Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок надходження і використання коштів державного соціального страхування




 

Основним джерелом коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування є внески роботодавців і застрахованих осіб.

Розміри внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування по кожнім його виді визначаються виходячи з того, що вони повинні забезпечувати:

· надання особам матеріального забезпечення і соціальних послуг, передбачених законодавством;

· фінансування заходів, спрямованих на профілактику страхових випадків;

· створення резерву коштів для забезпечення виплат і надання соціальних послуг застрахованим особам;

· покриття витрат страховика, зв'язаних зі здійсненням загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Розміри внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в залежності від його виду щорічно установлюються Верховною Радою України, відповідно, для роботодавців і застрахованих осіб по кожнім виді страхування на календарний рік у відсотках одночасно з твердженням Державного бюджету України, якщо інше не передбачено законами України по окремих видах загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в залежності від його виду встановлюється по кожнім виді страхування, як правило, на календарний рік у відсотках:

· для роботодавців — до сум фактичних витрат на оплату праці й інших виплат найманим робітникам, що підлягають оподаткуванню з громадян;

· для фізичних осіб — до сум оподатковуваного доходу (прибутку).

Внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасливого випадку на виробництві і професійних захворюваннях сплачує винятково роботодавець.

Джерела і порядок формування коштів цільових страхових фондів для забезпечення осіб, що цілком на визначений час звільняються від сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, визначаються законами України по окремих видах загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Висновки: страхувальниками державного соціального страхування є застраховані особи і роботодавці, страховиками – цільові страхові фонди. Чинним законодавством передбачений перелік наданих соціальних послуг і виплат по кожнім виді страхування. Основним джерелом коштів обов'язкового державного соціального страхування є внески роботодавців і застрахованих осіб, розмір яких визначається щорічно по кожнім виді страхування.

 

Лекція 6. Методологічні основи актуарних розрахунків

 

1. Сутність і призначення актуарних розрахунків.

2. Тарифна ставка : структура і методика розрахунку.

3. Сутність і види страхових премій.

 

Ціль: розглянути призначення актуарних розрахунків у страхуванні, структуру тарифної ставки і порядок її розрахунку з застосуванням методу теорії імовірності і математичної статистики, вивчити сутність, види страхової премії і принцип визначення суми страхових платежів

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты