Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


АНАМНЕЗ ЖИТТЯ /ANAMNESIS VITAE/.




ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ХВОРУ ДИТИНУ /PRAEFATIO/.

Прізвище Романська

Ім’я Вікторія

По-батькові Олегівна

Вік дитини 11 років 11 днів

Дата і місце народження 11.04.1990р., Зборівський р-н Тернопільської області с. Перепельники

Адреса проживання Зборівський р-н Тернопільської області с. Перепельники
Дані про батьків: батько помер 10 років тому

Вітчим Володимир Федорович, 35 років, не працює

мати Романська Любов Олександрівна, 33р. вчитель в школі

Дитячий заклад, що відвідує дитина 5-а клас СШ

Під наглядом, якого лікувального закладу перебувала дитина Зборівська центральна районна лікарня
Дата вступу у клініку 16.03.2001р., 935

Відділення пульмонології ТОДКЛ

Дата виписки 10.04.2001р.

Клінічний діагноз: Гостра двовобічна нижньодольова бронхопневмонія вірусно-бактеріальної етіології, перебіг середнього ступеня важкості з обструткивним синдромом, ДН ІІ ст.

 

СКАРГИ ХВОРОЇ /Milestia aegroti, Guerelae aegroti/.

Скарги на приступоподібний сухий кашель постійного характеру, задишку змішаного характеру при незначному фізичному навантаженні, підвищення температури тіла до 38,2-38,5 °С, загальну слабість, в’ялість, поганий сон, швидку втомлюваність, зниження працездатності.

 

ІСТОРІЯ ЗАХВОРЮВАННЯ /Anamnesis morbi /.

Вважає себе хворою протягом 4 днів. Початок захворювання був гострим після переохолодження, перенесеної ГРВІ і проявився у формі підвищення тепмератури тіла до 38°С. Пізніше приєднався сухий приступоподібний кашель. Отримувала жарознижуючі. Самолікування ефекту не дало - кашель, задишка прожовжували утримуватись, наростала загальна слабість і втомлюваність, знизилась працездатність. Це змусило хвору звернутися за медичною допомогою в обласну поліклініку, після чого хвору було направлено на стаціонарне лікування в пульмонологічне відділення ТОДКЛ.

 

АНАМНЕЗ ЖИТТЯ /ANAMNESIS VITAE/.

Перша дитина в сім’ї від першої доношеної вагітності, перших пологів. На час вагітності матері було 22 роки. Вагітність і пологи протікали без ускладнень. Умови праці і побуту вагітної були задовільними. Шкідливі звички заперечує. Знаходилась під спостереженням в жіночій консультації. Дитина народилась доношеною, без ознак асфіксії. Маса при народженні 3400 г, довжина тіла - 54 см. Закричала відразу; до грудей прикладена на другий день, ссала активно. Пупковий залишок відпав на 4-ту добу, ранка загоїлась на 6-ту добу. На 7-му добу дитина була виписана додому. В період новонародженості дитина не хворіла. Після народження дитина перебувала на природному грудному вигодовуванні до 1 року. Термін введення прикормів та фізіологічних додатків відповідає нормам раціонального харчування. Перед початком даного захворювання харчування було раціональним, в домашніх умовах 4 рази на добу.

Фізичний розвиток у відповідні вікові періоди відповідав фізіологічним нормам для даного віку.

Психомоторний розвиток. Головку почав фіксувати в 3 місяці, сідати – в 5 місяців, повзати – в 7 місяців, стояти – в 9 місяців, подальший розвиток рухової функції відповідає фізіологічним нормам для відповідного віку.

Розвиток мови: гуликати почав в 2 місяці, вимовляти склади в 8 місяців, слова в 13 місяців, в даний час характер мови, запас слів відповідають віку.

Матір почав впізнавати в 5 місяці, погляд фіксувати на третій тиждень, посміхатися в 3 місяці, реагувати на звуки та іграшки в 4 місяці. В школі вчиться добре, навчання дається легко.

Профілактичні щеплення проти туберкульозу, поліомієліту, кашлюка, дифтерії, правця, кору проведені згідно правил вакцинотерапії у відповідні періоди життя.

Алергологічний анамнез не обтяжений.

Епідеміологічний анамнез. За тиждень до початку захворювання був контакт з хвори на ГРВІ, дитина перенесла ГРВІ. Епідеміологічне оточення в школі задовільне. Дитина дотримується санітарно-гігієнічних навичок. Харчування регулярне, в домашніх умовах, 4 рази на добу. Гемотрансфузійні та інші парентеральні втручання в анамнезі видсутні. Мати під час вагітності іфекційними захворюваннями не хворіла.

Сімейний анамнез. Мати здорова, 33 роки. У матері було 2 вагітності, які протікали без ускладнень і завершились пологами, в сім’ї двоє дітей, віком 2 і 11 років, друга дитина здорова. Шкідливі звички заперечує. Вчител молодших класів. Батько помер 10 років тому від інфаркту міокарда.

Матеріально-побутові умови сім’ї задовільні. Дитина відвідує восьмирічну школу, є учнем 5-го класу. Вдома дитину виховує мама. Дитина має окрему кімнату, білизною та одягом забезпечена за сезоном, дотримується режиму дня і харчування. Тривалість сну 9-10 год, прогулянок – 2-2,5 год. Фізичне та учбове навантаження відповідають фізіологічним нормам.

Генетичний анамнез.

             
   
 
   
   
 

 


, - захворювання бронхолегеневої сфери


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 86; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты