Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Засоби, що застосовуються для лікування ЦМВ-інфекції




  • Ганцикловір (Ganciclovir)

Фармакотерапевтична група:J05AB06 - противірусні засоби для системного застосування.

Основна фармакотерапевтична дія:противірусна дія; синтетичний нуклеозидний аналог гуаніну, що пригнічує реплікацію вірусів герпесу як in vitro, так і in vivo; до препарату чутливі такі віруси людини, як ЦМВ, віруси простого герпесу типів 1 і 2 (HSV-1 і HSV-2), вірус Епштейна-Барр і вірус Varicella zoster; доведена ефективність препарату у хворих на ЦМВ-інфекцію; противірусна активність ганцикловіру пояснюється його включенням в ДНК вірусу і припиненням синтезу або обмеженням подовження ДНК вірусу.

Показання для застосування ЛЗ:ЦМВ-ретиніт, генералізована ЦМВ інфекція у хворих на СНІД, клінічно виражена ЦМВ інфекція у хворих з імуносупресією, ЦМВ коліт, езофагіт, пневмонія, інші ураження внутрішніх органів; профілактика ЦМВ інфекції після трансплантації органів, на фоні протипухлинної хіміотерапії, у хворих на СНІД БНФ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:призначений виключно для в/в введення; початкове лікування - інфузія 5 мг/кг із постійною швидкістю протягом 1 год 2 р/добу кожні 12 год протягом 14 - 21 дня у хворих з нормальною функцією нирок БНФ; для підтримуючог лікування рекомендована добова доза - 6 мг/кг маси тіла 5 разів на тиждень або по 5 мг/кг/добу БНФ; хворим на СНІД може бути потрібно лікування невизначеної тривалості, але навіть при постійному підтримуючому лікуванні ретиніт у таких хворих може прогресувати, тоді можна провести повторний курс лікування з режимом дозування початкового лікування; при нирковій недостатності дози варто коригувати.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:еозинофілія, нейтропенія, тромбоцитопенія; озноб, набряки, інфекції, нездужання; аритмії, АГ і гіпотензія; парадоксальні думки або сновидіння, атаксія, кома, сплутаність свідомості, запаморочення, головний біль, знервованість, парестезії, психоз, сонливість, тремор, судоми; нудота, блювання, анорексія, діарея, кровотечі, біль; зниження рівня глюкози в крові; задишка; алопеція, свербіж, кропив’янка; відшарування сітківки у хворих на СНІД з ЦМВ-ретинітом; гематурія, підвищення креатиніну сироватки, підвищення азоту сечовини в крові; місцево запалення, біль, флебіт; ймовірно, що в/в введення в рекомендованих дозах буде призводити до зворотного або стійкого пригнічення сперматогенезу, а також стійкого пригнічення фертильності у жінок; слід вважати потенційним канцерогеном.

Протипоказання до застосування ЛЗ:вагітність, період лактації; гіперчутливість до ганцикловіру або ацикловіру; кількість нейтрофілів менше 500 в 1 мкл; діти віком до 12 років.

Форми випуску ЛЗ:Ліофілізат для приготування р-ну для інфузій по 500 мг.

Торгова назва:

II. ЦИМЕВЕН, Ф. Хоффманн-Ля Рош Лтд, Швейцарія

17.5.3. Засоби, що застосовуються для лікування ВІЛ-інфекції (протиретровірусні засоби – ПРВЗ)

ВІЛ-інфекція – довготривала інфекція, збудником якої є ВІЛ. Прогресуюче ураження імунної системи призводить до СНІДу, при якому у хворого розвиваються «опортуністичні хвороби»: тяжкі форми інфекцій, викликані умовно-патогенними збудниками, й деякі онкологічні захворювання. Метою лікування є максимально довге збереження якості життя і максимальне збільшення його тривалості, для чого необхідно добитися стійкого пригнічення реплікації ВІЛ. Абсолютним показанням для проведення терапії ПРВЗ є наявність клінічних проявів імунодефіциту, за їх відсутності – зниження кількості СD4-лімфоцитів < 200/мкл або рівень РНК ВІЛ > 100 тис. копій у 1 мл крові. Основний принцип підходу до лікування хворих ВІЛ-інфекцією – довічне застосування ПРВЗ. Усі ПРВЗ є дорогими й високотоксичними препаратами, які можуть викликати небажані реакції, загрозливі для життя. Більшість ПРВЗ, може вступати у потенційно небезпечну лікарську взаємодію. Неправильне застосування ПРВЗ призводить до швидкого розвитку резистентності.

На сьогодні застосовують кілька варіантів високоактивної протиретровірусної терапії: а) 3 НІЗТ; б) 2 НІЗТ + 1 або 2 ІВП; в) 2 НІЗТ + 1 ННІЗТ; г) НІЗТ + ННІЗТ + ІВП. Як стартовий режим рекомендують застосування 2 НІЗТ + ІВП або 2 НІЗТ + ННІЗТ.

17.5.3.1. Нуклеозидні інгібітори зворотної транскриптази ВІЛ (НІЗТ)

  • Зидовудин (Zidovudine) *

Фармакотерапевтична група:J05AF01 - противірусні препарати прямої дії.

Основна фармакотерапевтична дія:противірусна дія; противірусний препарат, активний відносно ретровірусів, включаючи ВІЛ; потрапляючи у клітину, препарат зазнає ряд послідовних перетворень, які каталізуються ферментами клітини; на останньому етапі утворюється зидовудин-трифосфат, який блокує синтез вірусної ДНК в результаті конкурентної взаємодії із зворотною транскриптазою ВІЛ; потрійна комбінація аналогів нуклеозидів або двох аналогів нуклеозидів з інгібітором протеаз ефективніша для пригнічення ВІЛ-індукованих цитопатичних ефектів, ніж один препарат або поєднання двох препаратів.

Показання для застосування ЛЗ:комбіноване лікування ВІЛ-інфекції у дітей та дорослих разом з іншими антиретровірусними препаратами; ВІЛ-позитивна реакція у вагітних і новонароджених БНФ,ВООЗ; в/в введення показане для короткочасного лікування серйозних проявів ВІЛ-інфекціїї у хворих на СНІД, які не можуть приймати пероральні форми препарату БНФ,ВООЗ; лікування ВІЛ-позитивних вагітних жінок (вагітність понад 14 тижнів) та їх новонароджених немовлят БНФ,ВООЗ, оскільки доведено, що препарат зменшує ризик трансплацентарної передачі ВІЛ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим і підліткам віком від 12 років - рекомендована доза препарату у комбінації з іншими антиретровірусними препаратами є 500 або 600 мг/день у 2 БНФ чи 3 прийоми БНФ,ВООЗ; діти 6 - 12 років – рекомендована доза 360 – 480 мг/м2/добу, розподілена на 3 або 4 прийоми у комбінації з іншими антиретровірусними препаратами; при лікуванні або попередженні ВІЛ-асоційованих неврологічних дисфункцій ефективність препарату у дозі, меншій за 720 мг/м2/добу (180 мг/м2 кожні 6 год), не відома; максимальна доза не повинна перевищувати 200 мг кожні 6 год; діти віком від 3 місяців до 6 років - у вигляді р-ну для перорального застосування; попередження трансмісії вірусу від матері до плода - рекомендована доза препарату для вагітних (вагітність більше 14 тижнів) – 500 мг/добу перорально (100 мг 5 р/добу) до початку пологів; під час пологів в/в 2 мг/кг маси тіла протягом 1 год з наступною в/в інфузією по 1 мг/кг/год до моменту перетину пуповини; новонародженим - 2 мг/кг маси тіла перорально кожні 6 год, починаючи з перших 12 год після народження і до досягнення віку 6 тижнів; немовлятам – в/в 1,5 мг/кг маси тіла протягом 30 хв кожні 6 год ВООЗ;рекомендованою дозою для вагітних жінок після 28 тижнів вагітності є 300 мг 2 р/добу до початку пологів, потім 300 мг препарату кожні 3 год від початку пологів до народження дитини ВООЗ; для хворих з тяжкою нирковою недостатністю відповідною дозою буде 300 – 400 мг/добу БНФ; для хворих з термінальною стадією ниркової недостатності, які знаходяться на гемодіалізі або перитонеальному діалізі, рекомендованою дозою є 100 мг кожні 6 або 8 год; може бути необхідною корекція дози, але, з огляду на недостатність даних, чітких рекомендацій немає; для пацієнтів, рівень Hb яких зменшується у межах від 7,5 г/дл (4,65 ммоль/л) до 9 г/дл (5,59 ммоль/л) або кількість нейтрофілів у межах від 0,75 х 109/л до 1,0 х 109/л, може бути необхідним зменшення дози або перерва у лікуванні.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:анемія (що може потребувати гемотрансфузій), нейтропенія та лейкопенія; лактоацидоз без гіпоксемії, анорексії; тривога та депресія; головний біль, запаморочення, безсоння, парестезія, сонливість, втрата гостроти розуму, конвульсії; кардіоміопатія; задишка, кашель; нудота, блювання, біль у животі та діарея, метеоризм, пігментація слизової оболонки рота, порушення смаку та диспепсія, панкреатит; підвищення рівня печінкових ферментів та білірубіну, печінкові дисфункції, такі як тяжка гепатомегалія із стеатозом; висипання та свербіж, пігментація нігтів та шкіри, кропив’янка, пітливість; міальгії, міопатії; часте сечовиділення; гінекомастія; нездужання, гарячка, генералізований біль, астенія, озноб, біль у грудях, грипоподібний с-м.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; аномально низька кількість нейтрофілів (менше 0,75 х 109/л) або аномально низький рівень Hb (менше 7,5 г/дл чи 4,65 ммоль/л).

Форми випуску ЛЗ:капс. по 100 мг, 250 мг; р-н для в/в інфузій, 10 мг/мл по 20 мл у фл., 10 мг/мл по 200 мл у фл. з шприцем для дозування; р-н для перорального застосування, 50 мг/5 мл по 100 мл, 240 мл; табл., вкриті оболонкою, по 300 мг; табл., вкриті оболонкою, по 300 мг

Торгова назва:

I. ЗИДОВУДИН, ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м. Київ, Україна
ЗИДО-Н 300, ТОВ "Фарма Старт", м. Київ, Україна
II. ВІРО-Z, Ранбаксі Лабораторіз Лімітед, Індія
ЗИДОВІР, Ципла Лтд, Індія
ЗИДОВУДИН, Ауробіндо Фарма Лімітед, Індія
ЗИДО-Н 300, Гетеро Драгс Лімітед, Індія
РЕТРОВІР™, Глаксо Оперейшнс ЮК Лімітед, Великобританія
РЕТРОВІР™, ГлаксоСмітКляйн Інк., Канада
РЕТРОВІР™, СмітКляйн Бічем Фармасьютикалс, Великобританія
  • Диданозин (Didanosine) *

Фармакотерапевтична група:J05AF02 - противірусні засоби прямої дії.

Основна фармакотерапевтична дія:противірусна дія; пригнічує репродукцію ВІЛ у культивованих клітинах людини і клітинних лініях; гальмує вірусну репродукцію, разом з тим гальмує зворотну транскриптазу ВІЛ, порушуючи синтез провірусної ДНК.

Показання для застосування ЛЗ:ВІЛ-інфекція БНФ,ВООЗ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим рекомендована добова доза залежить від маси тіла – при масі тіла більше 60 кг доза складає 400 мг 1 р/добу, при масі тіла менше 60 кг - 250 мг 1 р/добу БНФ,ВООЗ; дітям старше 6 років - рекомендована добова доза (із розрахунку на площу поверхні тіла) становить 240 мг/м2 (180 мг/м2 у комбінації із зидовудином) БНФ,; дорослим з порушенням функції нирок - рекомендується зниження дози та/або збільшений інтервал між прийомами препарату залежно від кліренсу креатиніну; дітям з порушенням функції нирок - зниження дози та/або збільшення інтервалу між прийомами препарату; хворі з порушенням функції печінки потребують зниження дози препарату, однак точних рекомендацій щодо зміни дози препарату у подібних випадках немає.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:панкреатит; молочнокислий ацидоз/тяжка форма стеатозу з гепатомегалією, периферична нейропатія; інші побічні ефекти - алопеція, анафілактоїдні реакції, астенія, озноб, анорексія, нудота, блювання, біль у животі, діарея, метеоризм, запалення слинних залоз, шкірний висип, артралгія, міалгія, лейкопенія, тромбоцитопенія, гіпербілірубінемія; у дітей - при перевищенні рекомендованих доз спостерігались патологічні зміни в сітківки або зоровому нерві (сітківку слід досліджувати кожні 6 місяців).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; дитячий вік до 6 років.

Форми випуску ЛЗ:капс. кишково-розчинні по 125 мг, 200 мг, 250 мг, 400 мг; табл. для жування по 100 мг.

Торгова назва:

II. ДИВІР®, Ципла Лтд, Індія
ДИНОЗИН 100, Гетеро Драгс Лімітед, Індія
НИЗОНАДИД, Матрікс Лабораторіз Лімітед, Індія
  • Ламівудин (Lamivudine) *

Фармакотерапевтична група:J05AF05 - противірусні засоби. Інгібітори зворотної нуклеозид-транскриптази.

Основна фармакотерапевтична дія:противірусна дія; основний механізм дії – пригнічення зворотної транскриптази ВІЛ; селективний інгібітор реплікації ВІЛ-1 та ВІЛ-2 in vitro, він також активний відносно зидовудин-стійких штамів ВІЛ; ламівудин у комбінації із зидовудином зменшує кількість ВІЛ-1 і збільшує кількість CD4-клітин, а також значно знижує ризик прогресування хвороби та смертність від неї; продемонстровано синергізм ламівудину і зидовудину відносно пригнічення реплікації ВІЛ у культурі клітин; при виникненні резистентності до ламівудину в зидовудин-стійких штамів вірусу водночас може відновитися чутливість до зидовудину; має слабку цитотоксичну дію на лімфоцити периферичної крові, лімфоцитарні та моноцитарно-макрофагальні клітинні лінії і клітини кісткового мозку.

Показання для застосування ЛЗ:ВІЛ-інфекії у дорослих і дітей (у комбінації з іншими антиретровірусними препаратами) ВООЗ ,БНФ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослі та діти старше 12 років - 100 мг 1 р/добу; діти від 2 до 11 років - 3 мг/кг 1 р/добу БНФ; МПД – до 100 мг/добу (рекомендовано призначати у вигляді р-ну для перорального застосування); припинення лікування можливо для пацієнтів з нормальними показниками імунітету після досягнення сероконверсії HbeAg та HbsAg; перорально для дорослих та дітей старше 12 років - 300 мг/добу (30 мл) або 150 мг 2 р/добу ВООЗ БНФ; немовлята до 3 місяців - дані про застосування обмежені, специфічних рекомендацій з дозування немає; діти від 3 місяців до 12 років - 4 мг/кг маси тіла 2 р/добу БНФ,ВООЗ (МПД 300 мг/добу) ВООЗ; дози для лікування пацієнтів з кліренсом креатиніну менше 50 мл/хв, повинні бути зменшені БНФ; у пацієнтів з помірною і тяжкою печінковою недостатністю препарат не має суттєвого впливу на функцію печінки, тому необхідності в корекції дози в цьому випадку немає.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:анемія, нейтропенія, тромбоцитопенія, істинна еритроцитарна аплазія; головний біль, парестезії, випадки периферичної нейропатії, хоча причинний зв’язок з лікуванням до кінця не встановлений; нудота, блювання, біль у верхній половині живота, діарея, панкреатит, хоча причинний зв’язок його з лікуванням не встановлений, підвищення рівня амілази сироватки; підвищення рівня печінкових ферментів (АСТ, АЛТ); висип, алопеція; артралгія, м’язові розлади, рабдоміоліз; втомлюваність, погане самопочуття, гарячка.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату в анамнезі.

Форми випуску ЛЗ:р-н для перорального застосування, 10 мг/мл по 240 мл у фл., 5 мг/мл по 240 мл у фл.;

р-н оральний, 50 мг/5 мл по 100 мл; табл. по 0,15 г; табл., вкриті оболонкою по 100 мг, 150 мг, 300 мг

Торгова назва:

I. ГЕПТАВІР 150, ТОВ "Фарма Старт", м. Київ, Україна
ЛАМІВУДИН, ЗАТ "Фармацевтична фірма "Дарниця", м. Київ, Україна
II. ВІРОЛАМ, Ранбаксі Лабораторіз Лімітед, Індія
ГЕПТАВІР 150, Гетеро Драгс Лімітед, Індія
ЕПІВІР™, ГлаксоСмітКляйн Інк., Канада
ЕПІВІР™, ГлаксоСмітКляйн Фармасьютикалз С.А./Глаксо Оперейшнс ЮК Лімітед, Польща/Великобританія
ЗЕФФІКС™, Глаксо Оперейшнс ЮК Лімітед/ГлаксоСмітКляйн Фармасьютикалз С.А., Великобританія/Польща
ЗЕФФІКС™, ГлаксоСмітКляйн Інк., Канада
ЛАМІВІР, Ципла Лтд, Індія
ЛАМІВУДИН, Ауробіндо Фарма Лімітед, Індія
  • Ставудин (Stavudine) *

Фармакотерапевтична група:J05AF04 - противірусні засоби. Інгібітори зворотної нуклеозид-транскриптази.

Основна фармакотерапевтична дія:противірусна дія; аналог тимідину; активний in vitro відносно ВІЛ у клітинах людини; пригнічує зворотну транскриптазу ВІЛ внаслідок конкуренції з природним субстратом; пригнічує синтез вірусної ДНК через індукцію термінування ланцюгів ДНК; пригнічує клітинну ДНК-полімеразу g через пригнічення синтезу мітохондріальної ДНК; дані щодо розвитку резистентності ВІЛ до ставудину in vivo обмежені, як і щодо перехресної резистентності до інших аналогів нуклеозидів.

Показання для застосування ЛЗ:ВІЛ-інфекція ВООЗ БНФ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:щоденна доза призначається відповідно до маси тіла хворого та інших індивідуальних характеристик; дорослим та дітям старші 12 років – при масі тіла менше 60 кг рекомендовано 30 мг 2 р /добу кожні 12 год; при масі тіла більше 60 кг - 40 мг 2 р/добу кожні 12 год; ВООЗ ,БНФ діти старші 3 місяців ВООЗ – при масі тіла до 30 кг - 1 мг/кг 2 р/добу кожні 12 год ВООЗ БНФ; при масі тіла від 30 до 60 кг - 30 мг 2 р /добу кожні 12 год ВООЗ.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:периферична нейропатія; панкреатит різного ступеня тяжкості; молочнокислий ацидоз та жировий гепатоз; диспепсія (нудота/блювання, розлад травлення, пронос або запор, почуттям важкості в ділянці печінки); підвищення трансаміназ печінки АЛАТ/АСАТ.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; діти віком до 3-х місяців.

Форми випуску ЛЗ:капс. по 30 мг, 40 мг; порошок для приготування р-ну для перорального застосування, 1 мг/мл у фл.

Торгова назва:

I. СТАГ 30, СТАГ 40, ТОВ "Фарма Старт", м. Київ, Україна
II. ВІРОСТАВ, Ранбаксі Лабораторіз Лімітед, Індія
СТАВІР, Ципла Лтд, Індія
СТАВУДИН, Ауробіндо Фарма Лімітед, Індія
СТАГ 30, СТАГ 40, Гетеро Драгс Лімітед, Індія
  • Абакавір (Abacavir) *

Фармакотерапевтична група:J05AF06 - противірусні препарати для системного застосування. Нуклеозидні та нуклеотидні інгібітори зворотної нуклеозид-транскриптази.

Основна фармакотерапевтична дія:противірусна дія; потужний інгібітор ВІЛ-1 і ВІЛ-2, включаючи ВІЛ-1 ізоляти зі зниженою чутливістю до зидовудіну, ламівудину, залцитабіну, диданозину або невірапіну; у клітині перетворюється на активний метаболіт карбовіру трифосфат, головним механізмом дії якого є гальмування зворотної транскриптази ВІЛ, у результаті чого порушується необхідний зв’язок у ланцюжку вірусної ДНК та зупиняється її реплікація.

Показання для застосування ЛЗ:ВІЛ-інфекції у дітей та дорослих (у складі комбінованої терапії) ВООЗ ,БНФ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:Дорослі та підлітки, маса тіла яких становить не менше 30 кг рекомендовано - 600 мг на добу ( 1 табл(300 мг). 2 р/добу або 2 табл1 р/добу) ВООЗ БНФ;діти з масою тіла від 21 до 30 кг - 1/2 табл(150 мг). вранці та 1 табл(300 мг). ввечері; діти з масою тіла від 14 до 21 кг - 1/2 табл(150 мг).. 2 р/добу БНФ; діти з масою тіда до 30 кг (рекомендовано приймати препарат у формі р-ну для перорального застосування); діти віком до 3 місяців - даних по застосуванню препарату у цієї вікової групи пацієнтів недостатньо. Р-н для перорального застосування - 300 мг 2 р/добу ВООЗ; діти від 3 місяців до 12 років: рекомендована доза - 8 мг/кг маси тіла 2 р/добу; МПД до 600 мг (30 мл) на добу БНФ,ВООЗ. Препарат приймається незалежно від прийому їжі.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:реакції гіперчутливості; нудота, блювання, діарея, біль у черевній порожнині, виразки у роті; задишка, кашель, біль у горлі, дистрес-с-м у дорослих, ДН; пропасниця, стомленість, погане самопочуття, набряк, лімфаденопатія, гіпотензія, кон’юнктивіт, анафілаксія; головний біль, парастезії; лімфопенія; підвищення рівня функціональних печінкових тестів, печінкова недостатність; міалгія, поодинокі випадки міолізу, артралгія, підвищення рівня креатинінфосфокінази; збільшення рівня креатиніну, ниркова недостатність. Реакції гіперчутливості, що у поодиноких випадках закінчувались летально (поліорганна симптоматика). Зазвичай реакції гіперчутливості виникали протягом перших 6 тижнів від початку лікування (середній час появм – 11 днів).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; помірна або тяжка печінкова недостатність.

Форми випуску ЛЗ:р-н для перорального застосування по 240 мл (20 мг/мл) у фл.; табл., вкриті оболонкою, по 300 мг, 60 мг.

Торгова назва:

II. АБАКАВІРУ СУЛЬФАТ, Ауробіндо Фарма Лімітед, Індія
АБАМАТ, Матрікс Лабораторіз Лімітед, Індія
АБАМУН, Ципла Лтд, Індія
ВІРОЛ, Ранбаксі Лабораторіз Лімітед, Індія
ЗІАГЕН™, Глаксо Оперейшнс ЮК Лімітед/ГлаксоСмітКляйн Фармасьютикалз С.А., Великобританія/Польща
ЗІАГЕН™, ГлаксоСмітКляйн Інк., Канада
  • Тенофовіру дизопроксил (Tenofovir disoproxil) *

Фармакотерапевтична група:J05AF07 - противірусні засоби прямої дії. Нуклеозидні і нуклеотидні інгібітори зворотної транскриптази.

Показання для застосування ЛЗ:лікування ВІЛ-1 інфекції в комбінації з іншими антиретровірусними препаратами БНФ, ВООЗ.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:Дорослі: рекомендована доза становить 300 мг 1 раз на добу перорально, незалежно від прийому їжі. Пацієнти літнього віку: Слід обережно підбирати дозу для літніх пацієнтів, пам’ятаючи про більшу частоту порушенння функції печінки, нирок або серця, та супутні хвороби або прийом інших ліків.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:запаморочення, АР, гіпофосфатемія, лактат-ацидоз, задишка, діарея, нудота, блювання, метеоризм, біль в низу живота, підвищення рівня амілази, панкреатит, підвищення рівня печінкових ферментів, гепатит, висипи, міопатія та остеомаляція (асоційовані з патологією проксимальних канальців), ниркові порушення, ниркова недостатність, г. ниркова недостатність, с-м Фанконі, патологія проксимальних канальців, протеїнурія, підвищення рівня креатиніну, г. некроз канальців, нефрогенний нецукровий діабет, поліурія, інтерстиціальний нефрит (включно із г. випадками), астенія.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до будь-якого компонента препарату; пацієнти віком молодше 18 років.

Форми випуску ЛЗ:табл., вкриті оболонкою, по 300 мг.

Торгова назва:

II. ВІРЕАД, Аспен Фармакеа Лімітед/Нікомед Оранієнбург ГмбХ/Патеон Інк., Південна Африканська Республіка/Німеччина/Канада
ТЕНВІР, Ципла Лтд, Індія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты