроків за хвилину.

Після вивчення прийому за розподілом, командир відділення приступає до тренування за командою, наприклад, "Військове вітання під час руху, начальник ліворуч, на чотири (шість) кроків, відділення кроком — РУШ". Темп руху ПО-120 кроків за хвилину.

За командою "РУШ" і на рахунок "раз" ті, хто навчається, роблять крок вперед, припиняють рух руками і повертають голову ліворуч. На рахунок "два, три, чотири (п'ять, шість)" військовослужбовці рухаються стройовим кроком, а на наступний рахунок "раз" з поставленням лівої ноги на землю голову повертають прямо та ідуть на рахунок "два, три, чотири" похідним кроком. Далі на рахунок "раз" повторюється військове вітання і т.д. Вивчення прийому завершується тренуванням, яке проводиться за командою командира відділення, під рахунок військовослужбовців або під барабан. Після закінчення тренування командир шикує відділення в колону по одному і пропускає повз себе кожного з тих, хто навчається, перевіряє його дії та усуває наявні недоліки у виконанні прийомів.

Тренування можна проводити коли військовослужбовці рухаються назустріч один одному з дистанції 10 кроків між ними. При цьому командир відділення може надати військовослужбовцям таку рекомендацію. Рухаючись назустріч один одному необхідно враховувати наступне: якщо військовослужбовці почали військове вітання за п'ять кроків, то закінчать його тоді, коли пройдуть лише три кроки, а якщо почали військове вітання за шість кроків, то закінчать за чотири кроки.

Характерними помилками військовослужбовців при військовому вітанні можуть бути такі: разом з поворотом голови повертається корпус; спочатку повертають голову, а потім прикладають (опускають) руку, не дивляться в обличчя начальнику і не повертають голову за ним вслід.

Військове вітання під час обгону начальника без головного убору виконується наступним чином: з першим кроком та поставленням ноги на землю припинити рух руками, опустити їх вздовж тулуба, повернути голову в його бік. На другий крок голову повернути прямо і продовжувати рух руками в такт кроку. При надітому головному уборі разом з поставленням ноги на землю повернути голову й прикласти праву руку до головного убору, ліву руку тримати нерухомо біля стегна; пройшовши повз начальника одночасно з поставленням лівої ноги на землю голову повернути прямо, а праву руку опустити.

Військове вітання під час обгону начальника при надітому головному уборі відпрацьовується на два рахунки. На рахунок "роби - РАЗ" необхідно зробити крок лівою ногою вперед з одночасним поставленням ноги на землю повернути голову ліворуч (праворуч) і прикласти праву руку до головного убору, ліву руку тримати нерухомо біля стегна. На рахунок "роби - ДВА" зробити крок з одночасним поставленням правої ноги на землю голову повернути прямо, а праву руку опустити вниз. Далі прийом повторюється, а темп поступово збільшується до 110-120 кроків за хвилину. Після самостійного тренування прийом повторюється під барабан.

Після закінчення навчання військовому вітанню під час обгону начальника необхідно прийняти залік у військовослужбовців.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты