Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання № 2. Методи розвитку координації засобами аеробіки (10-12 вправ)




Методи розвитку координації засобами аеробіки (10-12 вправ)

Вправи на координацію. Це складні комбінації елементарних рухів. Їх рекомендується виконувати при різних розладах центральної нервової системи, а також після тривалого постільного режиму. Показані вони і тим хворим, у яких через малу рухової активності знизилася спритність рухів.

Для вдосконалення координації рухів можна використовувати і нескладні вправи, але вони обов'язково повинні бути новими для хворого. Пізніше в заняття слід включати різні складні поєднання рухів для рук, ніг, тулуба і виконувати їх на місці або в русі. Необхідно домагатися точності виконання вправ на координацію.

 

1.Стрибки зі скакалкою

Правильне виконання: при кожному оберті скакалки перестрибуйте через неї, тримаючи обидві ноги разом.

варіанти:

А. По черзі підстрибуйте на правій і лівій нозі.

Б. Підстрибуйте тільки на одній нозі.

В. Через один оборот скакалки перехрещуйте руки перед собою.

Г. При кожному стрибку робіть два оберти скакалкою.

Д. Обертайте скакалку в зворотному напрямку, щоб вона наближалася до ніг ззаду, і виконуйте таким чином будь-які із запропонованих вище видів стрибків.

Є. Присядьте і стрибайте в приседе (вправа виконується і вперед, і назад). Для зручності скакалку можна скласти в два рази.

2. Стрибки в гірськолижній стійці з положення випередження

Ця вправа для розвитку координації, рухливості, сили ніг, а також для збільшення корисного об'єму легенів (див. рис.). Стоячи обличчям до уявної лінії ската, поверніть стопи на 90 ° по відношенню до верхньої частини тіла. Тепер у поєднанні з сильним рухом стегон, підстрибнувши, розгорніть в повітрі стопи на 180 ° в протилежному напрямку, при цьому верхня частина тіла повинна зберігати вихідне положення. Застосування лижних палиць не тільки додасть вашим рухам схожість з катанням на лижах, але й збільшить їх синхронність і ритмічність. Почніть з 10 стрибків і поступово доведіть їх кількість до 25.

 

3. Вправи в рівновазі. Ці вправи удосконалюють здатність врівноважувати тіло при зміщенні його центра ваги. Збереження рівноваги при виконанні різних рухів (побутових, виробничих, спортивних і т. п.) є життєво необхідним навиком. У хворих при ряді захворювань і при тривалому постільному режимі цей навик погіршується. Спеціальні вправи в рівновазі сприяють відновленню стійкості, орієнтування в просторі, зниження вестібуловегетатівних реакцій, пристосуванню до різних положень тіла.

 

4. З набору вправ на диску обертання виберіть 3-4, найбільш підходящі для вас. Ними можна доповнити комплекс ранкової гімнастики. Починайте заняття з одного з вибраних вправ, роблячи 15-20 поворотів вліво-вправо протягом хвилини. Поступово збільшуйте час виконання вправи і доведіть його до 2-3 хвилин. Потім приступайте до освоєння інших вправ

Стоячи на диску обома ногами, повертайте тулуб вправо-вліво за участю рук.

 

5.Стоячи, спертися руками об диск, що лежить на підлозі. Обертаючи диск руками, максимально повертати тулуб вправо-вліво.

 

6.Сидячи на диску, що лежить на підлозі, впертися руками в підлогу. Не зрушуючи рук, обертати диск вправо-вліво.

 

7.Стоячи на дисках, взятися за руки. Повороти тулуба вправо-вліво.

 

8.Ставши на диск колінами, руки на підлозі, повертати тулуб вправо-вліво.

 

9.Стоячи на диску двома ногами, нахилитися вперед і взятися руками за опору. Ногами обертати диск вправо-вліво.

 

10.. Стійка ноги нарізно, руки вгору.

1. Коло руками вліво.

2. Напівприсід на правій нозі, нахил вперед-вліво, руки вперед.
3-4 Випрямляючись те ж праворуч.

 

11. Стійка ноги нарізно, руки в сторони.

1. Поворот ліворуч, права нога позаду на носку, руки вперед.

2. Мах правою ногою вперед, руки назад.

3. Мах правою ногою назад, руки вперед.

4. Поворот праворуч у вихідне положення.
5-8. Те ж праворуч.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты