Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Комутаційні з'єднання на основі еластомерів.




Еластомерні матеріали - це високомолекулярні з'єднання, які мають властивість натурального каучуку і пластмаси. Представниками синтетичних елементів є акрил, полістер, каучуки. Ці матеріали більш м'які і еластичні, ніж звичайні пластмаси. Властивості синтетичних елементів залежать від температурного режиму і часу процесів вулканізації, типу наповнювачів і спеціальних додатків.

В радіоелектронній апаратурі найбільш широко розповсюдженим є кремнійорганічний каучук. Для забезпечення певної електропровідності використовують наповнювачі з вуглецю або металевих частинок срібла, посрібленої міді, нікелю та інших металів. Найбільшу механічну міцність і найменшу залишкову деформацію еластомерам надає наповнювач з вуглецю.

Однією з перших галузей застосування еластомерів з високою струмопровідністю було створення екранів для захисту від впливу електромагнітних полів високої частоти, що дозволило значно зменшити масо-габаритні характеристики апаратури. Так, наприклад, еластомер типу Хесон (США) зменшує до 60 дБ дію полів в діапазоні частот від 14 кГц до 10 ГГц. Еластомери використовуються в ударостійких роз'ємах з малими проміжками між контактами. Так з'єднання на основі електропровідних еластомерів забезпечують вакуум щільні з'єднання, що виключають проникнення газів, які викликають корозію. Ці з'єднання дешеві, а розміри, форму і розташування контактів можна міняти в широких межах.

Наповнювачі з частинок срібла або посрібленої міді забезпечують опір з'єднання від 100 до 5000 Ом.

Контакти еластомерного роз'єму являють собою виступи (напівсферичні ґудзики) із струмопровідного еластомеру, які наносять на робочу поверхню методом вулканізації. Еластичність і розміри виступів розраховують таким чином, щоб вони стискались на 20-50% початкової висоти і не контактували між собою.

У еластомерних роз'ємах відсутні традиційні штирова і гніздова частини: обидві половини роз'єму виглядають однаково. Комутаційні провідники підводяться до зворотної сторони кожної частини роз'єму і зводяться у внутрішній об'єм запресованих еластомерних контактів. Для стикування роз'єднувача достатньо мати затискач такої форми, щоб контакти знаходились один навпроти одного.

Такі роз'єми використовують для монтажу кристалів ІС у безвивідних корпусах на друковані плати або підкладки ГІС з допомогою контактної рамки, яка виконана з багатошарового еластомеру.

Комутаційна рамка типу "Зебра" (рис. 9.2.) запропонована фірмою Тeknic США складається з провідних і непровідних шарів шириною 0.125-0.25мм, які чергуються між собою і розташовані навколо пластини з непровідного кремнійорганічного каучука. З'єднувач встановлюють між безвивідним корпусом кристала ІС та друкованою платою. З'єднання контактів відбувається методом стискання еластичного з'єднувача, для цього через отвір в друкованій платі встановлюють штифт, який фіксується в спеціальному заглибленні на корпусі кристала ІС.

 

Рис 9.2. Конектори типу "Зебра"



Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты