Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Зміст звіту. Усі матеріали практики оформляються у вигляді звіту з практики




Усі матеріали практики оформляються у вигляді звіту з практики. Звіт складається із пояснювальної записки і додатків, він повинен обов’язково містити схематичні рисунки, які пояснюють принципи, методи і способи вимірювань, польові журнали із результатами польових вимірювань, камеральні розрахунки, зведені у відомості, креслення, плани і проекти у вигляді графічних додатків, а також висновки. Пояснювальну записку оформляють від руки на аркушах формату А4, а графічну частину креслять на ватмані та кальці.

До польових документів, які ведуться окремо, належать: щоденник роботи бригади; журнал кроків пунктів полігонометрії; журнал вимірювання горизонтальних кутів; журнал вимірювання ліній електронним тахеометром; журнал нівелювання III класу; журнал тахеометричного знімання.

Матеріалами, які оформляються в камеральних умовах, є відомість обчислення координат пунктів полігонометричного ходу, відомість зрівнювання позначок нівелірного ходу, графік робіт, матеріали розв’язання прямої та оберненої геодезичних задач, відомість обчислення координат висячих теодолітних ходів, каталог висот пунктів нівелірного ходу, каталог координат пунктів полігонометричного ходу.

Графічними матеріалами практики є 3 варіанти проекту полігонометричного ходу на топографічному плані з копією на кальці; схема полігонометричного ходу з нанесенням його пунктів, їх нумерації, значень горизонтальних кутів і горизонтальних прокладань, схема виміряних перевищень у нівелірному ході, топографічний план.

Текстові додатки позначаються (відповідно до послідовності їх розроблення та посилання на них у тексті) великими українськими літерами, а графічні – нумеруються арабськими цифрами. Кожен додаток повинен мати назву.

У Вступі студенти відображають мету, завдання, тривалість, місце проходження практики, етапи виконання робіт, використані прилади і інструменти, стан відвідування практики та виконання робіт із посиланням на графік виконання робіт та щоденник практики (вказують причини можливих затримок або несвоєчасної здачі звіту). Бригадир характеризує ступінь виконання завдань практики кожним членом бригади.

У розділі “Правила техніки безпеки при виконанні топографо-геодезичних вимірювань” вказують діючі нормативні документи, які регламентують охорону праці під час топографо-геодезичних робіт в Україні та наводять основні їх вимоги та заборони. Зазначають також особливості техніки безпеки при проведенні навчальної студентської практики з геодезії та наводять правила поводження із геодезичними приладами.

В інших розділах пояснювальної записки студенти детально характеризують кожний з етапів практики у послідовності їх виконання.

У тексті пояснювальної записки повинні бути посилання на всі текстові та графічні додатки, таблиці, рисунки, формули та використані літературні джерела. Структура звіту з практики показана у додатку Б.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 92; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты