Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Очевидно, що




RQ

Рис.3.1

Отже, домагаючись зміною значення R2 рівноваги схеми, можна по значенню R2 в момент рівноваги робити висновки про величину RQтобто про зміну температури .

В промислових електронних автоматичних мостах урівновага моста робиться автоматично з допомогою двигуна М , який переміщує повзун реохорда R2 і змінює співвідношення плечей моста RQта R2 , як показано на рис.3.2:

Рис. 3.2

Включення термометра опору в вимірювальну схему здійснюється через опір реальної лінії зв'язку RЛЗ . Для зменшення впливу лінії зв'язку на результат вимірювання термометр опору вмикається по трипровідній лінії зв'язку. В цьому випадку RЛЗ входить у сусідні плечі моста (послідовно з RQта R3 ),що не порушує рівноваги моста.

При появі розбалансу моста за рахунок зміни RQнапруга розбалансу надходить на підсилювач і спричиняє рух двигуна М, який механічно зв'язаний з повзуном реохорда RР. Переміщення повзуна буде відбуватись доти, доки міст знову не прийде у стан рівноваги. У такій системі міст завжди урівноважений і по положенню повзуна реохорда можна судити про величину RQ, тобто про значення вимірюваної температури.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты