Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Муколітичні препарати




  • Амброксол (Ambroxol) ** (див. п. 4.6.2.3. розділу "ПУЛЬМОНОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ, ЩО ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ ПРИ ОБСТРУКТИВНИХ ЗАХВОРЮВАННЯХ ДИХАЛЬНИХ ШЛЯХІВ")

Показання для застосування ЛЗ:лікування респіраторного дистрес-с-му у недоношених і новонароджених дітей.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:добова доза - 30 мг/кг маси тіла, розподілена на 4 введення на добу; р-н слід вводити в/в, повільно, протягом не менше 5 хв, за допомогою інфузомату; р-н може бути також призначений у вигляді краплинної інфузії з р-ном глюкози, левульози, з фізіологічним р-ном або р-ном Рінгера; р-н амброксолу (рН 5,0) не слід змішувати з іншими р-нами, рН яких перевищує 6,3, оскільки можливо випадання вільного амброксолу в осад унаслідок підвищення рН; р-н для перорального застосування та інгаляцій дозується за допомогою дозуючої скляночки та приймається після їди; дітям до 2 років призначають по 1 мл 2 р/добу; при проведенні інгаляцій р-н вдихають за допомогою інгалятора; тривалість лікування залежить від особливості перебігу захворювання; не рекомендується приймати амброксол р-н для перорального застосування та інгаляцій більше 5 днів.

Курареподібні препарати

  • Піпекуронію бромід (Pipecuronium bromide) (див. п. 10.4.3. розділу "АНЕСТЕЗІОЛОГІЯ ТА РЕАНІМАТОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Показання для застосування ЛЗ:міорелаксація на фоні загальної анестезії для полегшення ендотрахеальної інтубації та проведення хірургічних втручань, що вимагають більш ніж 20-30-хвилинну міорелаксацію.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:як і у випадках з іншими нервово-м’язовими блокаторами, дозу препарату підбирають для кожного хворого індивідуально, з урахуванням типу анестезії, передбачуваної тривалості хірургічного втручання, можливих взаємодій з іншими ЛЗ, які використовуються до або під час анестезії, супутніх захворювань і загального стану хворого; рекомендується застосовувати стимулятор периферичних нервів для забезпечення контролю нервово-м’язового блоку; застосовують препарат в/в; безпосередньо перед введенням 4 мг сухої речовини препарату р-няють розчинником, що додається - 0,9 % р-ном натрію хлориду; у разі комбінованого наркозу початкова доза препарату для новонароджених та дітей віком до 1 року рекомендуються дози – 0,04-0,06 мг/кг; зазначені дози препарату забезпечують релаксацію при 25-35 - хвилинному хірургічному втручанні; при необхідності подовження міорелаксації ще на 25-35 хв препарат вводять повторно у дозі, що становить 1/3 від початкової дози.

 


ОФТАЛЬМОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 52; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты