Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мал. 16. Військове вітання під час руху.




 

Навчання військовослужбовців виконанню військового вітання під час руху при надітому головному уборі проводиться на вісім рахунків.

На рахунок "роби - РАЗ" зробити крок лівою ногою і з поставленням ноги на землю повернути голову вбік начальника й прикласти праву руку до головного убору; ліву руку тримати нерухомо біля стегна. На рахунок "роби - ДВА", "роби - ТРИ", "ЧОТИРИ", "П'ЯТЬ", "ШІСТЬ" робити кроки правою (лівою) ногою; на рахунок "роби - СІМ" одночасно з поставленням лівої ноги на землю голову повернути прямо, а праву руку опустити. На рахунок "роби - ВІСІМ" праву ногу приставити до лівої.

Переконавшись, що військовослужбовці правильно зрозуміли прийом, командир відділення шикує відділення в колону по одному і приступає до тренування на рахунок самих військовослужбовців або під барабан.

Для того, щоб військовослужбовці навчились виконувати військове вітання за п'ять-шість кроків до начальника, а минувши його, голову ставити прямо і продовжувати рух руками, належить навчити їх виконувати військове вітання на рахунок "роби - СІМ" і "ВІСІМ". Так, якщо військовослужбовець починає виконувати вітання за п'ять кроків до начальника, то він закінчить його вітати під час сьомого кроку. Якщо починає вітати під праву ногу за шість кроків до начальника, йому належить зробити вісім кроків. Навчивши цим діям, командир уникне помилок, які складаються в тому, що військовослужбовці опускають руки, коли знаходяться біля начальника і не в такт кроку.

Для перевірки вмінь військовослужбовця виконувати вітання під час руху командир шикує відділення в колону по одному, подає команду "Для виконання військового вітання, дистанція 10 кроків, кроком - РУШ" і пропускає відділення повз себе. Військовослужбовці по черзі проходять повз командира і вітають його. У випадку, коли військовослужбовець допускає помилку, командир вказує йому на це і наказує повторити прийом. Рух виконується як в одному, так і в другому напрямку з використанням стройового майданчика.

Після відпрацювання прийому за розподілом і в цілому, командир відділення У кінці заняття шикує відділення в колону по одному, пропускає повз себе

військовослужбовців і дає оцінку кожному за відпрацьований прийом.

Для навчання виконання військового вітання під час руху без головного убору відділення розмикається на чотири кроки. Головні убори попередньо знімаються.

Командир відділення показує прийом виконання військового вітання при знаходженні начальника на місці та під час руху військовослужбовця назустріч начальнику, що іде.

Спочатку командир відділення відпрацьовує прийом військового вітання під час руху без головного убору. Командир відділення показує прийом у цілому та за розподілом, пояснює що для військового вітання під час руху без головного убору за п'ять-шість кроків до начальника або старшого за військовим званням, одночасно з поставленням ноги припинити рух руками, повернути голову в його бік і, рухаючись далі, дивитися йому в обличчя. Пройшовши повз начальника або старшого за військовим званням, голову повернути прямо і продовжувати рух руками (мал. 17).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты