Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Рослинні та гомеопатичні препарати




  • Екстракт ісландського моху (Extract Cetraria islandica) **

Фармакотерапевтична група:R02A - препарати, які стимулюють процеси імунітету. Препарати, що застосовуються при захворюваннях горла.

Основна фармакотерапевтична дія:антимікробна, імуностимулююча дія; екстракт лікарської рослини ісландський мох; лікувальний ефект препарату грунтується в першу чергу на антимікробній активності та імуностимулюючих властивостях, що доведено результатами наукових досліджень; має захисні властивості, тому його можна застосовувати з метою профілактики інфекційно-запальних захворювань глотки; також застосовується при підвищеному навантаженні на голосові зв’язки у дорослих і дітей з лікувально-профілактичною метою.

Показання для застосування ЛЗ:фарингіт, ларингіт, у т.ч. алергічного ґенезу.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим і дітям старше 12 років - по 1 пастилці щогодини (до 12 пастилок на день), дітям від 4 до 12 років - по 1 пастилці кожні 2 год (до 6 пастилок на день); якщо після 10 діб застосування препарату покращання стану пацієнта не настає, то необхідно зминити тактику лікування; після зникнення симптомів захворювання препарат слід приймати ще 2–3 дні з метою досягнення стійкого терапевтичного ефекту; з профілактичною метою застосовувати в зазначених вище дозах; з метою захисту при підвищеному навантаженні на дихальні шляхи (відчуття першіння в горлі або підвищене навантаження, наприклад мовлення, спорт) - по 1 пастилці кілька разів на день, враховуючи максимальні добові дози, що вказані вище.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:не відома.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:пастилки по 100 мг, по 80 мг.

Торгова назва:

II. ІСЛА-МІНТ, Енгельгард Арцнайміттель ГмбХ & Ко.КГ, Німеччина
ІСЛА-МООС, Енгельгард Арцнайміттель ГмбХ & Ко.КГ, Німеччина
  • Ромашка лікарська (Matricaria chamomilla) **

Фармакотерапевтична група:D11AX20 - Протизапальний, спазмолітичний препарат.

Основна фармакотерапевтична дія:в'яжуча, протизапальна, ранозагоювальна дія; має ряд ефектів, обумовлених хімічними речовинами, що входять до його складу, зокрема протизапальний (пригнічує ексудативні процеси), ранозагоювальний (стимулює регенерацію тканин), а також певну антисептичну дію; не має місцевоподразнювальної дії; тривале застосування не спричиняє негативного впливу на організм.

Показання для застосування ЛЗ:запальні захворювання порожнини рота, ВДШ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:застосовується місцево у вигляді полоскання, промивання, зрошень. При захворюваннях ВДШ для щоденних інгаляцій

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР (свербіж, шкірні висипання).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; дитячий вік.

Форми випуску ЛЗ:екстракт рідкий по 50 мл або по 100 мл; рідина по 100 мл; р-н по 100 мл.

Торгова назва:

I. РЕКУТАН, ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", м. Харків, Україна
РЕКУТАН®, АТ "Галичфарм", м. Львів, Україна
РОМАШКИ ЕКСТРАКТ РІДКИЙ, Комунальне підприємство Київської обласної ради "Фармацевтична фабрика", м. Київ, Україна
  • Листя евкаліпту (Eucalyptus vitaminalis) **

Фармакотерапевтична група:R02AA20 -антисептичні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:антисептична, протизапальна, болезаспокійлива, в’яжуча, репаративна дія; має у своєму складі дубильні речовини, елагову кислоту, флавоноїди, смоли, віск, ефірну олію, до складу якої входять різні терпенові сполуки, особливо активні до грампозитивних, грамнегативних мікроорганізмів, які пагубно впливають на гриби та найпростіші; пригнічує ріст золотистого стафілококу, ешерихій, туберкульозних мікобактерій, трихомонад, дизентиртерійної амеби; основним компонентом ефірної олії є цинеолмоноциклічний терпен; антисептична, протизапальна і дезінфікуюча дія зумовлена окислювальним ефектом цинеолмоноциклічного терпена і протизапальним впливом фізіологічно активних речовин, які входять до складу препарату.

Показання для застосування ЛЗ:ларингіти, фарингіти.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:приймати внутрішньо, а також у вигляді полоскання та парових інгаляцій; дорослим - внутрішньо по 15-30 крап. настойки 3-4 р/добу після їжі; дітям старше 12 років - з розрахунку 1 крап. на 1 рік життя 3-4 р/добу після їжі; для полоскання.розводять 10-15 крап. настойки у 200 мл теплої кип’яченої води; парові інгаляції проводять за допомогою інгаляторів будь-якого типу, використовуючи настойку в нерозведеному стані або після попереднього розведення її водою (як для полоскання); тривалість застосування препарату залежить від досягнутого лікувального ефекту, що визначається лікарем.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:не виявлена

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:Настойка по 25 мл.

Торгова назва:

I. ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, ВАТ "Лубнифарм", м. Лубни, Полтавська обл., Україна
ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, ВАТ "Тернопільська фармацевтична фабрика", м. Тернопіль/ТОВ "Тернофарм", м. Тернопіль, Україна/Україна
ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, ВАТ "Фітофарм", м. Артемівськ, Донецька обл., Україна
ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, ЗАТ "Ліки Кіровоградщини", м. Кіровоград, Україна
ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, ЗАТ Фармацевтична фабрика "Віола", м. Запоріжжя, Україна
ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, Комунальне підприємство "Луганська обласна "Фармація", Фармацевтична фабрика, м. Луганськ, Україна
ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, Комунальне підприємство Київської обласної ради "Фармацевтична фабрика", м. Київ, Україна
ЕВКАЛІПТА НАСТОЙКА, ТОВ "ДКП "Фармацевтична фабрика", м. Житомир, Україна
ЕВКАЛІПТОВА ОЛІЯ, Комунальне підприємство Київської обласної ради "Фармацевтична фабрика", м. Київ, Україна
  • Нагідок квіти (Calendula officinalis) **

Фармакотерапевтична група:D03AX09 – препарати, що сприяють загоюванню ран.

Основна фармакотерапевтична дія:біологічно-активні речовини, що містяться в квітках та квіткових кошиках календули (флавоноїдні та каротиноїдні глікозиди, сапоніни, дубильні речовини, ефірна олія, органічні кислоти) мають протимікробну, протизапальну.

Показання для застосування ЛЗ:фарінгіт, ангіна.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:приймати внутрішньо за 15 - 30 хв до їди, розводячи у невеликій кількості теплої перевареної води; дорослим - по 10 – 20 крап. настойки 3 - 4 р/добу; дітям з 12 років – із розрахунку 1 крап. настойки на 1 рік життя; для полоскання порожнини рота 1 ч.л. настойки розводять у 200 мл теплої кип’яченої води.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР (свербіж, шкірні висипання).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; оскільки до складу препарату входить етиловий спирт, настойку не рекомендується вживати внутрішньо протягом тривалого часу, а також дітям до 12 років і жінкам у періоди вагітності та годування груддю.

Форми випуску ЛЗ:настойка для зовнішнього застосування по 50 мл; настойка для зовнішнього та внутрішнього застосування по 50 мл; настойка по 40 мл, 50 мл або по 100 мл.

Торгова назва:

I. КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ВАТ "Біолік", м. Ладижин, Вінницька обл., Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ВАТ "Лубнифарм", м. Лубни, Полтавська обл., Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ВАТ "Тернопільська фармацевтична фабрика", м. Тернопіль/ТОВ "Тернофарм", м. Тернопіль, Україна/Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ВАТ "Фітофарм", м. Артемівськ, Донецька обл., Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, Дочірнє підприємство "Агрофірма "Ян" приватного підприємства "Ян", с. Немиринці, Ружинський р-н, Житомирська обл., Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ДП "Експериментальний завод медичних препаратів Інституту біоорганічної хімії та нафтохімії НАН України", м. Київ, Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ЗАТ "Ліки Кіровоградщини", м. Кіровоград, Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ЗАТ Фармацевтична фабрика "Віола", м. Запоріжжя, Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, Комунальне підприємство "Луганська обласна "Фармація", Фармацевтична фабрика, м. Луганськ, Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, Комунальне підприємство Київської обласної ради "Фармацевтична фабрика", м. Київ, Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, Обласне комунальне підприємство "Фармація", м. Дніпропетровськ, Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ТОВ "ДКП "Фармацевтична фабрика", м. Житомир, Україна
КАЛЕНДУЛИ НАСТОЙКА, ТОВ "Славія 2000", м. Кіровоград, Україна
  • Обліпихова олія (Hippophae rhamnoides) **

Фармакотерапевтична група:A02Х - препарати для лікування кислотозалежних захворювань.

Основна фармакотерапевтична дія:олія з плодів та листя обліпихи містить токофероли, каротини та каротиноїди (не менше 180 мг% b-каротину), жирні кислоти (стеаринову, линолеву, олеїнову, пальмитинову), гліцеридові та хлорофілові сполуки; завдяки наявності у її складі жиророзчинникх біоантиоксидантів олія обліпихи зменшує ушкоджуючу дію токсичних речовин, перекисних сполук та нших агресивних чинників, захищає клітинні оболонки та внутрішньоклітинні структури, стимулює процеси загоєння при ураженнях шкірних покривів і слизових оболонок, пригнічує ріст бактерій, має обволікаючу та жовчогінну дію.

Показання для застосування ЛЗ:хр. запальні захворювання ВДШ (носоглотки, голосових зв’язок, трахеї, бронхів); місцево препарат застосовують для лікування тонзилітів, ангін, гайморитів.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при патології ЛОР-органів ватними тампонами, змоченими в олії, змащують мигдалики, глотку; при хр. гаймориті змочені в олії марлеві турунди вводять у зовнішні носові ходи (попередньо звільнивши їх від слизу); курс лікування становить 8 - 10 процедур; при захворюваннях ВДШ олію застосовують для інгаляцій; тривалість курсу лікування визначають індивідуально для кожного пацієнта з урахуванням характеру і ступеня тяжкості патологічного процесу, особливостей перебігу захворювання, стабільності лікувального ефекту та переносимості препарату; у разі необхідності курс лікування можна повторити через 4 - 6 тижнів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:гіркота у роті, пронос (при внутрішньому застосуванні), відчуття печіння (при зовнішньому застосуванні), порушення дихання, бронхоспазм, надлишкове виділення слини (при інгаляційному способі застосування); при індивідуальній підвищеній чутливості до препарату можливий розвиток АР (гіперемія та набрякання шкіри, висипи, свербіж).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; при прийомі внутрішньо - при запальних процесах жовчного міхура, печінки, підшлункової залози, жовчокам'яній хворобі.

Форми випуску ЛЗ:олія по 30 мл, або по 50 мл, або по 100 мл.

Торгова назва:

I. ОБЛІПИХИ ОЛІЯ, ТОВ "ДКП "Фармацевтична фабрика", м. Житомир, Україна
ОБЛІПИХОВА ОЛІЯ, Дочірнє підприємство "Агрофірма "Ян" приватного підприємства "Ян", с. Немиринці, Ружинський р-н, Житомирська обл., Україна
ОБЛІПИХОВА ОЛІЯ, Комунальне підприємство Київської обласної ради "Фармацевтична фабрика", м. Київ, Україна
ОБЛІПИХОВА ОЛІЯ, ТОВ "Фітолік", м. Івано-Франківськ, Україна
  • Хлорофіліпт (Chlorophyllipt) **

Фармакотерапевтична група:D08AX10 - антисептичні та дезінфікуючі засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:протимікробна дія; є сумішшю хлорофілів з листя евкаліпта; має антибактеріальну (бактерицидну і бактеріостатичну) та етіотропну дію відносно антиобіотикостійких і антибіотикозалежних стафілококів, чинить регулюючий вплив на імунологічні реакції, стимулюючи гуморальний та фагоцитарний захист організму; має здатність елімінувати плазміди стійкості різних збудників бактеріальної інфекції до а/б, збільшує вміст кисню в тканинах, чинить виражену детоксикуючу дію; виявлений тропізм даного препарату до легеневої тканини і відсутність будь-якого канцерогенного, мутагенного, тератогенного і ембріотоксичного ефектів.

Показання для застосування ЛЗ:тонзіліти, фарингіти, ларингіти.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при захворюваннях ЛОР-органів дорослим внутрішньо по 1 ч.л. р-ну в олії 4 р/добу протягом 7 днів, а також при гайморитах, етмоїдитах місцево капають препарат від 5 - 10 крап. до ½ піпетки 3 - 4 р/добу на день у кожну половину носа; хворим з г. ларинго-бронхітами – внутрішньо дорослим по 5 мл 4 рази на день (курс лікування – 7 - 10 днів); застосовують у табл. по 0,0125 г або 0,025 г залежно від ступеня тяжкості патологічного процесу, а також віку хворого; табл. не ковтати і не розжовувати, а тримати у порожнині рота до повного розсмоктування; добова доза для дорослих - 0,025 г (1 табл.) 5 р/добу; кратність прийому - 1 табл. кожні 4,5 год; курс лікування – 7 днів; у формі спрея застосовується місцево при запаленнях органів ВДШ (ангіни, ГРЗ) - дорослим оприскувати зів 3 - 4 р/добу протягом 3 - 4 днів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:можливі АР.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:р-н спиртовий, 10 мг/мл по 100 мл; спрей по 15 мл; табл. по 12,5 мг, по 25 мг.

Торгова назва:

I. ХЛОРОФІЛІН-ОЗ, ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", м. Харків, Україна
ХЛОРОФІЛІПТ, АТ "Галичфарм", м. Львів, Україна
ХЛОРОФІЛІПТ, ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", м. Харків, Україна
  • Ангінал (Anginal) **
ІІ. АНГІНАЛ З ВІТАМІНОМ С, сироп, 5 мл (6,500 г) сиропу містить рідкого екстракту листя шавлії лікарської (1:10) 0,26 г; рідкого екстракту квітів ромашки (1:10) 0,195 г; рідкого екстракту квітів і листя мальви лісової (1:10) 0,195 г;вітамін С 0,0195 г; евкаліптової олії 0,0065 г; м'ятної олії 0,0065 г, "Dr.Muller Pharma", Чеська Республіка
АНГІНАЛ З МАЛЬВОЮ, РОМАШКОЮ І ШАВЛІЄЮ, табл., 1 табл. містить: сухого екстракту квітів мальви лісової 8 мг, сухого екстракту квітів ромашки 8 мг, сухого екстракту листя шавлії лікарської 4 мг, аскорбінової кислоти 30 мг, цетилпіридинію хлориду 1,5 мг, ментолу 5 мг, евкаліптової олії 0,5 мг, Dr.Muller Pharma, Чеська Республіка
АНГІНАЛ З ШАВЛІЄЮ, СОЛОДКОЮ І ЕВКАЛІПТОВОЮ ОЛІЄЮ, табл., 1 табл. містить: сухого екстракту листя шавлії лікарської 4 мг, сухого екстракту коріння солодки голої 4 мг, аскорбінової кислоти 30 мг, цетилпіридинію хлориду 1,5 мг, м'ятної олії 5 мг, евкаліптової олії 0,5 мг Dr.Muller Pharma, Чеська Республіка
АНГІНАЛ СПРЕЙ З КАЛЕНДУЛОЮ, спрей, 100 г препарату містять: рідкого екстракту квітів календули лікарської (13:100) - 4.0 г, рідкого екстракту квітів ромашки аптечної (60:100) - 2.0 г, рідкого екстракту листків подорожника ланцетного (80:100) - 2.0 г, рідкого екстракту трави материнки звичайної (38:100) - 2.0 г, евкаліптової олії - 0.1 г, олії м'яти перцевої - 0.05 г, "Dr.Muller Pharma", Чеська Республіка
АНГІНАЛ СПРЕЙ З РОМАШКОЮ, спрей, 100 г препарату містять рідкого екстракту квітів ромашки лікарської (60:100) - 4.0 г, рідкого екстракту квітів календули лікарської (13:100) - 2.0 г, рідкого екстракту трави материнки звичайної (38:100) - 2.0 г, рідкого екстракту квітів липи серцеподібної (33:100) - 2.0 г, евкаліптової олії - 0.1 г, олії м'яти перцевої - 0.05 г, "Dr.Muller Pharma", Чеська Республіка
АНГІНАЛ СПРЕЙ З ШАВЛІЄЮ, спрей, 100 г препарату містять: рідкого екстракту листків шавлії лікарської (1:10) - 4.0 г, рідкого екстракту трави материнки звичайної (1:10) - 2.0 г, рідкого екстракту квітів і листків мальви лісової (1:10) - 2.0 г, рідкого екстракту квітів календули лікарської (1:10) - 2.0 г, евкаліптової олії - 0.1 г, м'яти олії - 0.5 г, "Dr.Muller Pharma", Чеська Республіка.

 

  • Ангін-гран (Angin-Gran) **
І. АНГІН-ГРАН, гранули гомеопатичні, 10 г гранул містять беладона 1000СН - 20.0 мг, гепар сульфур 1000СН - 20.0 мг, фітолякка 200СН - 20.0 мг, меркуріус солюбіліс 1000СН - 20.0 мг, ляхезис 1000СН - 20.0 мг, ЗАТ "Національна гомеопатична спілка"

 

  • Ангін-Хеель С (Angin-Heel C) **
ІІ. Табл., 1 табл. містить Hydrargyrum bicyanatum D8 – 30 мг, Phytolacca americana D4 – 30 мг, Apis mellifica D4 – 30 мг, Arnica montana D4 – 30 мг, Hepar sulfuris D6 – 60 мг, Solanum dulcamara D4 – 60 мг, Atropa belladonna D4 – 60 мг, "Biologische Heilmittel Heel GmbH", Німеччина

 

  • Тонзилотрен (Tonsilotren®) **
ІІ. Табл., 1 табл. містить Atropinum sulfuricum D5 12,5 мг, Hepar sulfuris D3 10 мг, Kalium bichromicum D4 50 мг, Silicea D2 5 мг, Mercurius bijodatus D8 25 мг; "Deutche-Homoeopathic Union DHU-Arzneimittel GmbH & Co.KG", Німеччина

 

  • Тонзипрет® (Tonsipret®) **
ІІ. КРАП, для перорального застосування, 10 г крап. містять лаконос американський D1 – 2 г, гваякове дерево (або бакаутове дерево) D4 – 4 г, перець стручковий D4 – 4 г; табл.. для смоктання, 1 табл. містить лаконос американський D1 – 50 мг, гваякове дерево (або бакаутове дерево) D3 – 75 мг, перець стручковий D3 – 75 мг; "Bionorica AG", Німеччина

 

  • Фарингол-ARN® (Pharingolum- ARN®) **
І. Гранули гомеопатичні, 10 г гранул містять апісу меліфіки 6СН 16,6 мг, беладони 6СН 16,6 мг , календули 6СН 16,6 мг, фітолаки 6СН 16,6 мг, ехінацеї 6СН 16,6 мг, меркуріусу солюбілісу 30 СН 16,6 мг; ТОВ "Арніка"

 

  • Фарингомед з апельсиновим смаком (Pharyngomed) **
ІІ. КАРАМЕЛЬ ГОМЕОПАТИЧНА, 1 карамель містить лаконос американський, фітоляка С24, беладонна С30, вапняна сірчана печінка за Ганеманом С12, кремнієва кислота, сіліцея С12; ТОВ "НВФ "Матеріа Медика Холдинг", Російська Федерація.

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты