Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Особливості препарування каріозних порожнин в тимчасових та постійних зубах при пломбуванні склоіономерними цементами, композитами.




 

Метод "профілактичного пломбування" був розроблений після появи композитів та склоіономерних цементів, матеріалів з високою механічною міцністю, з добрими адгезивними властивостями до твердих тканин зуба. Основний принцип цього методу - пломбування до "імунних" зон з урахуванням особливостей пломбувальних матеріалів та індивідуальної карієсрезистентпості. Властивості композитів та склоіономерних цементін дозволяють пломбувати ними порожнини класичної форми - з кулястим та ступінчастим дном.

 

Варіантом лікування карієсу тимчасових зубів є атравматичне відновлювальне лікування (АРТ - методика –atraumatic restorative treatment ). Ця методика передбачає пломбування порожнини без препарування (тільки некректомія екскаватором) матеріалами з протикаріозною дією. Техніка виконання слідуюча: каріозна порожнина вичищається екскаватором, висушується і пломбується склоіономерними цементами. Якщо лікування проведене на початкових стадіях розвитку карієсу, то воно дозволяє повністю зупинити прогресування процесу порушення твердих тканин зуба. Атравматичне відновлювальне лікування викликає мінімум больових відчуттів, практично не викликає у пацієнтів психоемоційного напруження. Цю методику можна використовувати на всіх етапах розвитку тимчасових зубів.

 

Необхідно дотримуватися принципів безболісного препарування:

1. Використовувати високі і надвисокі швидкісні наконечники з водним охолодженням.

2. Препарувати без сильного натиску на тканини зуба, тому що це призводить до перегрівання тканин зуба та змін в пульпі зуба.

3. Використовувати бори з твердих сплавів або алмазні головки невеликих розмірів, що зменшує перегрівання тканин.

4. Використовувати справні наконечники, що запобігає вібрації бора.

5. Використовувати гострі (бажано нові) бори

6. Проводити препарування преривчасто, що скорочує тривалість контакту бора з тканинами зуба.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 105; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты