Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обробка отриманих даних. 1. На суміщеному графіку побудувати залежності lI = ƒ(l) при різних




 

1. На суміщеному графіку побудувати залежності lI = ƒ(l) при різних

значеннях Uжив.

2. При Uжив = 220 B визначити максимальну чутливість ІПП при увімкнених К1 та К2 згідно формули

l
мА/мм, при Δl= l мм.

Максимальна чутливість відповідає максимальній крутизні характеристики.

3. При l = - 4 мм та l = + 4 мм визначити похибку ІПП від зміни напруги живлення

%

де l'1 - значення струму при Uжив= 220 В та відповідному значенні

l =-4мм;l = + 4мм ; l'' 1 = такі ж значення струму при Uжив= 200 В.

 

1.5. Зміст звіту

 

Звіт повинен містити мету роботи, схему проведення досліду, протокол іспитів (див. табл. 1.1), побудовані графіки залежностей l=f(l) при Uжив = 220 В та Uжив = 200 В.

 

1.6. Контрольні питання

 

1. Принцип роботи ІПП.

2. Схема включення ІПП.

3. Недоліки простих ІПП.

4. Причини похибок ІПП.

[І,с.104-108; 2,с.104-106]

 

 

Лабораторна робота № 2

ДОСЛІДЖЕННЯ ДИФЕРЕНЦІЙНОГО ІНДУКТИВНОГО

ПЕРВИННОГО ПЕРЕТВОРЮВАЧА ПЕРЕМІЩЕННЯ

 

Мета роботи - ознайомитись з конструкцією, принципом роботи і диференційною схемою включення індуктивних первинних ІПП.

 

2.1. Основні теоретичні відомості

 

Прості індуктивні ІПП мають суттєві недоліки, відмічені в лабораторній роботі № 1. Для усунення початкового струму, підвищення чутливості, покращення лінійної характеристики ІПП і зменшення впливу напруги живлення на результат виміру використовують диференційні ІПП. Схема його включення зображена на рис.2.1.

В середньому положенню якоря ІПП індуктивності котушок L1 і L2 рівні, тому струм Ι1 = Ι2.Струм, виміряний приладом ΙПР = Ι 1 2 при l = 0 Ι ПР = 0.

Рис.2.1

При l≠0 Ι1 ≠ Ι2, тому прилад покаже струм lПР, який визначається переміщенням якора від середнього положення. Оскільки струми l1 і l2 протилежні по фазі, фаза струму, який протікає крізь прилад, визначається фазою більшого струму 1, або Ι 2).

Для визначення напрямку переміщення якора використовують фазочутливий випрямовувач, полярність напруги якого змінюється на протилежну при зміні вхідного сигналу на 180°.

Чутливість такого ІПП у 2 рази вище, оскільки lПР утворюється в результаті одночасної зміни струмів Ι 1 та Ι 2, причому один струм збільшується, а другий - зменшується, что призводить до удвоєння різниці зміни струмів.

Зміна значення і частоти напруги живлення однаково впливає на струми Ι 1 та Ι 2 , тому їх різниця, яка фіксується вимірювальним приладом, значно менше залежить від зміни значення та частоти напруги живлення.

Промисловість випускає дистанційні показники положення (ДУП), які працюють в комплекті з ІПП та відградуйовані безпосередньо у значеннях переміщення якоря. Вмикання ІПП в схему промислового ДПП показано на рис.2.2.

Якщо L1=L2, тобто при середньому положенні якоря (l = 0), повзуном потенціометра R2встановлюється рівність потенціалів φ1 = φ2 в полуперіоди, коли D1 та D2 відкриті. При цьому lПР = 0. У другий полуперіод напруги живлення ~U діоди закриті і струм крізь прилад не тече.

При зміні положення якоря змінюється потенціал φ 2 , то призводить до появи спрямленого струму крізь прилад, середнє значення якого пропорційно l і напрямок визначається напрямком переміщення.

Рис. 2.2


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 47; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты