Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інші засоби для місцевого застосування при захворюваннях носа та ННС




  • Цикламен європейський (Cyclamen europaeum) **

Фармакотерапевтична група:R01AX Засоби, що застосовуються при захворюваннях порожнини носа.

Основна фармакотерапевтична дія:стимулятор рефлекторної секреції; діє місцево на слизову оболонку носа; посилена рефлекторна секреція у вигляді серо - мукозних виділень виявляється через декілька хв і може продовжуватись близько 2-х год; стимульована секреція обумовлює природне дренування (вимивання) навколоносових пазух і високу лікувальну ефективність препарату; не викликає значущих залишкових явищ подразнення слизової оболонки носа, не затримується у порожнині носа і не виявляє загальної системної дії; дія препарату є сукупною дією компонентів цикламену.

Показання для застосування ЛЗ:г. або хр. рецидивуючі синусити – катаральні або гнійні гайморити, фронтити, етмоїдити, сфеноїдити або комбіновані синусити; г. гнійні синусити, що проходять з явищами генералізованої інфекції або орбітальних ускладнень (в останньому випадку комбінують з а/б).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при вертикальному положенні голови ввести розпилювач – дозатор в кожний носовий хід і зробити розпилювання одним натиском; при кожному натиску розпилювач – дозатор розпилює 0,13 мл (2-3 крап.) препарату, що складає разову дозу (0,0013 г); дорослим та дітям у віці старше 5 років препарат вводять при однобічному синуситі на боці синуситу 1 р/добу; при двобічному синуситі аерозоль вводять у кожний носовий хід; рекомендується повторити ч/з добу, при необхідності допускається його щоденне застосування; тривалість одного курсу лікування складає 12-16 днів при введенні препарату ч/з день і 6-8 днів при щоденному застосуванні; для досягнення лікувального ефекту достатньо 6-8 введень препарату, проте покращення стану може спостерігатися вже після 3-5 введень препарату.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:короткочасне відчуття слабкого чи помірного печіння у носоглотці, рефлекторні явища у вигляді слинотечі, короткочасних сльозотечі та почервоніння обличчя; рідко може виникнути нетривалий головний біль у лобній області чи з’явитись забарвлене у блідо – рожевий колір виділення з носа в результаті капілярного діапедезу; в жодному з вказаних випадків немає потреби у припиненні лікування; мимовільне попадання в очі може викликати сильне подразнення, а також явища г. кон’юнктивіту.

Протипоказання до застосування ЛЗ:кистозно–поліпозні параназальні синусити; алергічні риносинусопатії; г. алергічні явища у слизовій оболонці носа і в області обличчя; II-III стадії ГХ; вагітність та період лактації, так як безпека застосування в ці періоди не вивчена; гіперчутливість до препарату; діти віком до 5 років

Торгова назва:

ІІ. СИНУФОРТЕ, ТОВ "Іверіафарма";ТОВ "Лабіана Фармацевтікалс", Грузія/Іспанія

 

  • Еуфорбіум композитум назентропфен С (Euphorbium compositum nasentropfen S) **
ІІ. ЕУФОРБІУМ КОМПОЗИТУМ НАЗЕНТРОПФЕН С, спрей назальний, 100 г препарату містять: Euphorbium D4 – 1 г, Pulsatilla pratensis D2 – 1 г, Luffa operculata D2 – 1 г, Hydrargyrum bijodatum D8 – 1 г, Mucosa nasalis suis D8 – 1 г, Hepar sulfuris D10 – 1 г, Argentum nitricum D10 – 1 г, Sinusitis-Nosode D13 – 1 г, "Biologische Heilmittel Heel GmbH", Німеччина.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 50; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты