Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок виконання робіт та організації перерв.




3.8.1. Відповідальний за виконання робіт під час приймання зміни зо­бов’язаний прийняти від попередньої зміни роботу разом з нарядом-допу­ском та особисто перевірити умови виробництва, а також зробити відмітку у наряді-допуску про продовження робіт та без дозволу допуска-ча до роботи не приступати.

3.8.2. Допускач до роботи повинен зупинити виконання робіт, вилу­чити наряд-допуск, оформити новий та допуск до роботи здійснити зано­во, якщо до закінчення роботи за даним нарядом-допуском:

– виявлено невідповідність фактичного стану умов виконання робіт вимогам безпеки, передбачених нарядом-допуском;

– виникла необхідність підключення до обладнання (агрегату, систе­ми), яке ремонтується або безпосередньо в зоні ведення робіт, хоча б час­тини діючого обладнання або енергокомунікацій.

3.8.3. У випадку втрати наряду-допуску роботи повинні бути призу­пинені. На продовження робіт повинен бути оформлений новий наряд-допуск та заново здійснено допуск до роботи.

3.8.4. За необхідності тимчасового призупинення ремонту, а також при прокрутці та опробуванні обладнання за вказівкою допускача до ро­боти відповідальний за виконання робіт відводить підлеглий персонал від об’єкта, що ремонтується та повертає наряд-допуск допускачу.

Відновлення робіт здійснюється за дозволом допускача після пе­ревірки всіх первинних заходів, що забезпечують безпеку працівників за нарядом-допуском та повернення наряду-допуску відповідальному за ви­конання робіт.

3.8.5. Під час перерви в роботі протягом однієї зміни (перерва на обід, перерва за умовами виконання робіт) наряд-допуск залишається у відпо­відального виконавця робіт, а бригада після перерви приступає до роботи за його дозволом.

У разі перерви в роботі понад одну зміну дозволяється продовження дії наряду-допуску тільки після перевірки допускачем та відповідальним за ви­конання робіт незмінності умов безпеки, що відображені у наряді-допуску.

3.8.6. При виконанні робіт в електроустановках:

3.8.6.1. Оперативні працівники під час чергування з дозволу старшо­го в зміні оперативного працівника можуть залучатись до участі в роботі ремонтної бригади без включення в наряд, з записом в оперативному жур­налі після цільового інструктажу і розпису за нього.

3.8.6.2. Підготовка робочих місць і допуск можуть проводитись тільки з дозволу оперативних працівників, а на підприємствах, де таких працівників немає, – з дозволу особи, яка видала наряд, за узгодженням з особою, відповідальною за електрогосподарство.

3.8.6.3. Підготовку робочих місць, як правило, виконують два працівники, які мають право на оперативні перемикання в даній електро­установці. Дозволяється виконувати підготовку робочого місця керівни­ку робіт з одним із членів бригади, якщо вони мають права на оперативні перемикання в даній електроустановці.

Підготовку робочого місця може виконувати один працівник, крім встановлення переносних заземлень в електроустановках понад 1000 В і виконання перемикань, що здійснюються на двох і більше приєднаннях в електроустановках понад 1000 В, що не мають діючих пристроїв блоку­вання роз’єднувачів від неправильних дій.

3.8.6.4. Допуск оформлюється в обох примірниках наряду, з яких один залишається у керівника робіт (наглядача), а другий – у допускача.

Коли керівник робіт суміщає обов’язки допускача, допуск оформлю­ють в одному примірнику наряду.

3.8.6.5. З дозволу керівника робіт можливе тимчасове залишення ро­бочого місця одним або декількома членами бригади.

Члени бригади з групою ІІІ можуть виходити з РУ чи повертатися на робоче місце самостійно. Члени бригади з групою І і ІІ – тільки у супро­воді члена бригади з групою ІІІ або особи, яка має право одноособового огляду електроустановок. Кількість членів бригади, що залишаються на робочому місці, має бути не менше двох, включно з керівником робіт. Члени бригади, які повернулися, можуть стати до роботи тільки з дозво­лу керівника робіт.

3.8.6.6. У випадку необхідності відлучитися керівник робіт (нагля­дач), якщо на цей час його не може замінити працівник, який видав даний наряд, або оперативний працівник, зобов’язаний вивести бригаду із РУ і замкнути за собою двері; оформити перерву в наряді.

3.8.6.7. Під час перерв у роботі, пов’язаних із закінченням робочого дня, увесь склад бригади виводиться з робочого місця (РУ, електроустановки, ПЛ). Двері приміщень РУ та огороджень електроустановки замика­ються на замок. Плакати, огородження, заземлення залишаються на місці.

Керівник робіт (наглядач) здає наряд оперативному працівнику, а за його відсутності – залишає наряд у папці діючих нарядів. В електроуста­новках без місцевих оперативних працівників керівнику робіт (нагляда­чеві) дозволяється після закінчення робочого дня залишати наряд у себе.

3.8.6.8. Повторний допуск у наступні дні на підготовлене робоче місце здійснює допускач. У цьому разі дозволу від старшого в зміні опе­ративного працівника не вимагається.

Перед повторним допуском бригади на робоче місце керівник робіт (наглядач) повинен упевнитися в наявності необхідних заземлень, огоро­джень, плакатів тощо.

Повторний допуск, здійснений черговим або оперативно-ремонтним працівником, оформлюється в обох примірниках наряду; допуск, що про­водиться керівником робіт (наглядачем), – тільки у своєму примірнику наряду.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты