Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мал. 12. Тренування у поворотах ліворуч під час руху.




Перед вивченням повороту кругом під час руху командир відділення напередодні вивчає з особовим складом вимоги ст.40 Стройового статуту. Поворот кругом під час руху вимагає особливо ретельного вивчення, більш тривалого тренування.

Командир звертає увагу військовослужбовців на те, що поворот кругом під час руху на відміну від поворотів праворуч, ліворуч виконується на носках обох ніг і рух після повороту починається з лівої ноги в той момент, коли ноги знаходяться на носках. Опускатися на п'яти після повороту не дозволяється.

Командир роз'яснює, що для повороту кругом виконавча команда подається одночасно з поставленням правої ноги на землю, а потім на три рахунки виконується поворот.

Вивчення повороту кругом починається за розподілом на чотири рахунки за командою "Поворот під час руху кругом, за розподілом: роби - РАЗ, роби --, ДВА, роби - ТРИ, роби - ЧОТИРИ".

Для повороту кругом на рахунок "роби - РАЗ" військовослужбовці роблять крок вперед з лівої ноги і залишаються в такому положенні (мал. 13, а), на рахунок «роби - ДВА" виносять праву ногу на півкроку вперед, трохи ліворуч (мал. 13, б) і, різко повернувшись у бік лівої руки на носках обох ніг, залишаються в такому положенні.

На рахунок "роби - ТРИ" роблять крок з лівої ноги вперед (мал. 13, в), а на рахунок "роби - ЧОТИРИ" приставляють праву ногу.

 

Мал. 13. Повороти кругом під час руху: а - крок уперед;

б - півкроку вперед і ліворуч; в - положення після повороту.

Вправа повторюється у тій самій послідовності в новому напрямку спочатку на рахунок командира, а потім самостійно на рахунок самих військовослужбовців або під барабан.

Під час виконання повороту кругом особлива увага звертається на різкість повороту, а також на рух рук у такт кроку, тобто коли на рахунок "роби - ДВА" спочатку виноситься права нога на півкроку вперед, належить разом з нею посилати ліву руку вперед, а праву назад. Як тільки права нога опуститься на носок, руки повинні бути опущені. На момент початку повороту на носках обох

ніг руки, рухаючись у такт кроку, опиняться внизу. На рахунок "роби - ТРИ" права рука починає рух вперед, а ліва назад.

Командир відділення уважно стежить за тим, щоб при виносі правої ноги на півкроку вперед руки завчасно не притискалися. Особливу увагу під час тренування у виконанні повороту командир відділення приділяє координації руху рук у такт кроку.

Тренування з виконання цього прийому може проводитися в комплексі з рухом три кроки вперед за командою "Поворот кругом з рухом три кроки вперед, кроком- РУШ", а на рахунок "раз, два, три" робляться три кроки, на рахунок "чотири" - поворот кругом.

Закінчуючи заняття, командир одночасно тренує всіх військовослужбовців рухатися стройовим кроком і виконанню поворотів під час руху.

Повороти та півоберти праворуч і ліворуч під час руху бігом виконуються за тими самими командами, що й під час руху кроком, поворотом на одному місці на два рахунки в такт бігу.

Для закріплення навиків у поворотах під час руху належить періодично їх включати у вправи ранкової фізичної зарядки при проведенні її під оркестр, а також у спеціальні стройові тренування та змагання на кращий підрозділ.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты