Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Неправильно Правильно. По-перше, складання списку ?




По-перше, складання списку ?

термінів мовою оригіналу.

 

Адаптування іншомовних слів

полягає в їхньому достосуванні ?

до граматичної системи мови.

 

Оцінювання ефективності

процесу керування за такими ?

параметрами

 

Завдання 7. Виправте помилки у словах, словосполученнях та реченнях.

Виконувати обчислювання, здійснювати вимірювання, здійснювати контроль; студентами виконуються лабораторні роботи; у термінознавстві розглядається не лише поняття «термін»; причини руйнувань.

 

Завдання 8. Укажіть на логічні помилки й запропонуйте способи їх уникнення.

1. У червні місяці прибутки нашого підприємства склали на 12 відсотків більше, ніж у попередньому місяці. 2. Страшенно просимо пробачення за те, що змушені потурбувати Вас з цього приводу. 3. З огляду на склавшуся ситуацію, змушені попередити Вас про свій намір розірвати контракт. Нам дуже шкода, що наше багатообіцяюче партнерство виявилося для нас невдалим. 4. На протязі шести тижнів нами Вам було вислано три офіційні нагадування про заборгованість Вами нашій організації. 5. Кандидатура економіста нашого відділу Семенова П.Я. може бути рекомендована на посаду старшого економіста, якого ми всі добре знаємо. 6. Характеристика на завідуючого лабораторією Григороша Василя Федоровича передано до відділу кадрів. 7. Виробництво на підприємстві скоротилося із-за нехватки сировини. 8. Нестабільність доходної бази місцевих бюджетів, відсутність ефективного механізму міжрегіонального перерозподілу державних доходів веде до соціальних конфліктів і політичної нестабільності. 9. Вантаж накопичених проблем негативно впливає на розвиток регіонів.

 

Завдання 9. Відредагуйте словосполучення. Вкажіть на логічні помилки.

Ми прийшли в кінці кінців до правильного висновку; ні під яким виглядом я цього не робитиму; по крайній мірі я цього не допущу; вибачаюсь за неточність; не прийшов на роботу завдяки хворобі; у справі відсутні деякі документи; не дивлячись на всю власну унікальність; Ваші докази протирічать фактам; прийняти міри щодо підвищення учбової дисципліни; гості познайомилися з підприємством; я висловлюю свою власну думку; ссуди під залог недвижимості; ми піднімемо це питання на зборах; основний акцент наголошується на формуванні національної свідомості; річ йде не тільки про використання останніх досягнень; член суспільства підкоряється правилам, нормам людського співжиття.

 

Завдання 10.Перекладіть текст українською мовою. Поясніть правопис іншомовних слів. Визначте, які слова є «книжними», «нейтральними», який стиль мовлення вони створюють. Які мовностилістичні засоби забезпечують правильність і логічність викладу тексту?


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 173; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты