Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методика виконання завдання




Наприклад: Визначте напругу на виході схеми 3 (к) при Ес = 25 В; U' = 9 В; U0 = 3 В; Uпор = 4 В, якщо Uвх1 = 9 В; Uвх2 = 3 В.

Розв’язання:

Оскільки Uвх1 > Uпор, ключ на транзисторі VT1 – відкритий і потенціал на його виході – низький, тобто Uвих1 = U 0 = 3 В. Якщо Uвх2 < Uпор, ключ на транзисторі VT2 – замкнений, але оскільки він зашунтований через VT1, то і Uвих2 = U 0.

Отже, напруга на виході елемента у заданому режимі: Uвих = U 0 = 3 В.

Визначаємо тип логічної функції, реалізованої кожним із заданих відповідно до варіанта логічним елементом. Для цього необхідно прослідкувати за зміною потенціалу на виході елемента при зміні рівнів вхідних сигналів по кожному із входів. Скласти таблицю істинності та записати логічну функцію словесно й у вигляді алгебраїчного виразу, та навести умовне позначення цього елемента.

Наприклад: 3І-НІ, . Таблиця істинності та умовне позначення елемента мають вигляд:

Х1 Х2 Х3 Y

 

Для правильного впорядкування логічної функції елемента необхідно пам'ятати, що для позитивної логіка високий рівень сигналу відповідає "1", низький - "0", а для негативної – навпаки.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 37; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты