Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Конспект лекцій. з курсу „Теорія економічного аналізу”




з курсу „Теорія економічного аналізу”

 

 

ХАРКІВ,

 


 

 

Затверджено на засіданні кафедри економічного аналізу, обліку та аудиту,

протокол № , від 2014 року

 

 

Затверджено

протокол № від 2014 року

 

Укладач: доцент Рубан Л. О.

 


ВСТУП

 

Функціонування ринкових багатоукладних відносин в .народному господарстві потребує не лише докорінних змін у структурі різних форм власності, а й істотного вдосконалення системи управління виробництвом. Управлінські рішення й дії мають базуватися сьогодні на точних розрахунках, глибокому й усебічному економічному аналізі, бути науково обґрунтованими, мотивованими, оптимальними. Недооцінювання ролі економічного аналізу, прорахунки у планах і управлінських діях призводять до відчутних втрат. Ті підприємства, де економічному аналізу приділяють належну увагу, досягають високої економічної ефективності. Економічний аналіз дає змогу вибирати оптимальну стратегію й обґрунтовувати управлінські рішення для внутрішніх і зовнішніх користувачів інформації.

студенти оволодівши методикою економічного аналізу формують аналітичне мислення, розвивають уміння і навички використання аналітичних інструментів для об'єктивного оцінювання господарських ситуацій, вироблення й обґрунтування оптимальних управлінських рішень, а також навички якомога повнішого виявлення та використання резервів поліпшення фінансово-господарської діяльності підприємств.

Конспект лекцій з курсу „Теорія економічного аналізу” дозволяє студенту засвоїти зміст аналізу, його завдання, предмет і метод, з'ясувати джерела інформації та взаємозв’язки аналізу з важливими економічними дисциплінами, оволодіти спеціальними прийомами аналізу конкретних показників і зрозуміти сутність комплексного економічного аналізу.

Теорія аналізу господарської діяльності вивчається після того, як студенти освоїли курси політекономії (економічної теорії), філософії, вищої математики, бухгалтерського обліку, статистики, основ маркетингу і менеджменту і деяких інших.


Тема 1. Наукові основи економічного аналізу

Мета: розкрити сутність і роль економічного аналізу в управлінні підприємством; періодизувати історію розвитку економічного аналізу; визначити зв'язок економічного аналізу з іншими науками та дисциплінами; охарактеризувати системність та комплексність економічного аналізу.

 

Питання:

1. Сутність і роль економічного аналізу в управлінні підприємством.

2. Історія розвитку економічного аналізу.

3. Зв’язок економічного аналізу з іншими науками та дисциплінами.

4. Системність, комплексність економічного аналізу

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-10; просмотров: 102; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты