Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Повороти під час руху




 

Розучування з відділенням поворотів під час руху починається з показу їх командиром відділення. Після показу повороту праворуч під час руху в цілому поворот вивчається за розподілом на три рахунки. Командир подає команду: "Право-РУЧ, за розподілом: роби - РАЗ, роби - ДВА, роби - ТРИ". На рахунок "роби - РАЗ" необхідно лівою ногою зробити крок, змах рукою"у такт кроку і зупинитися у положенні з опущеними руками; на рахунок "роби - ДВА" різко повернутися праворуч на носку лівої ноги, одночасно з поворотом винести праву ногу вперед і зробити крок у новому напрямку, на рахунок "роби - ТРИ" приставити ліву ногу.

За наступним рахунком "роби - РАЗ", "роби - ДВА", "роби - ТРИ" прийом повторюється спочатку.

Для тренування командир здійснює розподіл відділення на перший та другий, розташовує військовослужбовців навпроти один одного у вісім кроків з інтервалом у чотири кроки, щоб кожний з них знаходився напроти малого квадрату на внутрішніх лініях стройового майданчика. Тренування проводиться на чотири рахунки з рухом три кроки вперед за командою: "Поворот під час руху праворуч на чотири рахунки, кроком - РУШ і підраховує: "раз, два, три, чотири". На рахунок "раз, два, три" військовослужбовці роблять три стройових кроки вперед уздовж лінії квадрату, а під гучний рахунок "чотири" - поворот праворуч і крок. За наступним рахунком "раз, два, три, чотири" вправа повторюється. Військовослужбовці роблять рухи по квадрату 4x4 кроки. Спочатку темп руху 70 кроків за хвилину, а потім - 110-120 кроків за хвилину під барабан.

Перед відпрацюванням повороту ліворуч командир відділення підкреслює, що він виконується так само, як поворот під час руху праворуч, з тією лише різницею, що поворот ліворуч проводиться після чотирьох кроків, а на черговий рахунок "раз" виконується поворот на носку правої ноги. Виконавча команда подається одночасно з поставленням лівої ноги на землю.

Для тренування командир відводить відділення на крок назад і розташовує його на зовнішній лінії прямокутника. Виконання повороту починається за командою "Поворот під час руху ліворуч на чотири рахунки, кроком - РУШ" і далі ведеться на рахунок "раз, два, три, чотири", а під наступний гучний рахунок "РАЗ" військовослужбовці роблять поворот і крок, на рахунок "два, три, чотири" продовжують рух.

Тренування може завершуватися на рахунок військовослужбовців або під барабан. Для кращого засвоєння рекомендується проводити тренування у поворотах праворуч і ліворуч злито по малому і великому квадрату стройового майданчика, для чого відділення рухається з дистанцією між військово­службовцями чотири кроки (мал. 12).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты