Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Законодавча база в галузі пожежної безпеки.




Тема: Основи пожежної безпеки.

Мета: ознайомити студентів із основними вимогами пожежної безпеки, охарактеризувати причини виникнення пожеж, основні протипожежні заходи, розвивати вміння визначати дотримання чи недотримання на об’єкті норм пожежної безпеки, вміння логічно мислити та правильно діяти в умовах пожежі; виховувати бажання поповнювати свої знання, почуття відповідальності за власні вчинки.

Обладнання:таблиця «Протипожежні заходи», Закон України «Про пожежну безпеку».

Тип заняття: лекція.

Література: 1) Катренко Л.А., Пістун І.П., Кіт Ю.В. Охорона праці в галузі освіти: Навч. посіб. – Суми: Університетська книга, 2004. – С.264-277.

2) Протоєрейський О.С., Запорожець О.І. Охорона праці в галузі: Навч. посіб. – К., 2005. – 268с.

3) Ткачук К.Н., Халімовський М.О., Зацарний В.В. Основи охорони праці. –К.: Основа, 2006. – С.373-383.

4) Грищук М.В. Основи охорони праці. – К.: Кондор, 2008. – 240с.

5) Васильчук М.В., Винокурова Л.Е. Основи охорони праці. – К.: Просвіта, 1997. – С.79-85.

Хід заняття

І.Організація студентів до заняття.

ІІ. Повідомлення теми і мети заняття.

IІІ. Вивчення нового матеріалу.

V. Підсумок заняття.

План

1. Законодавча база в галузі пожежної безпеки.

2. Відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки.

3. Характерні причини виникнення пожеж. Протипожежні заходи.

4. Протипожежна автоматика та пожежна сигналізація.

5. Протипожежний інструктаж та навчання.


І.Організація студентів до заняття.

ІІ. Повідомлення теми і мети заняття.

IІІ. Вивчення нового матеріалу.

А) Розповідь вчителя.

 

Законодавча база в галузі пожежної безпеки.

 

ПРО ПОЖЕЖНУ БЕЗПЕКУ

Закон України

Від 17 грудня 1993р. № 3745-ХІІ

Пожежна безпека є невід'ємною частиною державної діяльності щодо охорони життя та здоров'я людей, національного багатства та навколишнього природного середовища. Цей Закон визначає загальні, правові, економічні та соціальні основи пожежної безпеки на території України, регулює відносини державних органів, юридичних та фізичних осіб у цій галузі незалежно від виду їхньої діяльності та форм власності.

Державний департамент пожежної безпеки МНС України розробив програму пожежної безпеки, яка затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 01.07.2002 р. № 870.

Для врегулювання вимог пожежної безпеки в галузі будівництва наказом Держбуду України від 03.12.2002 № 88 затверджені та введені в дію державні будівельні норми -ДЕН В.1.1-7-2002 "Пожежна безпека об'єктів будівництва".

Для здійснення єдиного обліку, а також для формування відповідного інформаційного фонду та систематизації нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки внесено зміни до "Державного реєстру нормативно-правових актів з питань пожеженої безпеки", затвердженого наказом МНС Украши від 10.10.2003 №388.

Оновлені "Правила пожежної безпеки в Україні" затверджені наказом МНС України від 19.10.2004 р. № 126 і погоджені в Міністерстві юстиції України.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 119; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты