Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Чим шкідливі одноразові підгузники і чи є вихід?




Перші «памперси» в тому вигляді, в якому ми їх знаємо зараз, стали використовуватися в Європі всього 35 років тому, а в Росії всього 16 років тому.

Так хто ж першим придумав «памперси»? Звичайно ж, жителі крайньої Півночі. Там здавна сухий мох клали в одяг. І це логічно. При мінус 30-50 С штани не знімеш. В Англії більше ста років тому «памперси» почали застосовувати вівчарі. Вони надягали подібні сумочки на яєчка баранів і висушували їх замість болючою кастрації. Адже зростання яєчок і сперматогенез припиняється при підвищенні температури всього на один градус.

Існує безліч різних думок про «памперси». Коли їх застосування стало поширюватися, вчені та дитячі лікарі стали замислюватися - шкоду чи користь вони несуть. І ось що показують останні дослідження вчених:

Почнімо з анатомії, а саме з перегрівання. Для хлопчиків, майбутніх чоловіків, наслідки виявляються просто трагічними. Природа зовсім не випадково "вивела" чоловічі статеві органи назовні. Тільки при більш прохолодній температурі в яєчках отримують нормальний розвиток чоловічі гормони, і, згодом, виробляються повноцінні сперматозоїди. Деякі вважають, що до 1,5 років там ще й перегріватися нічому. Перегріватися є чому з самого народження, одним з ознак доношенності є саме повне опускання яєчок в мошонку. Те, що сперматогенез ще не відбувається, значення не має і перегрів позначиться пізніше, після статевого дозрівання.

Створюючи потужний «парниковий ефект» (тому що нижній шар підгузника виготовлений з поліетилену), дорослі тільки посилюють негативні впливи вогкості на шкіру дитини. Вона не тільки залишається вологою, але й не дихає. Одноразовий підгузник закриває 30% поверхні тіла дитини. Практично ніякого руху повітря під одноразовим підгузником немає, тобто дихання шкіри на цьому просторі порушено, більшою чи меншою мірою. Іншими словами, застосування «памперсів» може привести до стерилізації чоловіків.

У дівчаток наслідки від носіння звичайних підгузників не краще. Якщо раніше дівчаток гінекологу показували тільки в 15 років, то тепер, найчастіше, - в рік. Буває і в 3 місяці вже починаються проблеми. У них з'являються вагініти, вульвовагініти, молочниця, зрощення малих статевих губ і безліч інших серйозних захворювань. І все це через створювання «парникового ефекту» і наявності у підгузниках хімічних адсорбентів, просочень, ароматів і барвників.

Інші наслідки. Протягом тисячоліть у людини з дитячого віку вироблявся рефлекс прокидатися перед природними оправленнями. Мокрі пелюшки, постіль не викликають у дитини приємних відчуттів і, тому, йому доводиться прокидатися, щоб уникнути їх. Відповідно, одноразові підгузники роблять процеси сечовипускання і дефекації недоступними для контролю.

Ще одним великим недоліком застосування «памперсів» є відсутність запліднення шкіри немовляти нормальною флорою, а як наслідок, підвищена сприйнятливість до різного роду інфекцій. Андрологи не виключають, що підгузки можуть сприяти розвитку енурезу.

Вихід є: Висаджування. Діти в півтора року вже цілком можуть самі знімати трусики і сідати на горщик, як варіант памперс на крайній випадок можна використовувати тільки взимку, коли їхати далеко.

Книга Інгрід Бауер "Життя без підгузника. Ніжна мудрість природної гігієни малюків "- чудова книга-посібник про догляд за дитиною.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты