Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ




Завідувач кафедри

проф. Чернобровий В.М.

_____________________

 

“____”_____________ 20___ р.

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ПРАКТИЧНОГО (СЕМІНАРСЬКОГО) ЗАНЯТТЯ № 4

 

Навчальна дисципліна ЗАГАЛЬНА ПРАКТИКА СІМЕЙНА МЕДИЦИНА
Модуль №
Змістовний модуль №4 Медико-соціальні аспекти здоров‘я населення – основа профілактичної та лікувальної медицини
Тема заняття Організація позалікарняної терапевтичної допомоги при найпоширеніших захворюваннях терапевтичного профілю. Ведення амбулаторних хворих з анеміями та при патології сечовивідної системи.
Курс шостий
Факультет медичний

Вінниця 2014


 

1. Актуальність теми: В сучасних умовах дуже важливим фактором успішного лікування хворих є фактор наступності в лікуванні. Коли пацієнт після виписки з стаціонару або денного стаціонару продовжує амбулаторне лікування під наглядом сімейного лікаря. Такий підхід дозволяє зменшити кількість загострень хронічної патології і швидко відновити хворого після перенесеної гострої патології. Особливо важливою така наступність є при захворюваннях сечовивідної системи і хвороб крові.

Останніми роками в практику сімейного лікаря увійшло поняття хронічної хвороби нирок – ХХН. Термін «хронічна хвороба нирок» був запропонований в нефрології з оглядом, насамперед, на роботу сімейного лікаря, який найчастіше першим визначає ураження нирок. За даними світових нефрологічних організацій розповсюдженість ХХН становить щонайменше 10-11% від усього дорослого населення розвинутих країн Європи та Америки.

 

2. Конкретні цілі:

1. пояснювати доцільність взаємодії сімейного лікаря з вторинними і третинними рівнями надання медичної допомоги.

2. аналізувати значимість факторів ризику виникнення найбільш розповсюдженої патології терапевтичного профілю на прикладі захворювань сечовивідної системи та хвороб крові (залізодефіцитної і В12-дефіцитної анемії) і вміти виявити їх у хворих та їх родичів.

3. виявляти ранні ознаки основних клінічних синдромів під час профілактичних оглядів і проведення диспансеризації, вміти призначити профілактичні заходи хворим з найбільш розповсюдженою патологією терапевтичного профілю (на прикладі патології сечовивідної системи і хвороб крові (залізодефіцитної і В12-дефіцитної анемії)) та пацієнтам із групи ризику.

4. оволодіти методиками складання програм діагностики та лікування хворих з найбільш розповсюдженою патологією терапевтичного профілю в амбулаторних умовах на прикладі захворювань сечовивідної системи (гострий цистит, хронічний пієлонефрит, хронічна ниркова недостатність) та анемії (залізодефіцитна і В12-дефіцитаї анемія).

5. оволодіти методиками проведення медико-санітарної експертизи непрацездатності (тимчасової та стійкої) в амбулаторних умовах.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты