Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ГОЛКОПРОБИВНОЇ МАШИНИ ЇХ ВПЛИВ НА ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ




На фізико-механічні властивості голкопробивних матеріалів великий вплив мають такі заправ очні параметри, як властивості волокон і каркасного матеріалу; структура і параметри волокнистого холста; параметри голко проколювання і види обробки.

Волокна характеризуються наступними показниками:видом, розміром,фізико-механічними і експлуатаційними властивостями. Вид і геометричні розміри волокон мають суттєвий вплив не тільки на фізико-механічні властивості волокон але і на технологічний процес голкопроколювання. В процесі голкопроколювання проходить розрив волокон, при чому волокна більшої довжини обриваються інтенсивніше. І використання довгих волокон зменшує силу проколювання. Це пояснюється тим, що холст і довгих волокон має більш об’ємну структуру.

Структура волокнистого холста визначається його товщиною, розміщенням волокон по товщині волокон, їх орієнтацією та іншими показниками. Найкращим варіантом для таких матеріалів є холст із взаємно перпендикулярним розміщенням волокон. Чим більша товщина волокнистого холста, тим більша міцність голкопробивного матеріалу. Для кращого випрямлення волокон в полотні…матеріал після першого пропускання через голкопробивну машину піддають витягуванню.

На властивості матеріалу впливають також структура і волокнистий склад пряжі каркасного матеріалу. Каркас, щоб менше руйнуватися в процесі голко проколювання, повинен володіти рухомою структурою, а нитки з яких він утворений повинні бути тонкими, міцними з малим коефіцієнтом тертя. В якості каркасу рекомендують використовувати неткане полотно малімо, тому що його структура найбільше відповідає вимогам.

До основних параметрів голкопроколювання, які впливають на властивості нетканих полотен, відносяться: глибина голкопроколювання, число проколівнаодиницю площі і ефективність роботи голок.

В залежності від глибини проколювання волокна, товщина голкопробивного матеріалу зменшується при збільшенні глибини проколювання і числа проколів на одиницю площі. При цьому його щільність (об’ємна маса) збільшується.

Число проколів на 1см2 є одним із головних параметрів, який впливає на міцність матеріалу, і залежить від щільності посадки голок в голковій дошці. (число голок на 1 см ширини голкової дошки) і від подачі волокнистого холста.

Число проколів на 1см2 визначаємо по формулі:

М =

де, M – число проколів на 1 см2 волокнистого холста

F – число голок на 1 см ширини голкової доски

l - довжина руху холста за 1 цикл роботи машини або величина подачі холста, см

 

l = Vв * 1000 / nГ.В

швидкість випуску полотна, м/хв.

nГ.В – частота обертання головного валу, хв.-1

Ефективність роботи голок визначається їх конструкцією, розмірами, а також видом і числом зазубрин на них.

Чим тонша голка і чим менше зазубрин, тим більше число можливих проколів на одиницю поверхні можна отримати, з тим щоб досягнути максимального ефекту закріплення.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 44; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты