Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Правила прийому




ПРАВИЛА ПРИЙОМУ

до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1

в 2013 році

 

 

Харків – 2012 рік

Правила прийому

до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1

в 2013 році

Провадження освітньої діяльності у Харківському державному вищому училищі фізичної культури №1 здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки, молоді та спортусерія АВ № 498294, від 24.12.2009р., термін дії ліцензії до 01.07.2014 р.

 

Правила прийому розроблені Приймальною комісією Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 (на далі – Приймальна комісія) відповідно до Умов прийому до вищих навчальних закладів України в 2013 році (далі – Умов прийому), затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 5 листопада 2012 року № 1244 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 13 листопада 2012 року за №, № 1902/22214, 1903/22215.

 

І. Загальні положення

1.1. Харківське державне вище училище фізичної культури №1 оголошує прийом на підготовку фахівців з вищою освітою за освітньо–кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста, напрямом (спеціальністю), денною формою навчання відповідно до ліцензії в межах ліцензованого обсягу (див. додаток 1).

 

1.2. До Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 приймаються громадяни України.

Прийом до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 на освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста здійснюється за конкурсом.

 

1.3. Для вступників, які потребують поселення у гуртожиток під час вступу, надається 100 місць.

ІІ. Вимоги до рівня освіти вступників

2.1. На навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста приймаються особи з повною загальною середньою освітою, які відповідають встановленим вимогам спортивної підготовки для спеціалізованих навчальних закладів спортивного профілю, затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 02.08.2012 р. № 875.

 

2.2. Харківське державне вище училище фізичної культури №1 здійснює прийом студентів на старші курси у порядку переведення та поновлення в межах вакантних місць ліцензованого обсягу відповідно до Положення про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів вищих закладів освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти України № 245 від 15 липня 1996 року. Перевищення ліцензованого обсягу допускається лише у разі поновлення осіб, які повертаються після академічної відпустки.

 

ІІІ. Фінансування підготовки фахівців

3.1. Фінансування підготовки фахівців у Харківському державному вищому училищі фізичної культури №1 здійснюється:

за рахунок видатків державного бюджету - за державним замовленням.

 

3.2. Громадяни України мають право безоплатно здобувати вищу освіту на конкурсній основі, якщо освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста громадянин здобуває вперше.

IV. Строки прийому заяв і документів, вступних екзаменів, конкурсного відбору та зарахування на навчання

4.1. Порядок роботи Приймальної комісії:

- з 01.07.2013 р. по 12.08.2013 р.;

- понеділок – п’ятниця з 0900 – 17 00 ;

- 10.08. 2013 року - субота - робочий день з 0900 - 17 00 ;

- 11.08. 2013 року - неділя - робочий день з 0900 - 14 00 (день зарахування).

 

4.2. Прийом заяв і документів, творчі конкурси, конкурсний відбір та зарахування на навчання вступників на основі повної загальної середньої освіти проводиться в такі строки:

 

Етапи вступної кампанії Денна форма навчання
на основі повної загальної середньої освіти
Початок прийому заяв та документів 1 липня 2013 року
Закінчення прийому заяв та документів від осіб, які мають право проходити творчий конкурс, що проводить вищий навчальний заклад 20 липня 2013 року
Строки проведення вищим навчальним закладом творчих конкурсів 20 - 31 липня 2013 року
Термін оприлюднення рейтингового списку вступників перший - о 12 годині 1 серпня 2013 р.; другий - о 12 годині 5 серпня 2013 р.; третій - о 12 годині 8 серпня 2013 р.
Терміни зарахування вступників за державним замовленням - 11 серпня 2013 р.;

 

V. Порядок прийому заяв і документів для вступу до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1

5.1. Вступники подають заяву про участь у конкурсному відборі до Харківського державного вищого училища фізичної культури № 1 у паперовій або в електронній формі. Заява в паперовій формі подається вступником особисто до Приймальної комісії. Заява обробляється відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних».

 

5.2. У заяві вступники вказують спеціальність та форму навчання.

 

5.3. При поданні заяви в паперовій формі вступник пред’являє особисто:

- документ, що посвідчує особу та громадянство (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон), військовий квиток або приписне свідоцтво (для юнаків, які досягли 17-річного віку), свідоцтво про народження - для осіб, які за віком не мають паспорта, або інший документ, який засвідчує особу і громадянство;

- атестат, додаток до атестату про повну загальну середню освіту;

- сертифікат з української мови та літератури зовнішнього незалежного оцінювання;

- медичну довідку за формою 086-о.

На вимогу вступника Приймальна (відбіркова) комісія засвідчує копію атестату, на основі якого здійснюється вступ, і додатка до нього, сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання.

 

5.4. До заяви, поданої в паперовій формі, вступник додає:

- атестат, додаток до атестата про повну загальну середню освіту, на основі якого здійснюється вступ, за особистим вибором оригінали або копії;

- сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання за особистим вибором оригінал або копію;

- копію документа, що посвідчує особу та громадянство;

- медичну довідку за формою 086-о або її копію, довідку про поглиблений медичний огляд лікувально-фізкультурного диспансеру та довідку-висновок про обстеження серцево-судинної системи;

- шість кольорових фотокарток розміром 3 х 4 см;

- документ, який засвідчує спортивний розряд та спортивне звання з виду спорту.

 

5.5. Вступники мають право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий у 2013 році, або сертифікати чи їх дублікати за 2008, або 2009, або 2010, або 2011 рік, або 2012 рік.

 

5.6. Усі копії документів засвідчуються за оригіналами Приймальною (відбірковою) комісією Харківського державного вищого училища фізичної культури №1, або в установленому законодавством порядку. Копії документів без пред’явлення оригіналів не розглядаються.

 

5.7. Громадяни України, які у 2013 році здобули повну загальну середню освіту за кордоном, подають документи, що підтверджують їх право брати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання та творчих конкурсів.

 

5.8. Заяви в електронному вигляді мають право подати вступники, які бажають взяти участь у конкурсному відборі на основі атестата про повну загальну середню освіту, сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсного предмету, визначених Правилами прийому до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 (тільки бюджет, див. додаток 5).

 

5.9. Заява в електронній формі подається шляхом заповнення вступником електронної форми в режимі он-лайн відповідно до Порядку подання та розгляду заяв в електронній формі на участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів, затвердженому наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 5 листопада 2012 року № 1244 та зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 13 листопада 2012 року за №,№ 1902/22214, 1903/22215.

 

5.10. Вступник може подати заяву в паперовому або в електронному вигляді не більше ніж до п’яти вищих навчальних закладів України та не більше ніж на три напрями (спеціальності) у кожному з них. Факт кожної подачі заяви в паперовій формі (із зазначенням того, оригінали чи копії документів додані до заяви) заноситься уповноваженою особою Приймальної комісії до Єдиної державної електронної бази з питань освіти (далі –Єдиній базі) безпосередньо під час прийняття заяви. Заяви, подані вступниками до Приймальної комісії у паперовому вигляді та зареєстровані в Єдиній базі, обробляються Приймальною комісією.

 

5.11. Вступники, які подають сертифікат з кількістю балів з визначеного предмету нижче 124 балів, до участі у конкурсі не допускаються та на навчання не зараховуються.

 

5.12. Приймальна комісія здійснює перевірку достовірності даних, поданих вступником для участі у конкурсному відборі, в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Письмове підтвердження адміністратора (розпорядника) Єдиної бази про недостовірність інформації, поданої вступником до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1, є підставою для прийняття приймальною комісією рішення щодо відмови в участі у конкурсному відборі та зарахуванні на навчання (скасування наказу про зарахування).

 

5.13. Приймальна комісія розглядає заяви та документи вступників та приймає рішення про допуск до участі в конкурсному відборі для вступу на навчання до Харківського державного вищого училища фізичної культури №1.

5.14. Факт ознайомлення вступника з Правилами прийому, наявною ліцензією і сертифікатом про акредитацію спеціальності, а також надання ним згоди на оприлюднення результатів зовнішнього незалежного оцінювання, творчих конкурсів та наявності підстав для вступу поза конкурсом та на обробку його персональних даних в Єдиній базі фіксуються в заяві вступника і підтверджуються його особистим підписом при поданні заяви для участі в конкурсному відборі.

 

5.15. При прийнятті на навчання осіб, які подають документ про здобутий за кордоном освітній рівень, обов’язковою є процедура нострифікації документа про здобутий освітній рівень, що здійснюється Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України в установленому порядку. Нострифікація цих документів здійснюється протягом першого року навчання.

VI. Вступні випробування та конкурсний відбір

6.1. Приймальна комісія Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 допускає до участі у конкурсному відборі для вступу на навчання вступників на основі повної загальної середньої освіти, які подають сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання (або його копію) з української мови та літератури та результат творчого конкурсу, що визначені у Переліку конкурсних предметів сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання та творчих конкурсів (див. додаток 5).

Вступник допускається до участі у конкурсному відборі для зарахування на навчання, якщо кількість балів у сертифікаті з української мови та літератури становить не менше 124 балів та результатів творчого конкурсу не нижче 150 балів.

 

6.2. Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста конкурсний бал обчислюється шляхом додавання балів сертифіката з конкурсного предмету, результатів творчого конкурсу, середнього бала додатка до атестата про повну загальну середню освіту.

При цьому середній бал атестата про повну загальну середню освіту обчислюється за 12-бальною шкалою з округленням до десятих частин бала і переводиться у 200-бальну шкалу за таблицею відповідності, наведеною у додатку 3 до цих правил і вноситься до Єдиної бази. Оцінки з атестата про повну загальну середню освіту, які виставлені за 5-бальною шкалою, враховуються таким чином: “3” відповідає “6”, “4” відповідає “9”, “5” відповідає “12” (див. додаток 7).

 

6.3. Для конкурсного відбору осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста, зараховуються бали сертифіката Українського центру оцінювання якості освіти та результат творчого конкурсу за переліком, що наведений у додатку 5.

 

6.4. Результати творчих конкурсів для вступників, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, оцінюються за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати творчого конкурсу оцінюються окремо за кожну сесію творчого конкурсу.

 

6.5. Програми творчих конкурсів розробляються фаховою комісією та затверджуються директором Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 за чотири місяці до початку прийому документів. Не допускається введення для творчих конкурсів завдань, що виходять за межі зазначених програм.

Творчі конкурси проводяться згідно затвердженого графіка, у формі складання контрольних нормативів для оцінювання здібностей вступника в обраному виді спорту. Програми творчих конкурсів оприлюднюються на веб-сайті та інформаційних стендах Приймальної комісії Харківського державного вищого училища фізичної культури №1 .

 

6.6. Особи, які без поважних причин не з’явилися на творчі конкурси у визначений розкладом час, особи, результати творчого конкурсу яких було оцінено балами нижче встановленого Правилами прийому мінімального рівня, а також особи, які забрали документи після дати закінчення прийому документів, до участі в конкурсному відборі не допускаються.

Перескладання творчих конкурсів не допускається.

 

6.7. Апеляції на результати творчих конкурсів, що проведені у Харківському державному вищому училищі фізичної культури №1, розглядає апеляційна комісія, склад та порядок роботи якої затверджуються наказом директора.

Апеляція вступника щодо результату складання творчого конкурсу зі спортивних дисциплін подається у письмовій формі в день проведення творчих конкурсів. Кожна апеляція розглядається членами апеляційної комісії індивідуально у присутності вступника. За бажанням вступника на засіданні комісії можлива присутність його батьків при розгляді апеляції. Додаткове опитування та перескладання абітурієнтами нормативів з творчих конкурсів зі спортивних дисциплін не допускається. Рішення апеляційної комісії оголошується вступнику на її засіданні. Засідання апеляційної комісії має відбутися не пізніше наступного робочого дня після оголошення оцінки.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты