Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Чи лікувати дітей ліками?




«А як же ще лікувати?» - Так і чується голос стривоженої мами. Що робити, якщо в дитини висока температура, дитина кашляє, задихається? Як тут втриматися від рятівної жаропонижуючої таблетки або від уколів? Якщо в дитини запалення легенів, швидше призначають антибіотики і без зволікання починають колоти їх чотири рази на добу, переконуючи, що врятують тільки вони.

Скільки ж у всьому цьому помилок, нагромаджених одна на одну.

Уривок з книги М.В.Оганян "Екологічна медицина. Шлях майбутньої цивілізації". Марва Оганян - лікар-натуропат, біохімік з 45 річним стажем медичної лікувальної та лабораторної практики.

Ми любимо своїх дітей, бажаємо їм щастя, тому просто зобов'язані зберегти їм здоров'я. Для цього потрібно вдосконалювати свої пізнання в тому, як стати і залишатися здоровими.

Що викликають антибіотики як побічний ефект? У кращому випадку - дисбактеріоз кишечника, проноси, в гіршому - глухоту і зупинку розумового розвитку дитини.

Але щоб вміти уникнути ліків, потрібно знати, від чого діти хворіють на простудні захворювання і як можна вберегти їх від цих хвороб і не довести до того, щоб антибіотики стали життєво необхідними.

Чому діти хворіють першої ангіною? Чому двох-або тримісячна дитина раптом починає кашляти і чхати? Що таке застуда?

Застуда - це очисна криза, розпочата природою в забрудненому відходами обміну дитячому організмі. Це очищення маленької людини від слизу і гною, які накопичилися в його дихальних шляхах, бронхах, глоткових мигдалинах. А як же бути з холодом? Застудився - захворів. Однак це всього лише укорінена в масах омана. Вплив холоду, застуда - це тільки привід, що провокує початок процесу очищення.

Виходить, холод корисний? Так. І застуджуватись корисно, і хворіти теж? Так.

Але краще все-таки не хворіти, тобто краще не забруднювати тканини організму, щоб не доводилося потім очищатися таким неприємним, а іноді і небезпечним способом. При забрудненні організму в ньому нагромаджуються шлаки і будь-яка застуда (а іноді пилок рослин, мед, цитрусові) стають приводом для їх виведення і очищення живої системи. Так ми влаштовані: людина - частина екосистеми, в якій все взаємопов'язане, і там, де брудно, природа чистить, в кожній своїй ланці вона завжди прагне відновити порушену рівновагу.

Існує вираз «Мікроби - наші друзі». Мається на увазі, що паразитуючи на відходах обміну, що скупчилися в наших тканинах, і, розкладаючи їх, мікроби сприяють звільненню організму від цих відходів, набагато більш отруйних для нас, ніж ті ж віруси і мікроби. Адже відомо, що здорові клітини бактерицидні, тобто вони вбивають будь-яку інфекцію. Правда, це відбувається тільки, якщо вони здорові, якщо їх енергетичний потенціал не знижений величезною кількістю власних токсинів. Звідки ж ці шлаки, токсини і відходи в нашому організмі? Вони надходять до нас з того, що ми їмо, п'ємо, вдихаємо, що входить в наше тіло і переробляється в ньому. Причиною скупчення гною і слизу в наших тканинах стає, насамперед, м'ясна їжа, особливо у дітей з недосконалими ще механізмами імунітету.

Чому м'ясна їжа?

У контексті нашого питання трохи повторимо те, про що вже говорилося раніше. Чому м'ясо перетворюється на гній в наших тканинах? Тому що воно гниє в шлунково-кишковому тракті з виділенням дуже отруйних речовин - трупних отрут, що мають свої назви: путресцин, кадаверин, індол, птомаін. Про все це будь-який лікар дізнається на другому курсі медичного інституту, але потім «забуває» і тому «забуває» очищати і організм хворої людини від цих отрут, які день за днем ​​накопичуються в печінці і недостатньо виводяться при тому режимі м'ясного та змішаного харчування, якого дотримується несвідоме населення.

Накопичуючись в організмі, токсини гниття потрапляють з крові в тканини, фільтруються, головним чином, жировою тканиною, яку так і називають - «відстійник шлаків». Крім жирової тканини ці токсини дуже часто потрапляють в суглоби, викликаючи поліартрити, а у дітей найчастіше в глоткові мигдалини і верхні дихальні шляхи. А звідси ангіни, ГРЗ, бронхіти, пневмонії. Тому що в цих тканинах токсини викликають загибель лейкоцитів та інших клітин імунітету, котрі рвонули у вогнище скупчення токсинів для їх руйнування. Починається нерівний бій, дуже часто закінчується перемогою отруйних продуктів, тобто загибеллю клітин організму. А скупчення мертвих клітин піддається в тканинах безкисневому розпаду, тобто гниттю.

Процесу накопичення гною і виникнення запалення в будь-якому органі нашого тіла сприяє ще та обставина, що чужорідні білки м'яса викликають в організмі утворення зайвих антитіл, як всяка чужорідна тваринна тканина. Тим самим вони дають початок алергічним захворюванням, які насправді завжди є результатом наявності в організмі якогось гнійного запального процесу в минулому або сьогоденні, будь то ангіна, фурункульоз, синусит або запалення легенів. Всі фактори, що викликають алергію, крім хімічних подразників, у тому числі «лютий ворог людини - амброзія», насправді, як і застуда, тільки сприяють очищенню організму від шлаків і токсинів. Саме цей процес і проявляється шкірними висипаннями або набряком, чханням або задухою.

Виникає два питання: як вилікувати захворювання і як не допустити його?

Звичайно, краще захворювання не допускати. А для цього ми повинні бути дуже уважні і сумлінні по відношенню до своєї дитини не тільки, коли вона народилася, але й поки вона ще знаходиться в утробі. Іншими словами, вагітна жінка повинна правильно харчуватися, не забруднювати своє внутрішнє середовище, пам'ятаючи про те, що від якості її тканин і складу крові безпосередньо залежить якість тканин і здоров'я майбутньої дитини. Не можна допускати накопичення гнійних токсинів в організмі дитини ще до її народження, а саме це і відбувається при змішаному харчуванні вагітної жінки, позбавленому яких би то не було гігієнічних правил. Така дитина, з'явившись на світ, неминуче буде хворіти, тому що система тканин і органів людини повинна очищатися, щоб бути життєздатною. Проте ж ми не допомагаємо цьому процесу очищення, що почалось під час хвороби, а тільки заважаємо йому прийомом їжі і ліків.

В результаті хвороба заганяється всередину, компенсується, стає хронічною або переходить в якесь інше захворювання.

Тепер виникає інше питання у здивованої мами: «Як годувати новонародженого?»

Новонароджену дитину потрібно годувати, насамперед, грудним молоком, і це святий обов'язок кожної матері. Але не завжди воно буває, і не завжди воно йде на користь дитині, дуже часто - на шкоду, і дитина на грудному вигодовуванні хворіє усіма дитячими хворобами. Це говорить тільки про те, що склад материнського молока є гноєтворним і, харчуючись їм, дитина забруднює свої тканини гнійними токсинами, тими самими, які виробляє материнський організм у кишечнику (в результаті змішаного живлення) та відфільтровує в кров, а з крові - в молоко . Адже лактація - прекрасна можливість для очищення крові. Материнський організм очищається, фільтруючи всі токсичні продукти обміну з крові разом з жиром в молоко. А матері намагаються їсти побільше, вживаючи різноманітну м'ясну їжу, бажаючи забезпечити дитині повноцінне харчування. Але виходить більше шкоди, ніж користі.

Все це означає тільки одне. Якщо захворіло немовля, матері потрібно терміново очищатися, промивати кишечник, не їсти 3-5 днів, в цей час пити настої трав з медом або свіжовичавлені фруктові та овочеві соки, або хоча б їсти тільки соковиті фрукти і овочі, і цю їжу продовжувати як можна довше, одночасно періодично промиваючи кишечник. Дитині потрібно давати пиття у вигляді настою м'яти і шипшини з медом і соки соковитих фруктів, але свіжовичавлені.

Якщо хворіють діти, вже відняті від грудей, потрібно обов'язково кілька разів промивати їм кишечник і відразу переводити на настої трав з медом, фруктові та овочеві соки, дотримуючись такого раціону протягом 3-5-7 днів. Потім давати дитині коров'яче молоко, фруктові та овочеві соки, фрукти і овочі. Таке харчування (а з плином часу додавати сухофрукти, горіхи, вершки, сметану) цілком достатнє і не провокує хвороби. Якщо правильно дотримуватися режиму харчування дитини з самого народження, а краще почавши робити це ще до народження, ми не будемо мати хворих дітей.

Потрібно, звичайно, щоб при цьому діти дихали чистим повітрям полів, лісу, моря, хоча б коли вони хворіють. Чистим повітрям, в якому є легкі іони і озон, а не міським смогом, в якому міститься величезна кількість шкідливих хімічних викидів. Намагайтеся вивозити хворих дітей за місто, в село, там вони швидше виліковуються. Давайте пити відвари трав з медом і соком цитрусових (лимони) або кислих ягід. Влітку незамінні вишневий, томатний, сливовий, яблучний соки, кавуни.

Температуру тіла можна знижувати сметаною, як внутрішньо, так і зовні. Поступово, у міру природного процесу одужання, додайте в їжу дитини фрукти, салати.

Мами. Бережіть своїх дітей від хвороб, харчуйтеся правильно під час вагітності та грудного вигодовування.

Що стосується повноцінного білкового харчування, то білків цілком достатньо в овочах, фруктах, зернових і особливо - в зелених овочах, грецьких горіхах і фундуці. Харчуючись подібним чином, ваші діти виростуть здоровими, сильними і розумними, з рівним, спокійним характером, без комплексів і примх. Звичайно, за умови, якщо і ви будете спокійними, доброзичливими і, найголовніше, здоровими батьками.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты