Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Запис дій




Про процес запису макросу свідчить наявність панелі "Зупинити запис", при цьому, в лівому нижньому кутку вікна книги Excel з’являється напис "Запис".

За умовчанням панель "Зупинити запис" в Excel містить дві командні кнопки. Ліва кнопка - кнопка "Стоп"; служить для завершення процесу запису макросу. Права кнопка - кнопка "Відносне посилання". За умовчанням Excel записує абсолютні посилання на комірки в макроси. Якщо, наприклад, почати запис у виділеному осередку А5, а потім виділити осередок праворуч від А5, тобто В5, то записаний макрос також виділятиме осередок В5.

Якщо натиснути кнопку "Відносне посилання", Excel запише відносне посилання на осередок кожного разу, коли виділяється який-небудь осередок. Якщо виділеною в даний момент є осередок А5 і вибирається осередок праворуч від неї під час запису з відносними посиланнями, то Excel записує, що був виділений осередок, що знаходиться на 1 стовпець і 0 рядків правіше від поточного вибраного осередку. Коли макрос буде запущений, то він виділить осередок, що знаходиться безпосередньо праворуч від активного осередку.

Для запису нашого макросу необхідно виконати наступні дії (після натиснення кнопки "ОК" у вікні "Запис макросу"):

· З випадного списку "Шрифт" панелі "Форматування" вибрати шрифт Arial;

· З випадного списку "Розмір шрифту" тієї ж панелі вибрати 12-й кегль;

· Натиснути кнопку "Ж" вибору зображення шрифту.

Після цього макрорекордер необхідно зупинити, натиснувши кнопку "Стоп" на панелі "Зупинити запис". Або вибрати команду "Сервіс-макрос-Остановить запись").

Наш новий макрос в Excel тепер закінчений і готовий до виконання.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 229; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты