Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дослідження ринку




1. Систематичне виробниче (для вдосконалювання виробництва) дослідження ринків, їхньої здатності забезпечувати відтворення товарів чи послуг для задоволення наявних і потенційних споживачів. Дослідження охоплює ринки збуту, ринки робочої сили, ринки капіталу, рийки сировини і матеріалів.

2. Кількісний і якісний аналіз одного чи сукупності ринків для одержання інформації про потенціал, місткість ринку, характеристики конкурентного середовища, ціни.

Дослідник - будь-яка особа, дослідницьке агентство, відділ, підрозділ чи організація, що здійснює або консультує проект маркетингового дослідження або пропонує для цього їхні послуги.

Договір оренди - основний документ, який регламентує відношення наймодавця з орендарем. Він укладається на засадах добровільності і повної рівноправності сторін.

Договірна ціна - ціна на продукцію, встановлена за згодою між виробником (продавцем) і споживачем (покупцем).

Дотація - асигнування з державного бюджету підприємствам, організаціям, установам, доходи яких не покривають планових витрат.

Его маркетинг -

1. Маркетинг окремої особистості.

2. Діяльність, пов'язана з вивченням характеристик і якостей особистості, потреб споживачів і суспільства, що формують попит на цю особистість, дослідження ринку фахівців і суспільних діячів, розробкою методів удосконалювання конкретної особистості, розробкою програми просування особистості на ринок фахівців і суспільних діячів.

Екологічний маркетинг - діяльність, що бере за мету увагу до якості навколишнього середовища, захист споживачів.

Економіка - наука, яка вивчає відповідність сукупності виробничих відносин характеру і розвитку продуктивних сил (у процесі виробництва, розподілу, обміну і споживання товарів та послуг).

Економіка ринкова - економічна система, що базується на різних форма приватної власності, вільній конкуренції для задоволення попиту і пропозиції, ціни. Рушійною силою розвитку ринкової економіки є прагнення суб'єктів досягти економічних інтересів.

Економічна ефективність маркетингової діяльності -

1. Відносний різноманітний (по всіх етапах процесу маркетингу) результат, що відповідає кінцевим і проміжним цілям здійснення маркетингової діяльності.

2. Відношення ефекту (результату) від проведення маркетингової діяльності до усіх витрат, що супроводжують цей процес.

3. Віддача витрат, пов'язаних з маркетинговою діяльністю, що може оцінюватися у вигляді відносин ефекту, результату, вираженого в натуральній (речовинної чи нематеріальний) чи вартісної (ціновий) формах до витрат усіх необхідних ресурсів (матеріально-технічних, трудових і ін.) для організації і здійснення маркетингової діяльності.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.014 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты