Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Суб’єкт аудиту




Об’єкт і суб’єкт — це взаємодоповнюючі протилежності соціального процесу і перш за все — людської, матеріально-виробничої діяльності, сторони одного цілого, які є безглуздими, якщо їх цілісність розпадається, або якщо кожна з категорій розглядається в повному відриві від іншої.

 

Якщо повернутися до визначення предмету аудиту персоналу, то ми його розглядали як процеси і явища які відображені документально і пов’язані з підбором, наявністю та використанням робочої сили підприємства, на вивчення яких направлена діяльність суб’єкта — аудитора.

 

Тобто, в процесі діяльності предмет набуває значення об’єкта, а суспільна людина — значення суб’єкта.

 

Суб’єктами аудиту персоналу виступають фізичні особи та їх організації (аудиторські фірми), діяльність котрих направлена на здійснення незалежного контролю та оцінки свідчень про економічні дії і події щодо персоналу підприємства з метою встановлення ступеня відповідності цих тверджень встановленим критеріям, надання результатів перевірки зацікавленим користувачам.

 

Суб’єктами зовнішнього аудиту персоналувиступають аудиторські фірми або незалежні аудитори, які здійснюють аудиторську діяльність як ФОП, а суб’єктами внутрішнього аудиту персоналу – працівники підприємства, яким доручена ця робота.

 

Аудит персоналу можна класифікувати за наступними ознаками:

1. за способом проведення аудиту:зовнішній (перевірка проводиться залученими із зовні аудиторами), внутрішній (аудит здійснюється фахівцем організації)

2. за періодичністю проведення:поточний (проводиться в заздалегідь установлений час), оперативний (в рамках оперативної перевірки), регулярний (через визначені проміжки часу), панельний (за визначеною методикою і періодичністю в обраній заздалегідь групі людей)

3. за повнотою охоплення:повний (вивчає всі об’єкти), локальний (по окремій визначеній групі), тематичний (за окремою тематикою)

4. за методикою аналізу:комплексний (з використанням усіх методів оцінки та повного обсягу перевірки), вибірковий (на окремій групі або показнику)

5. за рівнем перевірки:стратегічний (оцінка рівню вищого керівництва), управлінський (рівень лінійних керівників), тактичний (рівень служби управління персоналом).

 

Етапи процесу аудиту персоналу:

1. вибір об’єкту оцінки, постановка цілей і завдань

2. визначення інструментарію та методології проведення перевірки

3. збір інформації

4. проведення попередньої діагностики

5. виконання комплексної оцінки та аналізу

6. підбивання підсумків

7. формування аудиторського висновку

8. зворотній зв'язок

 

Аудитор сам вибирає інструменти дослідження, щоб зібрати необхідні докази.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 107; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты