Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Гнучкі кабелі та шлейфи.




Тема 9 Забезпечення електричних з’єднань РА-1

Комутаційні плати з'єднують між собою за допомогою гнучких шлейфів (рис.9.1.) або кабелів. Ткані і опресовані кабелі виготовляють з тих же проводів, що і звичайні джгути. Площинна форма цих виробів дозволяє більш раціонально використовувати внутрішній об’єм корпусу.

Рис. 9.1. Приклади використання друкованих шлейфів.

Гнучкі шлейфи виготовляють на пластичній основі, або за технологією звичайних друкованих плат, або за технологією комутаційних плат на поліімідній основі. Пластична основа дозволяє перегинати шлейф під дуже гострим кутом і з'єднувати паралельно розташовані плати. Для ширини провідників 100 мкм число перегинів з кутом 180 градусів на незахищених двосторонніх шлейфах досягає 150.

При збільшенні ширини провідників до 400мкм стійкість шлейфів до перегинів збільшиться у 2 рази і, в подальшому, залишається незмінною. Стійкість шлейфів значно зменшується при перекосі шлейфу, що працює на згин. Це обумовлено раптовими ривками: при цьому руйнуються крайні провідники, де відбувається локалізація зусиль. Комутаційні елементи шириною 100 мкм витримують струм до 2,5А. якщо плівка має алюмінієву анодовану основу, і 1-1.5А якщо основа керамічна. Еластичність поліімідних шлейфів не втрачається при довготривалих перепадах температур від -100 до +250 градусів за Цельсієм.

За конструкційним оформленням і способами під'єднання до комутаційних плат гнучкі шлейфи виконують у наступних варіантах.

· В першому варіанті гнучкі шлейфи закінчуються металізованими контактними площадками з отворами (рис ). Такі шлейфи встановлюють і паяють на контактні штирі, що розташовані на друкованій платі або колодці - (рис). Шлейф разом з колодкою утворює друкований кабель.

· У другому варіанті гнучкий шлейф закінчується металізованими контактними площадками, які після суміщення співпадають з контактними площадками комутаційної плати. Такий шлейф показаний на рис.

· Третій варіант шлейфів закінчується контактними пелюстками, які приварюють або припаюють до контактних площадок плати. Ці шлейфи рис можуть мати однорядне або дворядне розташування пелюсток.

Гнучкі друковані шлейфи з металізованими контактними площадками з отворами витримують більші механічні навантаження, але вони мають порівняно низьку роздільну здатність, тому їх використовують при невеликій кількості з'єднань.

При великій кількості вихідних контактів на комутаційній платі використовують гнучкі шлейфи другого і третього видів. Такі з’єднувачі обов’язково необхідно кріпити в зоні електричного під’єднання до основи комутаційної плати з допомоги притискної планки або скоби (рис).

Гнучкі шлейфи першого варіанту, що кріпляться на штирі, встановлюють на одну сторону друкованої плати, так як і ткані і пресовані гнучкі кабелі.

Крок розташування контактних отворів під розпайку штирів і жил на комутаційній платі, як правило, кратний 2,5 мм.

Гнучкі друковані шлейфи інших варіантів можна ставити з двох сторін друкованої плати, що значно збільшує густину з’єднань.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты